Sport

Premier League, etapa 20. West Ham – Brighton 0-0. Rezultatele şi clasamentul după runda de Revelion

Liverpool este lider în Premier League după etapa de Revelion şi victoria convingătoare din prima zi a anului cu Newcastle, scor 4-2. Fulham a reuşit surpriza rundei, victorie împotriva lui Arsenal, scor 2-1. Toate rezultatele şi clasamentul.
02.01.2024 | 23:27
Premier League etapa 20 West Ham  Brighton 00 Rezultatele si clasamentul dupa runda de Revelion
ADVERTISEMENT
02-01-2024
21:29

Premier League, etapa 20: program, rezultate, clasament

Sâmbătă, 30 decembrie

  • Luton Town – Chelsea 2-3 (Barkley 80, Adebayo 87 / Palmer 12, 70, Madueke 37)
  • Manchester City – Sheffield United 2-0 (Rodri 14, Alvarez 61)
  • Aston Villa – Burnley 3-2 (Bailey 28, Diaby 42, Douglas Luiz 89 pen. / Amdouni 30, Foster 72)
  • Wolverhampton – Everton 3-0 (Kilman 25, Cunha 53, Dawson 61)
  • Crystal Palace – Brentford 3-1 (Olise 14, 58, Eze 39 / Lewis-Potter 2)
  • Nottingham Forest – Manchester United 2-1 (Dominguez 64, Gibbs-White 83 / Rashford 78)

Duminică, 31 decembrie

  • Fulham – Arsenal 2-1 (Jimenez 29, De Cordova-Reid 59 / Saka 5)
  • Tottenham – Bournemouth 3-1 (Sarr 9, Son 71, Richarlison 80 / Scott 84)

Luni, 1 ianuarie

  • Liverpool – Newcastle 4-2 (Salah 49, 86, Jones 74, Gakpo 78 / Isak 54, Botman 82)

Marți, 2 ianuarie

  • West Ham – Brighton 0-0

Clasament: 

Clasament Premier League
Clasament Premier League
02-01-2024
19:04

FINAL West Ham - Brighton 0-0

Min. 90: Final de partidă

Min. 60: În ciuda scorului nul, Brighton se poate considera nemulțumită momentan că nu a reușit să înscrie.  Oaspeții dețin o posesie de 63%, dar și un raport favorabil al șuturilor pe poartă de 5 la 2.

Min. 45: Scor alb după prima repriză

Min. 1: Start de meci!

Echipele de start la meciul West Ham – Brighton.

  • West Ham: Areola – Johnson, Mavropanos, Ogbonna, Emerson – Alvarez, Soucek – Benrahma, Ward-Prowse, Fornals – Bowen. Rezerve: Fabianski – Casey, Cornet, Coventry, Cresswell, Ings, Laing, Mubama, Orford. Antrenor: David Moyes.
  • Brighton: Steele – Hinshelwood, Van Hecke, Webster, Estupinan – Gross, Gilmour, Milner – Buonanotte – Welbeck, Joao Pedro. Rezerve: Verbruggen – Baker-Boaitey, Baleba, Dahoud, Ferguson, Kavanagh, Lallana, Moder, Samuels. Antrenor: Roberto De Zerbi.
02-01-2024
13:50

Probleme pentru Klopp. Szoboszlai s-a accidentat la tendon

Liverpool a înregistrat o victorie cu scorul de 4-2 împotriva lui Newcastle, dar a suferit o lovitură importantă. Transferat în acest sezon, Dominik Szoboszlai a suferit o accidentare la tendon chiar înainte de a fi înlocuit. Klopp așteaptă acum verdictul medicilor pentru a vedea cât de gravă este accidentarea.

“Am vrut să-l schimbăm, acesta era planul, dar a fost vorba de un minut, pentru că la ultima fază a simțit ceva la tendon. Încă nu știm gravitatea situației, deci trebuie să așteptăm”, a declarat Jurgen Klopp la finalul partidei.

02-01-2024
10:40

Klopp și-a pierdut verigheta după victoria cu Newcastle

Liverpool a învins Newcastle cu 4-2 în etapa a 20-a din Premier League, dar bucuria victoriei a fost întreruptă de un moment amuzant. Antrenorul Jurgen Klopp și-a pierdut verigheta în timpul sărbătoririi, dar, după câteva momente de panică, a reușit să o găsească în iarbă.

Gestul său autentic a adus o notă de umor la finalul unui meci spectaculos. În urma acestu rezultat, formația pregătită de Jurgen Klopp a ajuns la 13 victorii în actualul sezon și la 45 de puncte în clasament. 

02-01-2024
07:13

Mo Salah a marcat golul 150 pentru Liverpool în Premier League

Pe lângă victoria care a consolidat poziția de lider în Premier League pentru Liverpool, meciul cu Newcastle a însemnat un alt motiv de sărbătoare pentru egipteanul Mohamed Salah.

În minutul 49, el a deschis scorul după o fază foarte frumoasă creată de echipa lui Jurgen Klopp și a atins o bornă greu de egalat pentru mulți jucători: golul 150 înscris în tricoul lui Liverpool în Premier League.

Atacantul egiptean avusese șansa să atingă această cifră mai devreme în meci, dar în minutul 22 a ratat un penalty acordat pentru un fault în careu comis asupra lui Luis Diaz. S-a revanșat însă pe finalul meciului, când a mai înscris o dată, tot de la punctul cu var, și a încununat o seară magică.

01-01-2024
19:13

Liverpool - Newcastle 4-2 (Salah 49, 86, Jones 74, Gakpo 78 / Isak 54, Botman 82)

FINAL DE MECI! Liverpool câştigă cu 4-2 meciul cu Newcastle. O confruntare superbă, cu multe ocazii de poartă şi o echipă a lui Jurgen Klopp care arată de ce e principala pretendentă la titlu.

Min. 86: GOOOOOOOL, Liverpool! Salah transformă al doilea penalty din acest meci şi ar trebui să fie reuşita care risipeşte orice fel de emoţie. 

Min. 85: PENALTY pentru Liverpool! Jota scapă singur cu Dubravka şi îl driblează. Slovacul îl faultează şi Anthony Taylor arată punctul de la 11 metri. 

Min. 82: GOOOOOOOOOOL Newcastle! Botman reduce handicapul după o lovitură de cap perfectă. Finalul se anunţă super disputat. 

Min. 78: GOOOOOOOOOOL, Liverpool! Gakpo este scăpat din marcaj şi marchează golul de 3-1 pentru gazde.

Min. 74: GOOOOOOOOL, Liverpool! Jones îi readuce în avantaj pe “cormorani”. 

Min. 54: GOOOOOOOL, Newcastle! Isak scapă de la limita offside-ului și îl execută pe Alisson. 

Min. 49: GOOOOOOL, Liverpool! Salah deschide scorul pentru gazde după pauză. Este reușita cu numărul 150 în Premier League pentru “faraon”. 

PAUZĂ! O repriză cu multe ocazii, dar fără goluri. Salah a ratat un penalty, iar ambele echipe au avut un gol anulat pentru offside, cu asistenţa VAR. 

Min. 35: Dubravka are o prestaţie de excepţie. Scoate 1 la 1 cu Darwin Nunez. La faza imediat următoare, Newcastle a marcat, dar a fost o poziţie de offside la faza golului. 

Min. 23: PENALTY RATAT de Salah! Dubravka scoate lovitura de pedeapsă a egipteanului, trimisă pe centrul porţii. 

Min. 20: PENALTY pentru Liverpool! Luis Diaz este faultat în careu, fază care a fost, de asemenea, analizată de VAR. 

Min. 18: Diaz marchează, dar asistentul ridică fanionul la un offside la Darwin Nunez, la faza golului. VAR confirmă decizia. 

Min. 12: Pasă extraordinară a lui Salah la Nunez, iar şutul atacantului uruguayan este respins de Dubravka. 

Min. 1: Şutul lui Alexander-Arnold trece puţin pe lângă poarta lui Dubravka. Gazdele încep tare. 

Start de meci! 

Echipele de start în Liverpool – Newcastle:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez – Endo, Szoboszlai, Jones – Salah, Nunez, Diaz. Antrenor: Jurgen Klopp

Newcastle (4-3-3): Dubravka – Livramento, Schar, Botman, Burn – Miley, Guimaraes, Longstaff – Almiron, Isak, Gordon. Antrenor: Eddie Howe

01-01-2024
09:14

Tom Lockyer și-a revenit după stopul cardiac

Căpitanul Luton Town, Tom Lockyer, a oferit vești îmbucurătoare după stopul cardiac suferit în timpul duelului cu Bournemouth pe 16 decembrie. Fundașul în vârstă de 29 de ani a relatat că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ.

“Pot spune că mă simt foarte bine și mi-am revenit după stopul cardiac suferit la Bournemouth. Motivul pentru care sunt atât de bine se datorează acțiunilor eroice ale jucătorilor, staff-ului, doctorilor și tuturor cadrelor medicale.

Sunt recunoscător că mi s-a întâmplat asta într-un moment în care eram înconjurat de acești eroi. Mi-au salvat viața. Nu o să uit niciodată ce au făcut pentru mine. Deși implicare mea nu a existat, mă simt mândru când văd imaginile cu cei care au luptat pentru mine.

Acel spirit de luptă pe care l-am văzut în ultimele trei partide îmi dă ambiție să mă ridic. O să fac tot ce îmi stă în putință să ajut acest club. În ceea ce mă privește, rămân decis să lupt și trebuie să mă văd cu un specialist anul care vine”, a declarat  Lockye.

31-12-2023
17:31

Arteta, atac la jucători după înfrângerea cu Fulham

Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a fost extrem de supărat la finalul derby-ului pierdut cu Fulham și și-a criticat jucătorii pentru atitudinea avută pe teren.

”O zi foarte grea. O zi tristă. În urmă cu trei zile am jucat un meci pe care l-am pierdut și pe care am vrut să-l câștigăm. Astăzi a fost cel mai prost meci al nostru din acest sezon. Nu am putut domina și am avut probleme din această cauză.

Nu am avut suficient de multă posesie. Am fost neglijenți cu mingea. Dacă vom juca așa cum am jucat în celelalte 19 meciuri, vom fi acolo sus. Dacă jucăm ca astăzi, nu vom fi nici pe departe. Astăzi a fost o zi foarte greu de digerat”, a declarat Arteta, conform BBC.

31-12-2023
13:39

Arsenal, înfrângere în derby-ul cu Fulham

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Fulham – Arsenal 2-1 (Jimenez 29, De Cordova-Reid 59 / Saka 5)
  • Final de meci! Fulham întoarce scorul cu Arsenal și se impune cu 2-1. Este primul succes în ultimii 11 ani pentru gazde în fața ”tunarilor” și doar al patrulea în istorie.
  • Min. 59: GOOOL Fulham!!! De Cordova-Reid profită de o bâlbâială în careul lui Arsenal și îl execută pe Raya
  • Min. 29: GOOOL Fulham!!! Raul Jimenez egalează cu un șut din interiorul careului. Centrare de manual a lui Cairney pentru finalizarea atacantului.
  • Min. 5: GOOOL Arsenal!!! Saka deschide scorul după respingerea lui Leno
  • Min. 3: Odegaard trimite un șut plasat din interiorul careului, puțin pe lângă poarta lui Leno.
  • Start de meci!
  • Fulham: Leno – Castagne, Aderabioyo, Bassey, Robinson – Palhinha, Cairney – De Cordova-Reid, Iwobi, Willian – Jimenez. Rezerve: Rodak – Ballo-Toure, Diop, Lukic, Pereira, Reed, Rodrigo Muniz, Tete, Wilson. Antrenor: Marco Silva.
  • Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior – Odegaard, Rice, Havertz – Saka, Nketiah, Martinelli. Rezerve: Ramsdale – Cedric, Elneny, Gabriel Jesus, Jorginho, Nelson, Smith Rowe, Tomiyasu, Trossard. Antrenor: Mikel Arteta.

  • Tottenham – Bournemouth 3-1 (Sarr 9, Son 71, Richarlison 80 / Scott 84)
  • Final de meci! Tottenham se impune clar în fața lui Bournemouth, scor 3-1, și pune capăt seriei excelente a oaspeților.
  • Min. 90+10: Golul lui Scott este anulat corect cu ajutorul VAR pentru o poziție de ofsaid.
  • Min. 87: Hojbjerg pătrunde în stânga, centrează în careu și Gil singur cu poarta goală în 2 metri trimite mingea cu capul în bara transversală.
  • Min. 84: GOOOL Bournemouth!!! Tavernier pătrunde în stânga, centrează în mijlocul careului și Scott marchează cu latul.
  • Min. 80: GOOOL Tottenham!!! Richarlison finalizează cu precizie centrarea excelentă a lui Johnson.
  • Min. 71: GOOOL Tottenham!!! Lo Celso găsește o pasă minunată pentru Son și sud-coreeanul îl învinge pe Net cu un șut în forță din unghi.
  • Min. 60 – Sinisterra centrează perfect în fața porții, dar Solanke trimite pe lângă poartă din pozție ideală.
  • Min. 45+4: Șutul lui Solanke este deviat de Davies, prinde o traiectorie ciudată și cade pe bara porții lui Vicario.
  • Min. 9: GOOOL Tottenham!!! Neto degajează greșit, Lo Celso recuperează în jumătatea adversă, îi pasează lui Sarr și acest deschide scorul cu un șut de la 16 metri.
  • Start de meci!
  • Tottenham: Vicario – Porro, Emerson Royal, Davies, Udogie – Sarr, Bentancur – Johnson, Lo Celso, Son – Richarlison. Rezerve: Forster – Dier, Donley, Dorrington, Gil, Hojbjerg, Phillips, Skipp, Veliz. Antrenor: Ange Postecoglu.
  • Bournemouth: Neto – Smith, Zabarnyi, Senesi, Ouattara – Cook, Christie – Sinisterra, Kluivert, Tavernier – Solanke. Rezerve: Travers – Aarons, Billing, Brooks, Mepham, Moore, Rothwell, Scott, Semenyo. Antrenor: Andoni Iraola.
31-12-2023
07:54

Erik ten Hag, desființat după Nottingham Forest - Manchester United 2-1

Manchester United a bifat o nouă înfrângere în Premier League, motiv de glumă printre suporterii rivali, dar motiv de mare supărare în rândul fanilor și legendelor care suferă pentru Manchester United. De această dată ”diavolii” s-au văzut învinși pe terenul celor de la Nottingham, scor 1-2, iar antrenorul Erik Ten Hag a fost desființat pentru că nu reușește să-și motiveze echipa.

A ieșit la rampă legenda Gary Neville, care nu a avut milă de tehnician. ”Manchester United a venit la Nottingham după o revenire și o victorie spectaculoasă în fața lui Aston Villa. Asta nu i-a ajutat pe băieții lui ten Hag să intre cu mentalitatea corectă pe City Ground, unde micuța Nottingham a dominat și până la urmă s-a impus cu 2-1.

Manchester United a revenit la ceea ce sunt – inconsecvenți și îngrozitori. Jucătorii ies de pe teren un grup de învinși. Fanii United veniți la Nottingham vor pleca atât de dezamăgiți acasă. Există însă și oameni fericiți în această seară, suporterii lui Forest. Au fost echipa mai bună pe tot parcursul jocului. Și-au pierdut recent managerul, care a fost genial pentru ei în ultimii doi ani. Au răspuns imediat cu două victorii uriașe. Dar Manchester United a revenit la ce e mai rău”, a spus Gary Neville la Sky Sports.

”Nu sunt foarte sigur ce este această echipă Manchester United. Este un moment foarte dificil. Cred că toată lumea a acceptat că Erik ten Hag a făcut o treabă foarte bună în primul său sezon, dar nu este destul. Am văzut meciul foarte slabe făcute de Manchester United în acest sezon. Foarte slabe, în fața unor echipe mici“, a completat Neville.

30-12-2023
19:37

Premier League, etapa 20: program, rezultate, clasament

Sâmbătă, 30 decembrie

  • Luton Town – Chelsea 2-3 (Barkley 80, Adebayo 87 / Palmer 12, 70, Madueke 37)
  • Manchester City – Sheffield United 2-0 (Rodri 14, Alvarez 61)
  • Aston Villa – Burnley 3-2 (Bailey 28, Diaby 42, Douglas Luiz 89 pen. / Amdouni 30, Foster 72)
  • Wolverhampton – Everton 3-0 (Kilman 25, Cunha 53, Dawson 61)
  • Crystal Palace – Brentford 3-1 (Olise 14, 58, Eze 39 / Lewis-Potter 2)
  • Nottingham Forest – Manchester United 2-1 (Dominguez 64, Gibbs-White 83 / Rashford 78)

Duminică, 31 decembrie

  • ora 16:00 Fulham – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 16:00 Tottenham – Bournemouth (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Luni, 1 ianuarie

  • ora 22:00 Liverpool – Newcastle (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Marți, 2 ianuarie

  • ora 21:30 West Ham – Brighton (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
Clasament Premier League
30-12-2023
17:00

Nottingham - Manchester United 2-1 (Dominguez 64, Gibbs-White 83 / Rashford 78)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+10: Fluier final. MAnchester United se face din nou de rușine și încheie anul în genunchi.

Min. 90+5: Corner bătut direct pe Bruno Fernandes, vole superb al portughezului din 16 metri, mingea e deviată de un fundaș al gazdelor, însă Turner are un reflex uluitor și scoate de sub bară în corner.

Min. 83: GOOOL Nottingham!!! Ocazie uriașă ratată de Eriksen, gazdele pleacă pe contraatac, mingea ajunge la Gibbs-White, care înscrie cu un șut superb din marginea careului.

Min. 78: GOOOL Manchester United!!! Portarul Turner degajează greșit în picioarele lui Garnacho care îi pasează lui Rashford și acesta egalează cu un șut plasat.

Min. 64: GOOOL Nottingham!!! Montiel îl găsește perfect pe Dominguez și acesta deschide scorul cu un șut plasat de la 14 metri.

Min. 33: Wan-Bissaka șutează slab spre poarta adversă de la marginea careului, după o pasă excelentă a lui Eriksen.. 

Min. 7: Chris Wood şutează balonul din afara careului, dar mingea se duce peste transversală.

Min. 1: A început partida.

  • Nottingham: Turner – Montiel, Niakhate, Murillo, Aina – Danilo, Yates – Gibbs-White, Dominguez, Elanga – Wood. Rezerve: Vlachodimos – Boly, Hudson-Odoi, Kouyate, Mangala, Tavares, Toffolo, Williams, Worrall. Antrenor: Nuno Espirito Santo.
  • Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Varane, Evans, Dalot – Mainoo, Eriksen – Antony, Bruno Fernandes, Garnacho – Rashford. Rezerve: Bayindir – Diallo, Gore, Kambwala, McTominay, Mejbri, Pellistri, Reguilon, Van de Beek. Antrenor: Erik ten Hag.
30-12-2023
14:41

Manchester City - Sheffield United 2-0 (Rodri 14, Alvarez 61)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Manchester City trece de Sheffield United, scor 2-0, într-un meci pe care l-a controlat cap-coadă și în care nu a forțat mai mult decât a fost nevoie.

ple

Min. 61 – GOOOL Manchester City!!! Bobb dă o pasă genială pentru Foden care centrează în fața porții și Alvarez îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 14 – GOOOL Manchester City!!! Rodri pătrunde excelent în jumătatea adversă și înscrie cu un șut sec de la 16 metri.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Manchester City – Sheffield United.

  • Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Ake, Gvardiol – Kovacic, Rodri – Bernardo Silva, Foden, Grealish – Alvarez. Rezerve: Ortega – Bobb, De Bruyne, Ruben Dias, Gomez, Hamilton, Lewis, Nunes, Phillips. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Sheffield United: Foderingham – Baldock, Robinson, Trusty – Bogle, Vini Souza, Norwood, Thomas – Slimane, Brooks – Osula. Rezerve: Davies – Archer, Brewster, Larouci, McBurnie, Norrington-Davies, Osborn, Seriki, Traore. Antrenor: Chris Wilder.
30-12-2023
14:35

Rezultatele partidelor din etapa a 20-a

  • Aston Villa – Burnley 3-2 (Bailey 28, Diaby 42, Douglas Luiz 89 pen. / Amdouni 30, Foster 72)
  • Wolverhampton – Everton 3-0 (Kilman 25, Cunha 53, Dawson 61)
  • Crystal Palace – Brentford 3-1 (Olise 14, 58, Eze 39 / Lewis-Potter 2)
30-12-2023
11:50

Luton Town - Chelsea 2-3 (Barkley 80, Adebayo 87 / Palmer 12, 70, Madueke 37)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Chelsea câștigă cu mari emoții pe terenul lu Loton Town, scor 3-2. Londonezii au condus cu 3-0, dar au avut un final de joc dezastruos, iar gazdele au fost aproape de a scoate un punct miraculos.

ple

Min. 87 – GOOOL Luton Town!!! Petrovic scoate in extremis lovitura de cap a lui Doughty, dar Adebayo este pe fază și înscrie din 2 metri.

Min. 80: GOOOL Luton Town!!! Barkley înscrie cu o lovitură de cap după un corner executat de Doughty.

Min. 74: Golul lui Adebayo este anulat cu ajutorul VAR pentru o poziție de ofsaid.

Min. 70: GOOOL Chelsea!!! Lansat excelent pe culoar de Jackson, Palmer trece de portarul Kaminski, culcă și un fundaș advers și înscrie în poarta goală.

Min. 37: GOOL Chelsea! Madueke primește o minge în interiorul careului și șutează excepțional la colțul scurt.

Min. 12: GOOL Chelsea! Palmer primește un cadou de la Kabore, iar jucătorul lui Chelsea trage imparabil din careu. 

Start de meci! 

Echipele de start în Luton Town – Chelsea: 

Luton (3-4-3): Kaminski – Mengi, Osho, Bell – Kabore, Sambi Lokonga, Barkley, Doughty – Townsend, Brown, Adebayo. Rezerve: Andersen, Ogbene, Morris, Woodrow, Chong, Mpanzu, Clark, Krul, Giles. Antrenor: Rob Edwards

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic – Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill –  Gallagher, Caicedo – Palmer, Jackson, Madueke – Broja. Rezerve: Sterling, Fernandez, Mudryk, Bettinelli, Nkunku, Maatsen, Gilchrist, Bergstrom, Matos. Antrenor: Mauricio Pochettino

Englezii nu se dezmint și au aranjat în așa fel meciurile din etapa a 20-a din Premier League încât o încep sâmbătă, 30 decembrie și o încheie tocmai marți, 2 ianuarie. O rundă care se joacă pe parcursul a doi ani. După care campionatul ia pauză pentru a lăsa loc în primul weekend din 2024 meciurilor din 32-imile de finală ale Cupei Angliei, cea mai veche competiție din lume, fază în care intră în scenă și echipele din primul eșalon.

Programul meciurilor din etapa a 20-a din Premier League

Sâmbătă, 30 decembrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Luton Town – Chelsea (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Manchester City – Sheffield United (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Aston Villa – Burnley (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • Wolverhampton – Everton (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)
  • Crystal Palace – Brentford (Digi Sport 4)
ADVERTISEMENT

Duminică, 31 decembrie, ora 16:00

  • Fulham – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Tottenham – Bournemouth (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Luni,1 ianuarie, ora 22:00

  • FC Liverpool – Newcastle (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Marți, 2 ianuarie, ora 21:30

  • West Ham – Brighton (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Cormoranii vor să înceapă cu dreptul noul an și să învingă coțofenele pe Anfield Road

Liderul Premier League, FC Liverpool, deschide seria partidelor din 2024 pe teren propriu împotriva unui adversar care i-a mai produs dureri de cap pe Anfield Road, Newcastle. E drept, coțofenele nu mai zboară ca sezonul trecut cu multă vioiciune, coborând pe locul 9, dupâ ce în ultimele cinci partide au pierdut de patru ori și au câștigat o dată.

ADVERTISEMENT

Dar vulpoiul Jurgen Klopp știe foarte bine că nu poate pune bază pe acest lucru, pentru că are și destule absențe în lot și pentru că în Premier League nici un meci nu este dinainte câștigat, dovada cea mai bună, etapa precedentă în derbyul londonez Arsenal – West Ham 0-2, rezultat care i-a ajutat mult pe The Reds să termine anul 2023 pe prima poziție.

Fulham – Arsenal, al doilea derby londonez consecutiv pentru echipa lui Mikael Arteta

Arsenal are al doilea derby londonez consecutiv în program. De această dată se va deplasa pe terenul lui Fulham, unde speră, profitând și de faptul că alb-negrii au înregistrat trei înfrângeri la rând, coborând pe locul 13, să le o administreze pe cea de-a patra. Este multă supărare și frustrare pe Emirates după neașteptatul stop din etapa anterioară, acel 0-2 acasă cu West Ham, care a făcut ca tunarii să nu mai termine primii anul 2023.

ADVERTISEMENT

Arsenal a făcut un meci slab cu West Ham, fiind total surprinsă de jocul foarte agresiv și ofensiv al ciocănarilor, care nu au stat deloc la cutie, pentru a aștepta ofensiva tunarilor și au dus frecvent mingea în apropierii porții adverse, reușind să fructifice de două ori și să obțină un succes neașteptat, dar pe deplin meritat.

Campioana Manchester City ar trebui să încheie anului 2023 cu o victorie clară, acasă, cu lanterna roșie Sheffield United

Manchester City s-a întors de la CM al cluburilor cu medaliile de aur și trofeul competiției, pentru ultima dată organizată în actualul miniformat, cu câștigătoarele de pe cele șase continente plus o reprezentantă a țării gazdă. Pep Guardiola a avut oarece rețineri la primul joc din Premier League jucat în etapa anterioară la Liverpool, pe terenul lui Everton, dar echipa sa e OK.

ADVERTISEMENT

Cetățenii au revenit de la 0-1 și au obținut victoria cu 3-1, chiar dacă absenții Kevin de Bruyne și Erling Haaland nu vor putea fi recuperați probabil, în cel mai bun caz, pînă în weekendul în care Premier League vă lăsa loc decanei de vârstâ Cupa Angliei. Guardiola a lăudat determinarea din jocul echipei sale iar acum City este mare favorită la o victorie cu multe goluri acasă în fața ultimei clasate, Sheffield United.

Tottenham, atenție la seria fantastică a cireșelor din Bournemouth, West Ham – Brighton, meciul revelațiilor etapei anterioare

La Birmingham Aston Villa va căuta să se împace cu suporterii în partida cu codașa Burnley, după ce au reușit contraperformanța de a pierde la Manchester United etapa trecută, după ce au avut 2-0 la pauză! La Londra Tottenham, în continuare cu multe absențe, trebuie să fie foarte atentă la oaspetele Bournemouth, care vine după patru victorii consecutive!

Un meci foarte interesant va deschide etapa, sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 14:30, Chelsea, echipa cu jucători de sute de milioane de euro urmând a juca pe terenul echipei cu cel mai mic buget, Luton Town, dar care luptă fantastic meci de meci și pune probleme tuturor. Spectacolul e așteptat în uvertura etapei, marți, 2 ianuarie, tot la Londra, între învingătoarea lui Arsenal, West Ham și cea a lui Tottenham, Brighton, care continuă fotbalul champagne, deși are o sumedenie de jucători, unii foarte importanți out pe termen lung și majoritatea sunt din atac.

ADVERTISEMENT