Sporturi

Serena Williams, echipament controversat la Australian Open! Ce a ales să poarte în primul meci

08.02.2021 | 18:51
Serena Williams echipament controversat la Australian Open Ce a ales sa poarte in primul meci
ADVERTISEMENT

Serena Williams a ales din nou să fie în lumina reflectoarelor și pentru ediția din 2021 a turneului de Grand Slam Australian Open. Celebră sportivă a ales să poarte în primul meci un echipament controversat, drept omagiu al unei foste campioane de la sfârșitul anilor 80′ în atletism. 

În vârstă de 39 de ani, Serena Williams a trecut lejer în primul tur de la Australian Open de germanca Laura Siegemund, cu scorul de 6-1, 6-1, în mai puțin de o oră.

ADVERTISEMENT

Ce a atras atenția cel mai mult în partida Serenei a fost echipamentul în 3 culori, lansat în lumea sportului de Florence Griffith Joyner, la Olimpiada de la Seul din 1988.

Serena Williams, echipament controversat la Australian Open! Ce a ales să poarte în primul meci

Serena Williams a atras privirile în primul meci disputat la Australian Open cu ținuta sa de pe teren, un omagiu adus controversatei atlete americane de la finalul anilor 80′. Serena s-a impus rapid în fața Laurei Siegemund și a detaliat la conferința de presă de după meci ce reprezintă echipamentul utilizat.

ADVERTISEMENT

“Am fost inspirată de ea, o atletă extraordinară, am urmărit-o când eram mică și i-am urmărit ținutele. Nike s-a gândit la această ținută și mi s-a părut incredibilă”, a declarat Serena Williams la finalul partidei.

Florence Griffith Joyner a murit pe 21 septembrie 1998, în urma unei crize de epilepsie suferită în somn. Recordurile sale stabilite la Olimpiada de la Seul, 10.54 secunde pentru 100 de metri și 21.34 secunde pentru 200 de metri, încă nu au fost depășite de vreo sportivă.

ADVERTISEMENT

Florence Griffith Joyner, acuzată de dopaj: “Recorduri peste nivelul uman”

Florence Griffith Joyner a fost acuzată de-a lungul timpului de dopaj. Timpii stabiliți la Olimpiada de la Seul sunt încă în vigoare drept recorduri mondiale, iar sportivii care i-au urmat nu consideră că trebuie să se raporteze la performanțele lui Joyner.

Fosta campioană olimpică, Gwen Torrence, a declarat că recordurile lui Joyner nu sunt de luat în calcul: “Nu mă raportez la acele recorduri… Pentru mine nu există, iar femeile din acest sport suferă pentru a făcut Joyner în 1988, în proba de 100m respectiv 200m”.

ADVERTISEMENT

Florence Griffith Joyner nu a fost niciodată depistată pozitiv la substanțe interzise în competiții, însă medicii care au testat-o au fost imediat îndepărtați, iar Agenția Mondială Anti-Doping a fost creată.

 

 

ADVERTISEMENT