Sport

Selecționerul Danemarcei, reacție acidă față de UEFA, care a permis reluarea meciului cu Finlanda: „La coronavirus se poate, dar la infarct nu”

Selecționeru Danemarcei a oferit prima reacție după accidentarea îngrozitoare suferită de jucătorul său, Christian Eriksen: „Ne-am amintit care sunt cele mai importante lucruri în viață”
15.06.2021 | 16:20
Selectionerul Danemarcei reactie acida fata de UEFA care a permis reluarea meciului cu Finlanda La coronavirus se poate dar la infarct nu
ADVERTISEMENT
15-06-2021
13:19

Kasper Hjulmand „înțeapă” UEFA pentru că a permis reluarea meciului cu Finlanda

La câteva zile distanță de la meciul de debut la Euro 2020, pierdut în fața Finlandei, scor 0-1, Kasper Hjulmand a ieșit la atac. Selecționerul danez și-a exprimat nemulțumirea față de decizia UEFA de a relua partida de la Copenhaga, în ciuda faptului că Erkisen suferise un stop cardio respirator, iar întreaga delegație a roș-albilor era în stare de șoc.

„Un meci poate fi amânat din cauza coronaviruslui timp de 48 de ore, dar din cauza unui stop cardiac evident că nu. Asta cred că e greșit”, a declarat selecționerul Danemarcei.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de SPORTbible (@sportbible)

Scenele dramatice la care au fost martori chiar în timpul partidei de debut la Campionatul European, împotriva Finlandei, își vor pune multă vreme amprenta asupra jucătorilor din lotul Danemarcei. Potrivit selecționerului Kasper Hjulmand, elevii săi sunt „terminați emoțional” după accidentarea lui Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon chiar înaintea pauzei și a fost resuscitat timp de 18 minute.

Ne-am amintit cu toții care sunt cele mai importante lucruri în viață: familia și prietenii”, a subliniat tehnicianul de 49 de ani, la finalul meciului pierdut de danezi cu 1-0. Din fericire, staff-ul medical a intervenit în timp util și a reușit să-l salveze pe mijlocașul lui Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de UEFA, acesta se află acum la spital, în stare stabilă. De altfel, o imagine surprinsă chiar în timp ce era evacuat (n.r. a ridica o mână pentru a saluta spectatorii) circulă în aceste momente în mediul online și dovedește că momentul critic a fost depășit.

Selecționerul Danemarcei, bulversat după accidentarea lui Christian Eriksen

A fost o seară extrem de dificilă. Avem jucători care sunt terminați emoțional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren, dar s-au motivat unii pe alții și au reușit.

ADVERTISEMENT

A fost o experiență traumatizantă. Christian e un jucător extraordinar și o persoană și mai bună. Ne gândim la el și la familia lui. Ne-a fost greu să-l vedem așa.

Ne-am amintit cu toții care sunt, de fapt, cele mai importante lucruri în viață: oamenii pe care îi avem mereu aproape, prietenii și familia. Încercăm să ne revenim și să mergem mai departe așa cum putem.

ADVERTISEMENT

Suntem profesioniști. Vom procesa tot ce s-a întâmplat și vom găsi puterea să mergem mai departe împreună”, a declarat selecționerul Danemarcei imediat după fluierul de final al meciului cu Finlanda.

„Am vrut să jucăm și să trecem peste acest moment”

În altă ordine de idei, imediat după nefericitul incident, UEFA a propus două variante pentru reluarea partidei: să joace în aceeași seară, ceea ce s-a și întâmplat, sau duminică, la orele prânzului. Chestionat pe marginea subiectului, Hjulmand și-a exprimat convingerea că echipele au luat cea mai bună decizie.

ADVERTISEMENT

Era mai greu să ne urcăm mâine iar în autocar să venim la meci. Am fi fost mai confuzi decât acum. Am vrut să jucăm și să trecem peste acest moment”, a explicat tehnicianul danez.

Ce prevede regulamentul în astfel de situații

Într-un document referitor la stopurile cardiace suferite pe terenul de fotbal, FIFA specifică foarte clar că „o ambulanță „on-site” (n.r. la fața locului) cu echipaj pregătit și echipament medical complet trebuie să fie disponibilă la stadionul de fotbal”.

De altfel, mai-marii fotbalului mondial au militat de-a lungul timpului pentru efectuarea unor traininguri pentru astfel de situații, ca tragedii precum decesul camerunezului Marc-Vivien Foe după un meci de Cupa Confederațiilor, în 2003, sau cel al dinamovistului Patrick Ekeng, din 2016, să fie evitate.

ADVERTISEMENT