News

Și-a ucis soția cu sânge rece în 2012, iar acum visează la eliberare. Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viață

Polițistul Gheorghe Vlădan, autorul asasinatului din 2012 de la Coaforul Perla, visează la eliberare condiționată în viitorul apropiat.
13.09.2023 | 08:30
Sia ucis sotia cu sange rece in 2012 iar acum viseaza la eliberare Gheorghe Vladan a fost condamnat la inchisoare pe viata
Și-a ucis soția cu sânge rece în 2012, iar acum se visează la eliberare. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Au trecut 11 ani de la asasinat, eveniment pe care mulți români îl țin minte. ”Asasinul de la Perla”, așa cum a fost supranumit Gheorghe Vlădan, a intrat înarmat în coaforul unde lucra soția sa și a împușcat-o în cap, după ce aceasta îl anunțase că va divorța. Până acum polițistul-asasin a încercat să iasă de două ori din închisoare, dar a fost refuzat.

Gheorghe Vlădan visează la eliberare

Potrivit RTV, polițistul poate depune o nouă cerere pe 8 octombrie, iar atunci judecătorii de la Judecătoria Giurgiu vor analiza ”dovezile temeinice de îndreptare” pentru a-i permite bărbatului să iasă din închisoare. Cu toate acestea rămâne neclar dacă bărbatul va ieși din închisoare sau îi va fi refuzată și această a doua cerere.

ADVERTISEMENT

Vădan a fost condamnat la închisoare pe viață, însă după ce a împlinit 60 de ani pedeapsa s-a transformat în 25 de ani de temniță. Conform legii deținuții pot solicita eliberarea condiționată după executarea a jumătate din pedeapsă, iar acum polițistul își încearcă norocul cu aceste cereri în speranța că judecătorii îl vor lăsa liber.

Pe 5 martie 2012, fostul angajat MAI a intrat în salonul unde lucra soția sa și a deschis focul. A murit atât femeia cât și o colegă care a încercat să o protejeze. Mai mult, șase persoane au fost rănite, iar anchetatorii au constatat că Vlădan avea 11 cartușe în încărcător, iar niciun glonț nu a ratat.

ADVERTISEMENT

Potrivit RTV, dacă judecătorii vor accepta de această dată să-l elibereze condiționat pe Vlădan, deși este puțin probabil, acesta ar dori să se apuce de afaceri. Până acum toate cererile de eliberare condiționată i-au fost refuzate pentru că judecătorii au considerat că acesta nu a stat destul timp după gratii.

Cu toate acestea, Vlădan speră că va avea soarta lui Cristian Cioacă, eliberat la rândul său din penitenciar după ce și-ar fi ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, în 2007. Cioacă e ieșit din penitenciar după 9 ani de temniță și a anunțat, la ieșire: ”Astăzi este prima zi din restul vieții mele, deci vă imaginați cât voi trăi”.

ADVERTISEMENT

”Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. Dacă v-ați gândi și v-ați pune în locul meu, nu aveți cum să știți. Rămâne de văzut. Vă mulțumesc! Doar cumnatul a venit, încerc să-mi feresc restul familiei de asta și îmi doresc ca ei să aibă o viață normală. Pentru mine n-a fost normală”, a mai declarat Cioacă.

Cu siguranță cea mai faimoasă poveste este cea a criminalului Marius Csampar, eliberat condiționat din închisoare în 2020, după 22 de ani de detenție, din totalul de 99 la care fusese condamnat. Bărbatul a ucis cu sadism 6 oameni între 1994 și 1997, iar după eliberare a ajuns angajat la Primăria Balotești și a fost surprins chiar pe litoralul românesc, în vacanță la mare.

ADVERTISEMENT

”Am fost să mă relaxez, sau eu nu am voie? Că nu înțeleg. Pentru lumea care nu știe, în afară de faptul că m-am dus la mare să mă relaxez și să socializez, să mă reabilitez, că asta face parte din reabilitarea mea pe care eu mi-o impun ca reabilitare și socializare. Deci viața mea este foarte bine organizată, de mine, de primărie, de poliție”, a declarat Csampar în acel moment.

ADVERTISEMENT