Life

Șerban Copoț, povești neștiute despre Animal X: „Familia mea era urmărită de securiști”

Șerban Copoț a făcut câteva relatări despre începutul succesului trupei Animal X, dar și despre marea lui supărare, din copilărie.
10.01.2023 | 15:00
Serban Copot povesti nestiute despre Animal X Familia mea era urmarita de securisti
Șerban Copoț, cântăreț și prezentator tv. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Șerban Copoț a povestit despre începuturile sale în showbiz, prezentatorul de la Antenă intrând pe piața vedetelor în anii 2000, datorită trupei din care făcea parte, Animal X.

Șerban Copoț, despre începuturile trupei Animal X

Șerban Copoț a vorbit despre o serie de subiecte care nu au toate legătură cu cariera sa muzicală, acesta expunându-și unul dintre of-urile sale legat de lucrurile care se întâmplă în societate.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Copoț a spus că fenomenul „cancel culture” i se pare unul irațional și că, de asemenea, nu poate să înțeleagă nostalgia anumitor români față de perioada comunistă. Vorbind despre comunism, Șerban a mărturisit că familia lui a avut de suferit din cauza securiștilor lui Ceaușescu.

Proiectul Animal X s-a născut la Constanța, de unde Șerban e, de altfel, însă la început era doar o trupă de dans. Copoț a declarat în podcastul lui Gojira de pe YouTube că lansarea în muzică a celor trei membri a fost posibilă datorită lui Laurențiu Duță.

ADVERTISEMENT

Fenomenul Animal X, parafat de Laurențiu Duță: „Era o emisiune la TV Neptun și acolo am dat autografe”

Pe compozitorul și cântărețul de la 3 Sud Est, Copoț și colegii săi de formație l-au cunoscut într-o emisiune la TV Neptun, o televiziune locală din Constanța.

„Am început să căpătăm anvergură, în primul rând în Constanța. Devenisem o trupă fenomen, cu dansul. Era o emisiune la TV Neptun și acolo am dat autografe, moșule, așa de tare am prins la oameni.

ADVERTISEMENT

A venit Laurențiu Duță la noi: bă, nu vreți să cântați? Am mers la Laurențiu, la Năvodari… După aia s-a făcut acea metamorfoză către zona de comercial cu tot ce se știe.

Am păstrat elemente de la noi și am văzut că oamenii adorau coregrafiile, apoi s-a reluat curentul de break-dance cu trupa SIMPLU…”, a povestit Șerban Copoț în podcastul lui Gojira.

ADVERTISEMENT

Copoț, cu umor: „Ne scuipau babele, ne ziceau că suntem sataniști”

Despre perioada în care au creat trenduri în România, băieții de la Animal X schimbându-și des culoarea părului, își amintește cu amuzament acum. Bătrânele se fereau de cei trei adolescenți, Copoț spunând că de multe ori erau scuipați.

„Ne scuipau babele prin tramvai, ne ziceau că suntem sataniști. Noi mergeam, eram vopsiți permanent”, a mărturisit Copoț.

O altă relatare interesantă făcută de vedeta Antenei 1 a scos la iveală mândria pe care acesta o simțea când a început să guste din succes.

„M-am dus cu limuzina la liceu”

Pentru filmarea clipului „N-am crezut”, care a fost înregistrat pe drumul dintre stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, trupa a închiriat o limuzină, limuzină cu care Șerban a mers apoi la liceu să se dea mare!

„Eu m-am dus cu limuzina la liceu, brother! Cine s-a mai dus la costum și cu limuzina la liceu? Am dat niște claxoane, stai puțin să întârziem când se strâng băieții la țigară. Filmam clip. Zeu. Filmezi videoclip? Ce, mă? Acum ai telefon, e mai ușor”, a spus râzând Copoț.

„Fratele meu nu a avut voie să dea la Academia de Marină, pentru că ai mei nu au fost înscriși în partid”

Au urmat apoi subiecte ceva mai sensibile pentru Șerban. Artistul i-a dezvăluit lui Gojira că perioada comunistă a fost una extrem de dificilă pentru familia lui, care era persecutată de fosta Securitate.

„Mă doare când văd o nostalgie împrumutată la generațiile noi vizavi de comunism. Nici nu își dau seama ce mizerie a fost pentru România comunismul. Familia mea era urmărită de securiști. Noi am dus-o foarte greu.

Fratele meu nu a avut voie să dea la Academia de Marină, pentru că ai mei nu au fost înscriși în partid. Plus statul la coadă, foamete.. A fost sinistru. Atunci românul a învățat să fure. Românul hoț a fost inventat în comunism”, a completat Șerban Copoț.

ADVERTISEMENT