Sport

Sfârșitul unei ere la Dinamo! Dan Savenco s-a retras din activitate: “Am decis să spun stop în această vară!”. Exclusiv

Dan Savenco s-a retras din activitate, la 36 de ani. Căpitanul celor de la Dinamo va fi antrenorul echipei secunde și se va ocupa cu proiectul Academiei Dinamo.
23.07.2021 | 16:15
Sfarsitul unei ere la Dinamo Dan Savenco sa retras din activitate Am decis sa spun stop in aceasta vara Exclusiv
Sfârșitul unei ere la Dinamo! Dan Savenco s-a retras din activitate: "Am decis să spun stop în această vară!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La Dinamo în această vară are loc o adevărată revoluție. La o lună după ce antrenorul Xavi Pascual a fost confirmat la club, căpitanul Dan Savenco a decis să își anunțe retragerea din activitate, la vârsta de 36 de ani.

Sfârșitul unei ere la Dinamo! Dan Savenco s-a retras din activitate

Dan Savenco va rămâne la Dinamo și după retragere. Va fi antrenorul echipei secunde de la club și va coordona în continuare activitatea la Academia de handbal de la Dinamo. Fostul handbalist a vorbit pentru FANATIK despre această decizie:

ADVERTISEMENT

“Am decis să mă retrag în această vară. Nu a fost o decizie greu de luat, dar e timpul să pun punct carierei. O să fiu antrenorul echipei a doua, am și proiectul Academiei. Viața mea continuă alături de Dinamo.

Dar nu de pe teren. Voi fi în tribune, o să îi încurajez pe băieți la fiecare meci. Dar o să am multă treabă în continuare la club. O să am o altă postură, va dura până mă obișnuiesc”, a spus Savenco pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

A câștigat cinci titluri din postura de căpitan la Dinamo!

Dan Savenco a fost căpitanul lui Dinamo în ultimele șase sezoane în care “Dulăii” au câștigat titlul în Liga Zimbrilor în ultimele 5 sezoane, iar în stagiunea 2019-2020, înghețată din FRH din cauza pandemiei de COVID-19, Dinamo conducea cu un avans uriaș în clasament.

Pentru Dinamo, din sezonul viitor, începe o nouă eră. Constantin Ștefan i-a lăsat locul pe banca tehnică lui Xavi Pascual, proaspăt câștigător pentru a treia oară în Liga Campionilor, alături de FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Campanie impresionantă de transferuri în vară pentru “Dulăi”

“Dulăii” au făcut o campanie de transferuri impresionantă în această vară aducând nume importante la echipă: Cedric Sorhaindo, Christian Dissinger, Kamel Alouini, Alex Pascual sau Raul Nantes Campos.

În stagiunea viitoare, Dinamo va evolua în grupele Ligii Campionilor. “Dulăii” au primit wild card din partea Federației Europene de Handbal și vor juca în cea mai importantă competiție intercluburi.

ADVERTISEMENT

Grupă dificilă pentru Dinamo în Champions League

Grupa este una de foc. Dinamo este alături de Barcelona, PSG, Porto, Vive Kielce, Flensburg, Telekom Veszprem și Motor Zaporojie. Primele două echipe se califică direct în sferturi, în timp ce locurile 3-6 merg în play-off.

Meciurile vor avea loc între 15 septembrie și 10 martie, iar apoi se vor desfășura fazele superioare ale competiției. Este pentru prima dată când Dinamo participă în Champions League, în noul format.

În urmă cu doi ani, Dinamo a încheiat neînvinsă grupa din Champions League, iar apoi a trecut în play-off de Sporting Lisabona. “Dulăii” se pregăteau de un duel de vis cu PSG în optimile competiției, însă EHF a fost nevoită să anuleze competiția din cauza pandemiei de coronavirus și “dubla” nu s-a mai disputat niciodată.

  • 36 de ani are Dan Savenco
  • 5 titluri consecutive a câștigat Savenco din postura de căpitan la Dinamo
ADVERTISEMENT