Sport

Şi-a luat în serios rolul de model! Simona Halep îi dă sfaturi Emmei Răducanu: “Nu are încă experiența câștigării marilor trofee”

Simona Halep şi Emma Răducanu s-ar fi putut înfrunta în turul 3 de la Indian Wells, însă britanica a fost eliminată surprinzător de Aliaksandra Sasnovich. Fostul lider WTA îi dă acum sfaturi tinerei jucătoare.
10.10.2021 | 14:09
Sia luat in serios rolul de model Simona Halep ii da sfaturi Emmei Raducanu Nu are inca experienta castigarii marilor trofee
ADVERTISEMENT

Fanii tenisului feminin au aşteptat cu sufletul la gură un duel, la Indian Wells, între Simona Halep şi Emma Răducanu. Meciul ar fi putut avea loc în turul 3 al turneului californian, însă jucătoarea de 18 ani a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich, în turul 2.

Înainte să joace în turul 3 de la Indian Wells, Simona Halep şi-a găsit puţin timp ca să-i ofere câteva sfaturi Emmei Răducanu. Luni noapte, după ora 01:00, românca poate s-o răzbune pe tânăra ei colegă, în meciul cu Aliaksandra Sasnovich.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, sfaturi pentru Emma Răducanu

“Mi-e greu să fac o analiză acum. În cazul meu, mi-a luat mult timp până când am câştigat primul turneu de Mare Şlem. Câştigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nu era comparabil cu un trofeu la un Mare Şlem.

Nu prea îmi pot da eu cu părerea. Din experienţa mea, cred că trebuie să fie foarte atentă după o lovitură aşa mare, deoarece e tânără şi nu are încă experienţa câştigării marilor trofee.

ADVERTISEMENT

În cazul Emmei, vorbim chiar de primul titlu al carierei. În orice caz, nimeni nu poate spune ce simte un jucător atât de tânăr după ce câştigă un astfel de turneu”, a declarat Simona Halep.

Emma Răducanu, înfrângere la primul meci după succesul de la US Open

Pentru Emma Răducanu, turneul de la Indian Wells a fost primul după succesul obţinut la US Open. Astfel, la meciul cu Aliaksandra Sasnovich a înregistrat prima înfrângere după o serie de zece victorii consecutive, fără set pierdut.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a jucat slab în primul set al meciului Aliaksandra Sasnovich, Emma Răducanu a avut câteva momente de sclipire în setul 2, când a condus cu 4-2, însă sportiva din Belarus a câştigat patru game-uri la rând şi a trimis-o acasă pe jucătoarea de 18 ani.

Emma Răducanu: “Nu voi pune acum presiune pe mine”

“A fost mult mai bună ca mine şi merita victoria. Şi-a făcut perfect planul de joc. Oarecum sunt mulţumită de ceea ce s-a întâmplat, am de învăţat.

ADVERTISEMENT

A fost o lecţie. Este dezamăgire după fiecare înfrângere, dar nu voi pune acum presiune pe mine, mai ales că am puţină experienţă. E diferit atunci când joci noaptea.

Nu am prea multă experienţă cu meciuri jucate noaptea. Am mai jucat o singură dată, pe ‘Arthur Ashe’ (n.r. la US Open)”, a declarat Emma Răducanu după eşecul din turul 2 de la Indian Wells.

După eliminarea de la Indian Wells, Emma Răducanu va merge la turneul Kremlin Cup (Moscova), iar apoi va participa la Transylvania Open, de la Cluj. Pe finalul sezonului, britanica va merge la turneul de la Linz.

ADVERTISEMENT