Sport

Dănuț Lupu mai rămâne la închisoare. Procurorii au făcut apel. Probleme în alt dosar penal

Dănuț Lupu a primit joi aviz favorabil de a ieși mai devreme din închisoare, dar nu a scăpat complet de griji. El este inculpat într-un alt dosar penal
08.03.2024 | 17:14
Danut Lupu mai ramane la inchisoare Procurorii au facut apel Probleme in alt dosar penal
Fostul fotbalist Dănuț Lupu (57 de ani) a primit sentință de liberare condiţionată, dar nu ieșit încă din penitencuar, deoarece procurorii au făcut apel
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a primit aviz favorabil din partea Judecătoriei Sectorului 5 la cererea de eliberare mai devreme din închisoare, după ce a efectuat 5 luni din pedeapsa de 7 luni și 10 zile la care fusese condamnat pentru conducere repetată fără permis, dar fostul fotbalist are din nou emoții. Lupu (57 de ani) este implicat într-un alt proces penal pentru aceleași acuzații de conducere fără permis. Decizia de eliberare nu este definitivă. Procurorii au formulat vineri apel, astfel că Dănuț Lupu mai rămâne în penitenciar până la soluționarea contestației.

Dănuț Lupu este inculpat într-un alt dosar penal pentru conducere fără carnet

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 3, la 27 noiembrie 2023, și are următorul termen luni, 18 martie 2024. Alături de Dănuț Lupu mai sunt inculpați soția acestuia, Mihaela Daniela Lupu, și un prieten de familie, Daniel Teodor Eremia.

ADVERTISEMENT

Potrivit romaniatv.net, procurorii Parchetului Capitalei îl acuză pe Dănuț Lupu că pe 18 iunie 2022 a condus o mașină în București, deși avea permisul de conducere anulat din anul 2001. Fostul internațional avea deja două dosare penale pentru asta.

Anchetatorii, menționează sursa citată, susțin că pentru a-l acoperi pe Dănuț Lupu soția sa și prietenul acestuia ar fi declarat că nu el s-a aflat la volan. Daniel Teodor Eremia a pretins că el era șofer. Procurorii i-au acuzat pe cei doi martori că ar fi mințit în anchetă. Dosarul se află în fază de cameră preliminară, conform portalului just.ro.

ADVERTISEMENT

De altfel, în decizia comunicată joi de Judecătoria Sectorului Dănuț Lupu este avertizat: ”Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni”.

Dănuț Lupu a fost condamnat în octombrie 2023

Dănuț Lupu a fost condamnat în luna octombrie 2023 la 7 luni și 10 de închisoare cu executare, după ce a condus fără permis în repetate rânduri. Fostul internațional a fost încarcerat la începutul lunii noiembrie la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu a declarat că a condus fără permis pentru că se simţea rău şi se îndrepta spre spital. Magistraţii au respins argumentele fostului fotbalist.

“Aspectele invocate de inculpat privind faptul că se simţea rău sau că nu ar fi reuşit să cheme un taxi ori să fie condus de o altă persoană la o unitate de spital cu un autovehicul nu se circumscriu vreuneia dintre cauzele justificative ori de neimputabilitate prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârşire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat pentru siguranţa traficului rutier, faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală şi a perseverat pe cale infracţională, săvârşind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei”, au explicat judecătorii în motivarea condamnării lui Dănuț Lupu.

În urma sentinței, Dănuț Lupu a fost eliberat din funcția de team-manager al echipei de fotbal CS Dinamo, din Liga 3. Acum, după ce a fost eliberat din închisoare, Dănuț Lupu a primit o ofertă de angajare din partea lui Nicolae Badea, pentru funcția de director sportiv la FC Dinamo, echipa din Liga 4.

ADVERTISEMENT