Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Și-a tras o primă de 50.000 de euro”. Acuze uluitoare la adresa Gabrielei Szabo la CSM București!

Ștefan Popescu, omul care a aruncat în aer sportul românesc, face acuzații grave la adresa Gabrielei Szabo, fostă șefă a clubului CSM București.
27.03.2024 | 11:10
Sia tras o prima de 50000 de euro Acuze uluitoare la adresa Gabrielei Szabo la CSM Bucuresti
Gabriela Szabo este acuzată că a deturnat 50.000 de euro din fondul de premiere al CSM București. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sportul românesc stă pe un butoi de pulbere în urma dezvăluirilor făcute de Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv. Acesta susține că majoritatea federațiilor sportive din România funcționează ilegal și ar trebui desființate, printre acestea numărându-se și Federația Română de Fotbal sau Federația Română de Canotaj.

Ștefan Popescu, dezvăluiri uluitoare despre Gabriela Szabo: „Și-a tras primă de 50.000 de euro de la CSM București”

În completarea dezvăluirilor sale, Ștefan Popescu susține că majoritatea entităților sportive sunt finanțate ilegal de la bugetul de Stat, ceea ce poate fi considerat caz penal. Iar ca argument, aduce în discuție cazul Gabrielei Szabo, fostă președinte la CSM București, care s-ar fi premiat împreună cu sportivii clubului.

ADVERTISEMENT

„Ați văzut la CSM București că există un dosar penal împotriva fostei președinte, doamna Gabriela Szabo. Și-a dat și ea un premiu din fondul de premiere al sportivilor, în valoare de 50.000 de euro. Este dosar penal deschis… Despre ce discutăm domnilor?”, și-a început Ștefan Popescu seria dezvăluirilor la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„Cum adică și-a dat?”, a intervenit mirat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, ce poate fi urmărită și în premieră lunea, marțea și vinerea, de la 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

„Asta trebuie să justifice dumneaei. Apare în bugetul clubului… După ce a trimis Primarul General Corpul de Control, apare că doamna Gabriela Szabo și-a tras și ea un premiu de 50.000 de euro”, a mai spus Ștefan Popescu.

Ștefan Popescu: „Este un jaf cu banul public!”

„Ca să înțeleg mai bine… Este un jaf generalizat în momentul de față din bugetul public?”, a continuat discuția Horia Ivanovici, dornic să afle cât mai multe amănunte despre acest scandal de amploare ce poate destabiliza sportul românesc.

ADVERTISEMENT

„Este un jaf cu banul public. Eu asta vreau să stopez. O să probez în Instanță treaba asta. Federațiile sportive naționale nu trebuie finanațate prin Agenția Națională pentru Sport. Ele trebuie finanțate prin Ministerul de Finanțe. Este prevedere în Ordonanța 96/2000, la articolul 46 litera F, coroborat cu Articolul 48 Indice 1, care stabilește și metodologia de finanțare.

Și Ministerul acum modifică legea printr-un ordin de ministru. Cum vi se pare treaba asta? Dă un ordin de ministru că finanțează Agenția Națională pentru Sport federațiile sportive. Și o să vedeți ce năzbâtii o să iasă acum, cu finanțarea federațiilor sportive naționale, pentru că acum Agenția Națională pentru Sport nu mai are filă de buget prin bugetul centralizat, ci este finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Vreau să știu și eu acum de unde provin cei 97 de milioane de lei pentru federațiile naționale și 40 de milioane de lei pentru fondul de premiere? De unde i-au luat? De la SGG? De la bugetul centralizat? Asta e o întrebare la care cineva trebuie să răspundă”, a încheiat Ștefan Popescu.

Acuze SOC la adresa Gabrielei Szabo

ADVERTISEMENT