Sport

Silvio Berlusconi lasă în urmă un adevărat imperiu. Cine va împărți averea după moartea miliardarului

Silvio Berlusconi lasă în urmă un imperiu financiar. Cui îi va rămâne averea după moartea unuia dintre cei mai bogați oameni ai lumii.
12.06.2023 | 16:46
Silvio Berlusconi lasa in urma un adevarat imperiu Cine va imparti averea dupa moartea miliardarului
Silvio Berlusconi a lăsat în urmă un adevărat imperiu financiar. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Silvio Berlusconi lasă moștenire un adevărat imperiu financiar. Fostul patron al lui AC Milan a murit la vârsta de 86 de ani după ce suferea de leucemie și infecție la plămâni. Averea rămasă în urmă va fi moștenită de cei cinci copii ai săi.

Silvio Berlusconi lasă în urmă un adevărat imperiu

Silvio Berlusconi avea o avere estimată de Forbes la 6,9 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă locul 352 în clasamentul miliardarilor. Imperiul financiar va fi împărțit de cei cinci copii ai fostului om de afaceri: trei fete și doi băieți, Marina, Pier-Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi. În urmă cu 14 ani, Silvio Berlusconi s-a aflat în topul Forbes pe locul 12.

ADVERTISEMENT

Totodată, în 2002, fostul politician italian a fost desemnat de celebra revistă ca fiind cel mai bogat om al Italiei, cu o avere estimată la 7,2 miliarde de dolari. Silvio Berlusconi a intrat în afaceri la sfârșitul anilor ’60 prin intermediul unei companii de construcții.

În 1978, fostul om de afaceri a construit imperiul media Finivest, o mare putere atât în Italia, cât și în întreaga lume. În 1986, Silvio Berlusconi s-a implicat în fotbal și a cumpărat clubul AC Milan pe care l-a urcat pe culmile succesului. În 2017, gruparea „rossoneră” a fost cumpărată de chinezul Li Yonghong.

ADVERTISEMENT

Silvio Berlusconi a fost de trei ori prim-ministru al Italiei

În urmă cu 6 ani, Silvio Berlusconi a vândut clubul AC Milan pentru 830 de milioane de euro, însă nu a renunțat la fotbal și a devenit acționar la Monza pe care a adus-o pe prima scenă a Italiei. Maximul de avere atins de Silvio Berlusconi a avut loc în 2014.

La acea vreme, fostul premier al Italiei a deținut o avere de 9 miliarde de dolari. Silvio Berlusconi a avut o carieră și în politică. A fost membru al Camerei Deputaţilor din Italia între 15 aprilie 1994 şi 14 martie 2013 și a fost în trei rânduri premier al Italiei.

ADVERTISEMENT

Primul mandat a avut loc în perioada 10 mai 1994 – 17 ianuarie 1995, iar al doilea a luat startul la 11 iunie 2001 şi s-a terminat la 17 mai 2006. Ultima oară, Silvio Berlusconi a fost premier al Italiei între 8 mai 2008 şi 16 noiembrie 2011. Totodată, în perioada 15 martie 2013 – 27 noiembrie 2013, Silvio Berlusconi a deținut funcția de senator.

Averea lui Silvio Berlusconi în ultimul deceniu

După ce a atins maximul, în 2014, averea lui Silvio Berlusconi a scăzut în următorii doi ani, când a pierdut aproximativ 3 miliarde de dolari, ajungând la 6,2 miliarde. Totuși, în 2018 averea fostului politician italian a crescut din nou și a ajuns la 8 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În 2020, averea lui Silvio Berlusconi era estimată la 5,3 miliarde de dolari, însă un an mai târziu a avut loc o nouă urcare până la 7,6 miliarde de dolari. În 2022, fostul premier al Italiei a deținut o avere de 7,1 miliarde de dolari. De-a lungul perioadei petrecute în fruntea lui AC Milan, gruparea de pe San Siro a schimbat nu mai puțin de 25 de antrenori.

În 2013, omul de afaceri italian a fost condamnat pentru fraudă fiscală. AC Milan a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare după decesul lui Silvio Berlusconi.

ADVERTISEMENT