News

SIE face angajări. Ce posturi sunt disponibile și ce se cere de la candidați

SIE face angajări, fiind disponibile mai multe posturi, însă candidații trebuie să știe că există mai multe cerințe pentru triere și angajare.
09.04.2023 | 09:45
SIE face angajari Ce posturi sunt disponibile si ce se cere de la candidati
SIE face angajări. Ce posturi sunt disponibile. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

SIE face angajări, fiind disponibile mai multe posturi. Campania de recrutare organizată de SIE are loc în perioada 30 martie – 15 iunie 2023, iar cei interesați pot aplica pentru un loc de muncă în cadrul Serviciului de Informații Externe până la 15 iunie 2023.

SIE face angajări, ce posturi sunt disponibile

Persoanele care vor fi considerare eligibile pot participa la București la mai multe interviuri și etape de evaluare psihologică, profesională și de testare a cunoștințelor de limbi străine. SIE oferă, de această dată, posturi valabile în următoarele domenii:

ADVERTISEMENT

Cyber-intelligence, Mentenanță hardware/ rețele, Tehnologia informației, Criptologie, Cercetare/ dezvoltare tehnologii, Programare IT, Automatizare, Instalații pentru construcții, Electrică și energetică, Construcții civile, Autovehicule rutiere. SIE solicită studii superioare din partea candidaților și ”abilitatea de a lucra în echipă și independent”.

”A fi angajat al SIE înseamnă să-ţi doreşti să fii cel mai bun. De ce să ai doar un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale? Vei trăi într-un mediu care te va sprijini să te formezi şi să te dezvolţi atât profesional cât şi personal, încurajându-te să crezi în capacitatea ta de performanţă. Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie”, este prezentată posibila carieră în SIE pe site-ul oficial al instituției.

ADVERTISEMENT

Pentru condițiile de angajare de bază, adică cel puțin diploma de licență și o vârstă limită de 35 de ani, aplicanții trebuie să știe că ”pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris.

De asemenea, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie. Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii. Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj”.

ADVERTISEMENT

O veste proastă pentru cei care visează la o carieră de James Bond, plătită regește. Asta, pentru că salariile anul trecut nu erau exagerat de atractive, la o medie netă de 3.000 de lei. ”Acest lucru implică faptul că salariul este ceva mai mic decât media la intrarea în profesie şi creşte pe măsura avansării în grad şi funcţie”, este menționat pe site. Totuși, salariul crește în timp, precum și alte beneficii ca asistența medicală, uneori locuință de serviciu, concediu și scutiri medicale plătite.

De altfel, pe site-ul SIE sunt demontate mai multe mituri, unele într-un mod amuzant, despre ce înseamnă cariera din cadrul instituției. Un exemplu de mit ar fi ”Conducem maşini cu mitraliere sub capotă şi tragem cu pistolul pe care l-am asamblat în plonjon”. ”Adevărul: E drept că, în filme, personajele-spion scot dispozitive electronice sofisticate din gulerul cămăşii şi aruncă în aer cartiere întregi. Dar adevărul este că lucrăm mai degrabă cu creierul şi cu informaţia decât cu arme”, arată site-ul SIE.

ADVERTISEMENT

Cât despre ”mitul” că odată angajat în SIE ”îți vei vedea familia și prietenii cam rar”, iată ce spune SIE: ”Munca noastră este ea secretă, dar asta nu înseamnă că şi viaţa ta personală va fi la fel. Toți avem familii, toți avem prieteni. Însă când munca se transformă în pasiune nu te mai raportezi la timpul alocat ci la rezultatul pe care ți-l dorești. Și în SIE nu te mulțumești cu puțin”.

ADVERTISEMENT
Tags: