Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul 2-0, în etapa a 18-a din SuperLiga. Trupa lui Bergodi a îmblânzit „lupii”. Cum arată clasamentul

Sepsi a învins clar Petrolul cu 2-0 în primul meci al etapei cu numărul 18 din SuperLiga și s-a apropiat cu pași mari de locurile de play-off.
11.11.2022 | 23:01
Sepsi Sf Gheorghe  Petrolul 20 in etapa a 18a din SuperLiga Trupa lui Bergodi a imblanzit lupii Cum arata clasamentul
Marius Iulian Cioiu si Mark Tamas in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Petrolul Ploiesti, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, vineri 11 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
11-11-2022
21:08

Cum arată clasamentul în SuperLiga după Sepsi – Petrolul 2-0

Sepsi a învins Petrolul cu 2-0 în „războiul” pentru un loc în play-off și s-a apropiat la doar un punct de adversarii lor din această seară. Și față de Hermannstadt are tot un punct deficit, însă sibienii au avantajul a două meciuri mai puțin disputate.

Petrolul nu a mai repetat evoluțiile din ultimele 3 partide, încheiate cu victorii, și din cauză că a primit rapid gol. Încă o dovadă că echipa lui Nae Constantin nu prea se descurcă atunci când e scoasă din jocul pe apărare și e nevoită să atace.

superliga
Clasament SuperLiga
11-11-2022
19:01

LIVE Sepsi Sf. Gheorghe - Petrolul 2-0 (Rondon 16, 55)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 80: Grozav scapă singur în careu, dar e ajuns din spate de Dumitrescu și este deposedat în ultima clipă.

Min. 76: Ivanovski reia cu capul peste poarta lui Niczuly.

Min. 66: Varga îi pasează superb cu pieptul lui Matei, care pătrunde în careu, îl driblează pe Vâlceanu și înscrie din 4 metri. După mai bine de 5 minute de analiză video a fazei, golul este anulat pe motiv de ofsaid la Matei.

Min. 55: GOOOL SEPSI! Rondon preia cu Mathaus în spate, se întoarce pe lângă fundașul oaspeților și înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 32: Ștefănescu șutează din marginea careului mare, Vâlceanu e atent și reține.

Min. 16: GOOOL SEPSI! Rondon deschide scorul cu o lovitură de cap la vinclu, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Aganovic.

Min. 10: Vâlceanu reține fără probleme șutul lui Aganovic.

Min. 1: A început partida.

11-11-2022
18:13

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - Petrolul

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul, meci care va începe la ora 21:00.

Sepsi: Niczuly – Aganovic, Ninaj, M. Tamaș, Dumitrescu – Păun, Rodriguez, Ștefănescu – Rondon, C. Matei, Safranko. Rezerve: Began, I. Gheorghe, Tudorie, Achahbar, Bărbuț, F. Junior, Ispas, Aganovic, Golofca, R. Varga, Bălașa. Antrenor: Cristiano Bergodi

Petrolul: Vâlceanu –  Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Jair, Takayuki, Țicu – Cioiu, Grozav, Dumitriu. Rezerve: Leitner, A. Olaru, Ivanovski, Cebotaru, Manzala, Velisar, M. Bratu, Budescu. Antrenor: Nicolae Constantin

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul are loc vineri, 11 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 18-a din SuperLiga, fiind partida uvertură a acestei ultime runde înainte de pauza care se va produce și în fotbalul românesc pe perioada disputării turneului final al CM din Qatar. Este un duel pentru calificarea în play-off. Prahovenii ocupă locul 6,  cu 26 de puncte, covăsnenii au patru puncte mai puțin.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul se dispută vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:00 pe stadionul care poartă numele echipei covăsnene din Sfântu Ghorghe, o frumoasă arenă de 12.000 de locuri ridicată din banii primiți de la guvernul Ungariei, la fel cum s-a procedat și cu arena din Miercurea Ciuc, unde evoluează divizionara secundă Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Nu vor fi de această dată foarte mulți spectatori în tribune, deși în jur de minim o sută de fani ai “lupilor galbeni” și-au aunțat și ei prezența, dar sunt din nou nedorite premise pentru crearea de tensiuni interetnice, așa cum au avut loc la meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul se joacă vineri, 11 noiembrie, de la ora 21:00, și va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți vedea intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vineri, 11 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, așa cum a fost cam în toată țara, vremea s-a arătat a fi potrivnică fotbalului. Ploaie aproape pe durata întregii zile, vânt rece și o temperatură de maxim 11 grade, ceea ce înseamnă că la ora jocului vor fi cel mult 4 grade. Arbitrul partidei a fost desemnat craioveanul George Găman.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul

Italianul Cristiano Bergodi, care prin succesul zdrobitor de la Pitești, 5-0 cu FC Argeș, pe care o bătuse la scor și in tur, 4-0, răsuflă puțin mai ușurat, pentru că a oprit o serie de patru înfrângeri. O victorie cu Petrolul i-ar readuce pe covăsneni în lupta pentru play-off și neavând absențe în lot importante va încerca un sistem mult mai ofensiv, cu vârful Rondon trecut undeva în bandă și cu slovacul Safranko în postură de atacant central.

ADVERTISEMENT

La Petrolul merge bine situația din clasament, sunt trei succese consecutive care au urcat echipa pe locul 6, de play-off, dar nu merg bine treburile financiare, din nou apropiindu-se scadența de plată a două luni de salarii și prime neachitate. La acest meci singurul absent este atacantul Irobiso, eliminat în etapa anterioară.

Cote la pariuri pentru jocul Sepsi Sf. Gheorghe – Petrolul

Covăsnenii sunt văzuți de casele de pariuri drept favoriți cerți la obținerea celor trei puncte. Oamenii lui Bergodi au primit cotă de 1,60 la victorie față de 5,70 cât au prahovenii pentru a câștiga un meci extrem de important pentru lupta la play-off. Șansă dublă X2 are cotă 1,90 iar un gol reușit de Petrolul ajunge la 1,70. Nu se văd multe goluri marcate, pentru over 1,5 cota fiind 1,45.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit în campionat decât în turul acestui sezon, când la Ploiești a fost egalitate, 1-1. Tot în capitala județului Prahova au avut loc și două partide Cupa României, ambele adjudecate de covăsneni: 3-1 de curând în grupa A a noului format al Cupei și 1-0 în 2020.

ADVERTISEMENT