Life

Serviciile de la hotel de care poți beneficia în mod gratuit după ce te cazezi. Puțini turiști știu de ele, iar alții ajung să le și plătească

Ce fel de servicii de la hotel sunt gratuite pentru cei care se cazează. Puțini turiști au habar de ele și de multe ori le plătesc.
05.12.2023 | 17:05
Serviciile de la hotel de care poti beneficia in mod gratuit dupa ce te cazezi Putini turisti stiu de ele iar altii ajung sa le si plateasca
Despre ce servicii este vorba. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Atunci când te cazezi la hotel trebuie să te interesezi foarte bine despre serviciile de care poți beneficia. Unele sunt gratuite, adică reprezentanții acestor locații sunt obligați să le asigure. Puțini sunt turiștii care știu despre acest lucru și le plătesc din propriul buzunar.

Serviciile de la hotel care ar trebui să fie gratuite turiștilor

Dacă nu observă anumite servicii în spațiul de cazare, turiștii nu ar trebui să se simtă jenați să le ceară, spun angajații hotelurilor. Unul dintre ei a mărturisit că sunt produse foarte simple care sunt necesare să existe în camera de hotel.

ADVERTISEMENT

De exemplu, articolele de toaletă, șervețele pentru demachiere sau peria, uscătorul de păr sunt printre produsele pe care orice turist ar trebui să le găsească și, totodată, să afle în prealabil de ele pentru a nu-și mai supraîncărca bagajul de călătorie.

”Hotelul meu avea lucruri pe care nu m-am gândit niciodată să le cer, cum ar fi șervețele de machiaj și periile de păr. Acum, când mă cazez la hoteluri, verific eu înainte să ies și să cumpăr articole de toaletă pe care am uitat să le împachetez”, a explicat pentru Business Insider, Dani Quesnel, un fost angajat de hotel.

ADVERTISEMENT

În același timp, în cazare ar trebui să existe și halate/papuci de casă pentru clienți. Unii dintre ei mai tind să le ia acasă, însă nu procedează deloc bine, fiindcă se pot trezi cu probleme penale, a mai transmis Dani Quesnel, mărturisind că de la hotelul său au dispărut chiar și perne.

Hotelurile nu vor mai fi obligate să respecte anumite servicii. Ce plănuiește UE

Dincolo de acestea, în viitorul apropiat hotelurile ar putea fi scutite de asigurarea anumitor servicii, ca parte a regulilor Uniunii Europene. Concret, nu vor mai fi obligate să asigure turiștilor mini-articole de toaletă. Asta deoarece din 2021 este interzisă utilizarea ambalajelor din plastic, de unică folosință.

ADVERTISEMENT

Un raport al Comisiei Europene cere măsuri dure pentru a aborda ”această sursă de deșeuri în continuă creștere”. În același document apare că fiecare cetățean european generează aproape 180 de kg de deșeuri de ambalaje pe an, ceea ce reprezintă o cantitate foarte mare.

Dincolo de acestea, fii precaut atunci când te cazezi la hotel, deoarece pe lângă serviciile care ți se asigură, la rândul tău trebuie să ai o conduită exemplară. Nu lăsa mizerie în urma ta, nu lua din ceea ce nu-ți aparține și păstrează liniștea.

ADVERTISEMENT

Totodată, în camera de la cazare nu este permis să fumezi. Optează pentru un spațiu cu balcon sau terasă. De asemenea, dacă în plată este inclus și micul dejun sau orice masă a zilei, nu-ți pune în farfurie mai mult decât ai nevoie.

ADVERTISEMENT
Tags: