ADVERTISEMENT
News

Și-a aruncat casa în aer încercând să prindă o muscă. Ce a declanșat explozia

Autor: Robert Cristea | 07.09.2020 | 18:10
Și-a aruncat casa în aer încercând să prindă o muscă. Ce a declanșat explozia
Și-a aruncat casa în aer încercând să prindă o muscă. Ce a declanșat explozia. Foto: Facebook

Un francez a reușit să-și arunce în aer casa din cauza unei muște. Omul, în vârstă de 80 de ani, se pregătea să ia cina când a început să fie iritat de o muscă.

ADVERTISEMENT

Dar cine n-a fost enervat de această insectă în timpul vieții? O muscă poate să te scoată din minți când ești la masă, când ești relaxat în vacanță și  vrei să ațipești pe plajă sau când ești la muncă și te chinui să scrii un articol. Toată lumea a avut astfel de bătălii cu acest inamic iritant și minuscul. Doar că bătrânelul din regiunea Dordogne, din sud-vestul Franței, s-a enervat atât de rău încât a început să lovească, în stânga și în dreapta, cu o paletă electrică anti-insecte.

Pentru că viața e plină de mistere, în casa bărbatului exista o scurgere provocată de o butelie pentru gaz. Reacția dintre paleta electrică și gazul din casă a produs o explozie, care a distrus o parte din acoperișul casei și bucătaria.

ADVERTISEMENT

A provocat o explozie fugărind o muscă

Povestea noastră are un final fericit. Potrivit presei locale, bătrânul, care locuiește în satul Parcoul-Chenaud, a avut noroc şi a scăpat cu bine, acuzând o mică arsură la nivelui mâinii.

După acel incident, francezul s-a mutat într-un camping din apropierea locuinței sale, în timp ce familia sa încearcă să îi repare casa.

ADVERTISEMENT

”Nu te băga ca musca-n lapte” spune o vorbă românească. Doar că în acest caz e posibil ca explozia provocată acum să fi salvat o situație mai periculoasă în viitor.

Paradoxal, deși a dat foc la o parte din casă, bătrânelul a evitat un dezastru care putea provoca mai multe victime.

ADVERTISEMENT

Gazul care se scurgea devenise o bombă cu ceas. Cu cât s-ar fi scurs mai mult, cu atât erau șanse mai mari ca o explozie puternică să ucidă mai multe persoane.

Francezul nu a vrut să dea declarații și a preferat să-și păstreze anonimatul. Potrivit vecinilor, amuzați de evenimentul tragico-comic, bătrânul nu vrea să ajungă de râsul lumii în regiunea Dordogne.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!