Sport

Semnal de alarmă după abandonul Simonei Halep de la WTA Washington. ”Sunt probleme de natură psihică”

Simona Halep a abandonat meciul din optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Washington dând senzația că este doborâtă de căldură. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu menționează și alte probleme ale sportivei.
04.08.2022 | 15:17
Semnal de alarma dupa abandonul Simonei Halep de la WTA Washington Sunt probleme de natura psihica
Simona Halep are probleme mari în circuitul american la capătul căruia va evolua la US Open
ADVERTISEMENT

Racheta numărul 1 a României Simona Halep a început gâfâind turneul WTA 250 Washington și l-a încheiat abandonând în setul al doilea al înfruntării cu Anna Kalinskaya, la scorul de 5-7, 0-2. Nu doar căldura a doborât-o pe fostul lider mondial.

Cristian Tudor Popescu, despre problemele reale ale Simonei Halep

După un sezon reușit pe iarbă Simona Halep și-a început seria turneelor de peste Ocean cu o victorie obținută greoi 6-3, 7-5 cu Cristina Bucșa, iberica cu origini românești.

ADVERTISEMENT

În turul al doilea a fost și mai greu. A fost condusă cu 4-0 de Anna Kalinskaya, a egalat la 5 și a cedat primul set cu 5-7. Problemele au continuat și în actul secund când rusoaica s-a distanțat lejer la 2-0.

Halep a cerut intervenția medicului, apoi a abandonat din cauza problemelor cauzate de temperatura excesivă de la Washington. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede, însă, că adevăratele probleme ale Simonei sunt de altă natură.

ADVERTISEMENT

”Ea și-a îmbunătățit serviciul ca mecanică, dar sunt niște probleme de natură psihică. A făcut unele greșeli din pricina nesiguranței, din pricina anumitor temeri față de adversară, în special pe serviciul doi. 

Problema principală, puțin înțeleasă de cunoscători, este serviciul doi, nu serviciul unu. Calitatea unui jucător e dată de serviciul doi. Când îți intră primul serviciu, e bine, obții puncte, dar ce faci când nu-ți intră? 

ADVERTISEMENT

Simona nu are un serviciu doi în momentul de față. Când îi intră primul serviciu, ea capătă încredere, dar, în momentele în care trebuie să servească cu serviciul doi Simona e vulnerabilă.

Ce am văzut noi după cooptarea lui Mouratoglou? O îmbunătățire a serviciului unu, dar la serviciul doi mai trebuie lucrat”, a punctat Cristian Tudor Popescu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Urmează o perioadă complicată pentru Simona Halep

Până la US Open, principala țintă pe pământ american, Simona Halep mai are programate alte două turnee de pregătire. Primul dintre acestea este cel de la Toronto, programat în perioada 8-14 august.

WTA Cincinnati va fi ultima repetiție pentru sportiva din Constanța înaintea participării la ultimul Grand Slam al anului, US Open, programat între 29 august și 11 septembrie.

”Cred că nu e numai căldura de vină. Este de vină și căldura, dar Simona nu găsește, mă gândesc și la meciul precedent, câștigat contra unei jucătoare modeste (Cristina Bucșa – n.r.), cu multe, multe greșeli, cu un joc oscilant și confuz. 

Nu cred că, în momentul actual, Simona este într-o situație fizică și psihică foarte bună. Se poate recupera pentru turneele următoare, pentru Rogers Cup, se poate recupera până la US Open, dar cred ca în acest moment trebuie să ia niște măsuri”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT
Tags: