Sport

Sentință de ultimă oră primită de Dănuț Lupu. Are legătură cu regimul armelor și munițiilor

Judecătoria Sectorului 5 i-a confiscat lui Dănuț Lupu arma pentru care a fost cercetat penal în 2021. Altfel, pe 3 aprilie este recursul pentru eliberarea din închisoare
23.03.2024 | 20:35
Sentinta de ultima ora primita de Danut Lupu Are legatura cu regimul armelor si munitiilor
Dănuț Lupu a scăpat de un dosar penal, dar mai are unul pe rol
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu (57 de ani) se află în continuare după gratii la Penitenciarul Rahova, deși Judecătoria Sectorului 5 a admis pe 7 martie cererea fostului mare internațional de eliberare mai devreme din închisoare. Procurorii au făcut contestație, urmând ca recursul să fie judecat miercuri, 3 aprilie, la Tribunalul București.

Sentință de ultimă oră primită de Dănuț Lupu. Fostului fotbalist i-a fost confiscată o armă de vânătoare cu glonț

Dănuț Lupu a fost condamnat în luna octombrie 2023 la 7 luni şi 10 zile de închisoare, după ce a fost prins de două ori conducând fără permis. În așteptarea recursului de la tribunal, fostul fotbalist a mai primit o sentință într-o dosar penal în care a fost cercetat.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Sectorului 2 a dispus vineri, 22 martie, ca lui Dănuț Lupu să-i fie confiscată arma de vânătoare pentru care a fost cercetat penal în 2021. Dosarul a fost închis.

Soluția pe scurt a instanței: ”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. În baza art. 549 ind.1 alin 5 lit. b) C. proc. pen., rap. la art. 112 alin.1 lit. f) C. pen., dispune confiscarea de la intimatul Lupu Dănuț a unei arme de vânătoare cu glonţ, puşcă, marca SIMIONOV, cal. 7,62×39, seria RC 5154, depusă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul D.G.P.M.B. – S.C.J.S.E.O., în baza Dovezii cu nr. 2165455, din data de 06.01.2021 (fila 10 din dosarul de urmărire penală).

ADVERTISEMENT

În baza art.275 alin.3 C. proc. pen, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 22.03.2024”.

armă de vânătoare Dănuț Lupu
Așa arată arma de vânătoare cu glonţ, puşcă, marca SIMIONOV, cal. 7,62×39 mm

Concluziile specialiștilor în dreptul penal, pe baza sentinței: ”Lupu Dănuț nu a săvârșit o faptă de natură penală cu arma”

FANATIK a consultat un avocat de drept penal, care a explicat ce s-a întâmplat, descifrând sentința: ”Poliția i-a descoperit această armă lui Lupu Dănuț și l-au cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

ADVERTISEMENT

Este clar că această armă, care a fost predată la Camera de Corpuri Delicte la 6 ianuarie 2021, s-a dovedit că Lupu Dănuț nu a săvârșit o faptă de natură penală. Altfel ar fi avut calitatea de suspect sau de inculpat. Judecătorii au constatat că nu se întrunesc condițiile de urmărire penală și au dat clasare și au decis confirscarea armei. În concluzie, Lupu nu a fost trimis în judecată ”.

Dănuț Lupu este anchetat într-un alt dosar penal

Dănuț Lupu mai este inculpat într-un dosar penal, care se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 3, alături de soția lui, Mihaela Daniela Lupu, și de un prieten de familie, Daniel Teodor Eremia.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu este acuzat de procurori că pe 18 iunie 2022 a condus o mașină în București, deși avea permisul de conducere anulat din anul 2001. În rechizitoriu se menționează că polițiștii ”au depistat şi oprit în trafic, pe str. Postăvarului din Sector 3, autoturismul marca Ford cu numărul de înmatriculare B-813-BIO”. Fostul fostbalist mai avea două dosare penale pentru asta.

Anchetatorii susțin că soția sa și prietenul acestuia încearcă să-l acopere pe Dănuț Lupu. Daniel Teodor Eremia a pretins că el era șofer. Cei doi martori sunt anchetați pentru mărturie mincinoasă. Dosarul se află în fază de cameră preliminară, conform portalului just.ro.

La ultimul termen de judecată, la solicitarea avocatului lui Dănuț Lupu s-a dispus emiterea unei adrese către I.G.P.R. – D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră pentru a se comunica instanței anumite proceduri referitoare la înregistrarea video efectuată cu dispozitivul Bodycam de către agentul de poliție la data de 18 iunie 2022.

Următoarul termen de judecată este la data de 1 aprilie 2024.

ADVERTISEMENT