News

Sfârşit tragic pentru o femeie care făcea curăţenie în baie. Soluţia chimică aleasă i-a adus moartea

O femeie din Bari a murit intoxicată în timp ce făcea curăţenie. Combinaţia aleasă pentru a desfunda ţevile s-a dovedit a fi letală.
15.04.2023 | 18:08
Sfarsit tragic pentru o femeie care facea curatenie in baie Solutia chimica aleasa ia adus moartea
O italiancă din Bari a murit în timp ce făcea curăţenie
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 74 de ani, din Bari, a murit în condiţii suspecte în timp ce făcea curăţenie. Anchetatorii spun că de vină ar fi combinaţia de susbstanţe pe care aceasta ar fi folosit-o, cel mai probabil fiind vorba despre clor şi amoniac.

Soţul femeii, paramedicii şi poliţiştii care au intrat în baie s-au simţit şi ei rău

Femeia a încercat să desfunde ţeava duşului, exasperată de mirosul de canalizare care se simţea de mai multă vreme în locuinţă. Ea a ales astfel o combinaţie puternică, menită atât să desfunde ţeava, cât şi să înlăture mirosul urât, fără să bănuiască şi cât este de letală.

ADVERTISEMENT

Amestecul de substanțe chimice a generat însă un nor de gaz toxic, care s-a dovedit a fi fatal pentru femeie, după cum scrie rotalianul.com. Soțul femeii a fost primul care a descoperit tragedia, găsind-o pe aceasta inconștientă, căzută peste cada din baie.

Mai mult decât atât, după ce a sunat la urgenţe bărbatului i s-a făcut și lui rău, a căzut și s-a lovit la cap. Medicii ajunşi la fața locului au constatat decesul femeii și l-a transportat pe soțul acesteia la spitalul Policlinico di Bari, cu cod galben.

ADVERTISEMENT

De altfel, combinaţia de substanţe a fost atât de puternică încât atât paramedicii, cât și polițiștii care au intervenit la această solicitare, s-au simțit rău după ce au intrat în baie din cauza gazului toxic emanat de amestecul de substanţe folosite pentru curăţenie.

Din păcate nu este primul astfel de caz, Celia Seymour, o tânără în vârstă de 34 de ani, pierzându-şi şi ea viața în timp ce făcea curățenie în propria locuință. Brusc, femeia a început să se simtă foarte rău, apoi nu a mai putut respira.

ADVERTISEMENT

S-ar părea că englezoaica a combinat înălbitor cu un produs special pentru curățarea toaletei, care au reacționat imediat și au produs un gaz toxic. Celia a inhalat vaporii emiși de substanțe, apoi a avut un atac de astm care i-a provocat decesul.

Asociatia Americană de Control al Otrăvii (AAPCC) a înregistrat mai multe expuneri la substanţe de curăţare de uz casnic, care au fost suficient de grave pentru a necesita tratament într-un spital. Acestea au fost cauzate de produse de curăţare – produse de curăţat toaleta, înălbitori, săpunuri şi detergenţi.

ADVERTISEMENT

Nu mai puţin de un milion de otrăviri sunt înregistrate în Canada în fiecare an, ca urmare a ingestiei cauzate de intoxicarea cu produse de curăţenie, de uz casnic. Unele dintre acestea sunt fatale. Mii de copii şi adulţi rămân permanent desfiguraţi sau răniţi prin contactul cu substanţele chimice, în casă, în fiecare an.

ADVERTISEMENT