Sport

Sepsi – FC Botoșani 5-2, în etapa 13 din SuperLiga. Ciobi se salvează, Alexa în pericol. Clasamentul actualizat

Sepsi a ieșit din criza în care se afundase în ultima vreme, reușind o victorie categorică în fața „lanternei” FC Botoșani, scor 5-2.
23.10.2023 | 19:47
Sepsi  FC Botosani 52 in etapa 13 din SuperLiga Ciobi se salveaza Alexa in pericol Clasamentul actualizat
Sepsi a câștigat clar meciul cu „lanterna” FC Botoșani, din etapa 13 a SuperLigii. fotot: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
23-10-2023
15:01

Sepsi - FC Botoșani 5-2 (Benzar 15 aut., Alimi 38 pen., 65, Aganovic 47, I. Gheorghe 85 / G. David 24, Florescu 40 pen.)

Vezi aici cele mai importanate faze.

Min. 90+6: Fluier final. Amenințat cu demiterea în cazul unui nou rezultat negativ, Liviu Ciobotariu și-a salvat postul de antrenor al lui Sepsi după victoria categorică obținută în fața lui FC Botoșani. Covăsnenii respiră după 6 eșecuri la rând, în timp ce moldovenii își consolidează poziția de „lanternă roșie” a SuperLigii.

Clasament SuperLiga

Min. 85: GOOOL Sepsi! Corner pentru gazde, botoșănenii resping mingea până la Ion Ghoerghe, care preia și prinde un șut fabulos de la peste 30 de metri, direct în vinclu.

Min. 77: Roland Varga șutează periculos de la distanță, dar balonul trece puțin pe lângă poartă! 

Min. 65: GOOOL Sepsi! Alimi reia cu capul în plasă din mijlocul careului, după o centrare a lui Ciobotariu.

Min. 47: GOOOL Sepsi! Apărarea oaspeților respinge greșit o minge aruncată în careu și Aganovic înscrie cu un șut pe jos din 7-8 metri.

Min. 40: GOOOL FC Botoșani! Florescu înscrie și el cu siguranță de la punctul cu var.

Min. 39: Penalty pentru oaspeți, după un faul comis de Damașcan în propriul careu.

Min. 38: GOOOL Sepsi! Alimi transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 36: Florescu face henâ în propriul careu și Sebatian Colțescu dictează penalty după ce vede faza pe monitorul VAR. Inițial, lăsase jocul să continue.

Min. 31: Ștefănescu șutează puțin pe lângă poartă din 10-12 metri.

Min. 29: Ilicic rămâne singur cu portarul, dar șutează uluitor pe lângă bară din 10 metri.

Min. 24: GOOOL FC Botoșani! David primește o pasă de la Benzar și înscrie cu un șut cu șpițul, de la 7-8 metri.

Min. 15: GOOOL Sepsi! Matei pătrunde partea dreapta, centrează în forță pe 6 metri, Benzar are o execuție hilară și trimite balonul în propria poartă.

Min. 1: Gazdele sunt foarte aproape de gol, dar șutul superb al lui Ștefănescu la colțul lung din 12 metri este scos de lângă bară de Ducan în corner.

Min. 1: A început meciul.

23-10-2023
14:24

Echipele de start la Sepsi - FC Botoșani

Echipele de start la meciul Sepsi – FC Botoșani.

  • Sepsi: Niczuly – Oroian, Kecskes, Ninaj, Fl. Ștefan – Alimi, Rodriguez – Ștefănescu, C. Matei, Damașcan – Debeljuh. Rezerve: D. Moldovan – D. Ciobotariu, Aganovic, Rența, Kallaku, I. Gheorghe, Varga, Kocsis, Safranko. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
  • FC Botoșani: Ducan – Benzar, Șeroni, Mutombo, Țigănașu – G. David, Petro, E. Florescu – Mouaddib, Ilicic, Pinson. Rezerve: Ureche – Adams, Dragu, Creț, Casap, Cioiu, Zabou, Gligot, Drole. Antrenor: Dan Alexa.

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani are loc luni, 23 octombrie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 13-a. Se întâlnesc două echipe aflate într-un moment de mare cumpănă, cu echipa covăsneană într-o serie nemaintâlnită în istoria lor de primă divizie, cu șase eșecuri consecutive în campionat. La rândul lor moldovenii sunt singura echipă care nu a reușit o victorie în primele 12 etape.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani se dispută luni, 23 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul echipei covăsnene în etapa a 13-a din SuperLiga. Este foarte posibil ca tribunele să fie pline ochi la acest meci, deși situația din clasament nu e deloc grozavă, dar fanii lui Sepsi se mobilizează unii pe alții pe rețelele de socializare pentru a veni în număr mare la meci și a fi alături de echipă, acum când e mai mare nevoie, după cum sună îndemnul de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani nu este o echipă cu mulți suporteri. Doar ce se adună la meciurile de acasă, în deplasare foarte rar grupuri mici mergând împreună cu echipa. Acum ar fi fost momentul și pentru oamenii lui Dan Alexa de încurajări, dar FC Botoșani pare mai degrabă o echipă abandonată și de suporteri.

Cine transmite partida Sepsi – FC Botoșani

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani se joacă luni, 23 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul cu numele echipei covăsnene din capitala județului, în etapa a 13-a din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe luni, 23 octombrie, va fi o vreme frumoasă, cu cer senin pe tot parcursul zilei, fără nici un pericol de precipitații. Însă față de zilele anterioare temperatura va fi în scădere, maxima zilei urmând a ajunge la doar 19 grade, după ce cu 24 de ore mai înainte fusese de 25 de grade. Oricum, la ora 18:00 vor fi în jur de 17 grade, destul de bine pentru fotbal. Partida de la Sfântu Gheorghe beneficiază de prezența la centru a unuia dintre cei mai în formă arbitri români, Sebastian Colțescu din Craiova.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani

Liviu Ciobotariu se află în fața unui meci de a fi sau a nu mai fi pe banca lui Sepsi după acest meci. Orice alt rezultat decât victoria i-ar aduce automat demiterea, pentru că prăbușirea a fost de-a dreptul imensă, cu șase etape de eșecuri pe bandă rulantă. Mai sunt probleme de lot, dar mai puține decât cele existente înaintea pauzei echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Omologul lui Ciobi, Dan Alexa, stă și mai rău, pentru că în 12 runde FC Botoșani nu a reușit să obțină nici măcar o victorie, având doar șase egaluri. Și la moldoveni nu este lotul complet, dar absențele cele mai grele, care contează enorm sunt fundașul central Sadiku și,mai ales, atacantul Sebastian Mailat, golgeterul echipei sezonul trecut, care nu a apucat încă să joace în actuala ediție.

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani

Sepsi nu se regăsește de nici o culoare, are șase înfrângeri la rând iar șansele pentru Liviu Ciobotariu de a continua sunt mici. Cu toate acestea în meciul echipelor aflate în suferință casele de pariuri sunt destul de categorice în privința victoriei covăsnenilor, care au cotă 1,55 la victorie. Moldovenii au primit 6,50 pentru o demitere sigură a lui Ciobi, șansă dublă X2 are cotă 2,55 iar un gol al oaspeților valorează 1,80. Total goluri peste 1,5 egal 1,35.

ADVERTISEMENT

Este destul de îngrijorător bilanțul meciurilor directe de la Sfântu Gheorghe pentru echipa gazdă. Care are două succese, cel de anul trecut la scor fluviu, 7-0, două egaluri dar și patru înfrângeri, de fapt primele patru partide directe jucate în Covasna au reprezentat tot atâtea succese pentru FC Botoșani, fără ca Sepsi să fi marcat măcar un gol. Dar, e drept, și Sepsi are multe rezultate pozitive la Botoșani.

ADVERTISEMENT