Sport

Galeria lui Sepsi, mesaj dur după scandările xenofobe ale ultrașilor lui Dinamo: „Ne-am bucura dacă am vedea un efort din partea FRF”

Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe au luat atitudine după scandările xenofobe ale Peluzei Cătălin Hîldan la meciul din Cupa României Betano.
10.11.2022 | 12:19
Galeria lui Sepsi mesaj dur dupa scandarile xenofobe ale ultrasilor lui Dinamo Neam bucura daca am vedea un efort din partea FRF
Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe nu au făcut deplasarea la meciul cu Dinamo din Cupa României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Peluza Cătălin Hîldan a avut scandări rasiste la adresa celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, la meciul din Cupa României Betano, iar galeria covăsnenilor a reacționat, chiar dacă nu a fost prezentă la meciul de pe Arcul de Triumf.

Galeria lui Sepsi Sfântu Gheorghe contraatacă după scandările xenofobe ale suporterilor lui Dinamo de la meciul din Cupa României Betano

Suporterii celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe condamnă scandările Peluzei Cătălin Hîldan de la meciul disputat pe stadionul Arcul de Triumf și a transmis un mesaj clar prin intermediul gsp.ro: „Condamnăm astfel de manifestări instigatoare, care, din păcate, au fost și sunt la ordinea zilei, dar nu putem spune că ne-am obișnuit sau ne putem obișnui cu ele”.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Sepsi fac apel la Federația Română de Fotbal și la Liga Profesionistă de Fotbal să ia măsuri împotriva celor de la Dinamo și a tuturor adversarilor care au scandări xenofobe: „Ne-am bucura dacă am vedea un efort din partea FRF, din partea autorităților și organelor abilitate de a stopa acest fenomen, respectiv de a crea condiții civilizate și pașnice în care fiecare să-și poată încuraja echipa favorită în mod normal”.

În final, galeria celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a transmis un mesaj împotriva urii și îndeamnă la solidaritate între români și maghiari: „Avem încredere că cei care scandează împotriva altor etnii nu reprezintă societatea românească în general și preferăm să ne concentrăm asupra prietenilor noștri români, care sunt mai mulți decât cei care ne urăsc”.

ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a vorbit despre incidentele de la meciul Dinamo – Sepsi Sfântu Gheorghe: „Aproape toate cluburile au avut la un moment dat derapaje”

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a condamnat scandările xenofobe și rasiste de pe stadioanele din România: „Vreau să vă spun că aproape toate cluburile au avut la un moment dat derapaje. Și clubul Rapid, la meciurile de acasă, a avut la un moment dat derapaje.

Nu mai vorbesc ce derapaje sunt dacă joacă împotriva lui Sepsi, iar săracii, în primul «11», au un singur ungur și au antrenor italian, iar în conducere e diversitate.

ADVERTISEMENT

Până nu se pune piciorul în prag, până nu se vor juca meciuri fără spectatori și nu vor fi excluși acești suporteri, lucrurile nu se vor schimba”, a concluzionat Csaba Asztalos.

Scandările rasiste au oprit meciul dintre FCSB și Rapid

Peluza Nord Steaua a avut scandări rasiste pe tot parcursul derby-ului dintre FCSB și Rapid, iar Sebastian Colțescu a oprit partida pentru câteva minute din cauza acestor incidente.

ADVERTISEMENT

Controversele și discuțiile au continuat și în studioul FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, unde Csaba Asztalos a mai declarat: „Chiar înainte, cu o oră înainte de start, au fost scandări rasiste. Dacă trebuia sau nu oprit meciul, trebuie să decidă Federaţia şi Liga. Au regulamentele proprii. Ce am constatat eu, că au fost scandări rasiste, a fost şi un banner rasist.

Inclusiv fanii de la tribuna 1 au avut un astfel de comportament, o parte importantă dintre ei. Este foarte multă violenţă pe stadioane, nu numai la meciul de aseară, la toate meciurile la care am asistat în acest sezon”. 

ADVERTISEMENT