Life

Sfaturile cercetătorilor greci care te pot ajuta să ajungi la vârsta de 100 de ani. Este obligatoriu să faci 4 lucruri

Ce trebuie să faci pentru a ajunge să trăiești până la 100 de ani, precum grecii. Secretele unuia dintre cele mai longevive popoare de pe Glob.
19.02.2024 | 12:58
Sfaturile cercetatorilor greci care te pot ajuta sa ajungi la varsta de 100 de ani Este obligatoriu sa faci 4 lucruri
Ce trebuie să faci pentru a trăi 100 de ani, precum grecii. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Grecii sunt recunoscuți pentru longevitatea lor. Poporul elen are secretele lui care îl ajută să atingă borne record de vârstă. Toată lumea vrea să trăiască cât mai mult și cât mai bine, iar o parte din așii din mânecă ai grecilor au fost făcuți publici. Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a te bucura cât mai mult de viață.

Secretele grecilor pentru o viață longevivă

De-a lungul timpului, poporul grec a reușit să uimească întreaga lume. Dincolo de faptul că posedă unele dintre cele mai mari comori ale lumii antice, grecii mai au un avantaj cu care se pot lăuda în fața tuturor. Și anume, longevitatea.

ADVERTISEMENT

Poporul grec este unul dintre cele mai norocoase atunci când vine vorba de speranța de viață. Locuitorii Greciei ajung să trăiască sute de ani. În timp ce pentru alte popoare acest deziderat este o iluzie, grecii demonstrează că nu este imposibil să atingi un veac de viață.

De-a lungul timpului, cercetătorii au fost preocupați să descopere secretele grecești pentru o viață lungă. Unele dintre ele au fost deconspirate, altele nu. Însă, cert este că dacă vei pune în aplicare sfaturile lor, sigur îți vei prelungi durata de viață.

ADVERTISEMENT

Potrivit Greek Reporter, cel mai important aspect al unei vieți îndelungate este o alimentație echilibrată. Grecii sunt recunoscuți pentru unele dintre cele mai eficiente și sănătoase diete. Dieta mediteraneană a câștigat, pentru al șaptelea an la rând, primul loc în topul dietelor recomandate pentru un organism sănătos.

Ce trebuie să faci pentru a trăi cât mai mult și cât mai bine

Pentru a atinge 100 de ani, grecii se bazează foarte mult pe dieta cu legume. Aceștia consumă des leguminoase, iar soia este un aliment de bază pentru dieta lor.

ADVERTISEMENT

Alimentația grecilor cuprinde și gustări, însă, acestea sunt extrem de sănătoase. Atunci când vor să guste ceva, grecii se bazează pe nuci. Aproape că nu trece o zi fără că aceștia să nu consume un pumn de nuci.

Printre preferatele lor se numără migdalele și nucile clasice. Acestea sunt recomandate și de medicii nutriționiști, fiind bogate în vitamine și fibre.

ADVERTISEMENT

Grecii au grijă, de asemenea, ca micul dejun să fie unul bogat, prânzul suficient cât să potolească foamea, iar la cină mănâncă ceva lejer. De aici și vorba tipică lor ”micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un sărac”.

Poporul grec pune foarte mult accent și pe partea spirituală. Pentru că starea de bine vine din interior, grecii pun pe primul loc familia și momentele petrecute alături de cei dragi. Drept dovadă, aproape că nu este masă pe care să nu o ia în familie.

ADVERTISEMENT