News

Show-ul continuă: Nicușor Dan a fost dat în judecată a treia oară de Gabriela Szabo. Sportiva, concediată la câteva ore după revenirea la CSM

Scandalul dintre Gabriela Szabo și Nicușor Dan capătă, pe zi ce trece, aspectul unei vendete personale. Fosta sportivă i-a deschis primarului al treilea proces.
05.01.2023 | 09:37
Showul continua Nicusor Dan a fost dat in judecata a treia oara de Gabriela Szabo Sportiva concediata la cateva ore dupa revenirea la CSM
Gabriela Szabo a ajuns să-i provoace insmnii lui Nicușor Dan / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Gabriela Szabo Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Scandal cu repetiție între Gabriela Szabo și Nicușor Dan. Primarul General al Capitalei s-a trezit, în ultimele zile ale anului 2022, cu un nou proces în care Gabriela Szabo este reclamantă. Este al treilea litigiu între fosta campioană și edilul Bucureștiului.

Al treilea proces între Szabo și Dan, deschis la sfârșitul lui decembrie

Gabriela Szabo a deschis, pe 22 decembrie, o acțiune la Tribunalul București prin care contestă decizia de concediere semnată de Primarul General al Capitalei cu două săptămâni înainte. Sportiva a mai chemat în instanță și clubul CSM București.

ADVERTISEMENT

Pe 5 decembrie, Gabrielei Szabo i s-a desfăcut contractul de muncă CSM București, la câteva ore după ce își reluase postul ca urmare a unui alt proces câștigat cu Nicușor Dan.

Inițial, Szabo fusese transferată la Centrul Cultural Dalles, în iunie 2022, după ce Nicușor Dan o acuzase de management defectuos, printr-o postare pe contul lui de socializare.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan îi datorează deja 10.000 de lei Gabrielei Szabo

Doar că în noiembrie, Tribunalul București a declarat ilegală dispoziția de detașare prin care Nicușor Dan a exilat-o pe Gabi Szabo și a decis ca Primarul General să-i plătească daune morale de 10.000 de lei. În plus, judecătorii au decis ca Gabriela Szabo să fie reîncadrată în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal București. Hotărârea nu este definitivă.

Pe 5 decembrie, Gabriela Szabo s-a prezentat la birou și a convocat o ședință, pentru a se pune la curent cu activitatea clubului din ultimele luni. La scurt timp de la începerea acesteia, Szabo a primit un telefon în care era chemată în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Aici i s-ar fi pus în față un raport al Corpului de Control potrivit căruia, în calitate de șef la CSM București, ar fi acordat fără drept prime de peste un milion de lei propriilor angajați și a identificat un posibil conflict de interese.

Gabriela Szabo refuză să comenteze situația

Pe baza acestor documente, Gabriela Szabo a fost înștiințată că va fi concediată și că îi va fi desfăcut contractul de muncă.

ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo a refuzat să răspundă întrebărilor FANATIK legate de această nouă acțiune în instanță și ne-a transmis ”gânduri bune” la început de an.

Nicușor Dan, acuzat de defăimare

Într-un alt proces, deschis în civil, Gabriela Szabo îi cere lui Nicușor Dan despăgubiri de 500.000 de lei, pe motiv că postarea din iunie i-a afectat cariera și viața personală.

Potrivit informațiilor FANATIK, la ultimul termen, din 29 noiembrie 2022, Nicușor Dan nu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost reprezentat de un avocat, în condițiile în care acțiunea nu are legătură cu calitatea oficială de primar.

În cadrul acestei ședințe de judecată, Gabriela Szabo a anunțat instanța că, în condițiile în care și-a reprimit postul (așa cum știa la acel moment), își scade și pretențiile financiare de la 500.000 de lei, la 199.000 de lei.

Tot atunci, judecătorii au trimis adrese către Direcția de Management și Resurse Umane din cadrul PMB precum și către Direcția Cultură, Învățământ și Turism, pentru a verifica dacă decizia de detașare din luna iunie a avut baze legale.

Primarul Capitalei o dă pe Gabi Szabo pe mâna DNA

De asemenea, instanța a cerut atașarea la dosar a tuturor proceselor verbale ale ședințelor Consiliului de Administrație de la CSM București, în perioada în care Gabriela Szabo a fost la conducerea clubului (2007 – 2022), pentru a verifica acuzațiile formulate de Nicușor Dan.

Acestea trebuie să transmită documentele solicitate până la următorul termen, din 28 februarie 2023, în caz contrar fiind pasibile de amendă judiciară.

La rândul lui, Nicușor Dan a anunțat, tot printr-o postare pe o platformă socială, că va sesiza DNA că Gabriela Szabo ar fi încasat ilegal prime de aproape 200.000 de lei, potrivit concluziilor raportului corpului de control. El spune că doar sportivii și colectivul tehnic avea dreptul să încaseze prime de la club.

ADVERTISEMENT
Tags: