Sport

Silviu Lung jr, în echipa etapei în Arabia Saudită, alături de Cristiano Ronaldo. A prins formula ideală și un atacant trecut prin România

Silviu Lung jr. a făcut o partidă foarte bună în ultima etapă din Arabia Saudită și a prins un loc în echipa ideală alături de Cristiano Ronaldo.
26.02.2023 | 17:17
Silviu Lung jr in echipa etapei in Arabia Saudita alaturi de Cristiano Ronaldo A prins formula ideala si un atacant trecut prin Romania
Silviu Lung jr. a făcut o partidă foarte bună în ultima etapă din Arabia Saudită și a prins un loc în echipa ideală alături de Cristiano Ronaldo. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Portarul român a fost integralist în meciul pe care Al Raed l-a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Al Ittihad, care este implicată în lupta la titlu alături de Al Nassr și Al Shabab.

Silviu Lung jr. și Cristiano Ronaldo, în echipa ideală a etapei din Arabia Saudită

Silviu Lung jr. a fost eroul lui Marius Șumudică în etapa a 18-a din Arabia Saudită, reușind parade miraculoase în fața unor adversari de calibru. Prestația i-a adus porterului român includerea în echipa ideală alături de superstarul Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Pentru evoluția magnifică de pe terenul lui Al Ittihad, Lung jr. a primit nota 8,5, cea mai mare dintre jucătorii aflați pe teren. Per total, doar doi fotbaliști au primit note mai mari în această rundă decât fostul internațional român.

Jucătorul etapei a fost desemnat Cristiano Ronaldo. Starul portughez a reușit un hattrick în victoria lui Al Nassr pe terenul lui Damac, scor 3-0, și și-a dus formația pe primul loc în clasament, cu două puncte avans față de Al Ittihad și trei față de Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Lusitanul a primit nota 9,1 pentru prestația sa. Transferat în decembrie, Ronaldo a debutat abia în ianuarie pentru Al Nassr, după ce a avut de ispăşit două etape de suspendare, în urma unui incident din Premier League. Până la meciul cu Damac, fotbalistul de 38 de ani reuşise să marcheze cinci goluri în patru partide.

Al doilea cel mai bun jucător al etapei a fost brazilianul Carlos Junior de la Al Shabab. Atacantul sud-american a primit nota 8,8 după ce a reușit o ”dublă” cu Al Tai, scor 2-1, la 27 ianuarie, în chiar primul joc al lui Mirel Rădoi pe banca învinșilor.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung jr Arabia Saudită Cristiano Ronaldo

Nwakaeme, star în Arabia Saudită

În echipa ideală a etapei a 18-a din Arabia Saudită și-a făcut loc și un jucător care între 2010 și 2013 a evoluat în România. Este vorba de atacantul nigerian Anthony Nwakaeme, în vârstă de 33 de ani, fost jucător la Arieșul Turda, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești.

Deși nu a marcat, Nwakaeme a făcut un joc foarte bun în întâlnirea pe care echipa sa, Al Feiha, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu Al Taawon. Nigerianul a oferit pasa de gol la reușita nord-macedoneanului Aleksandar Trajkovski și a primit nota 7,7.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge în Arabia Saudită, Anthony Nwakaeme a mai evoluat cinci ani în Israel, la Hapoel Ra’anana și Hapoel Be’er Sheva, iar în ultimele patru sezoane a jucat la Trabzonspor, alături de care a câștigat titlu, Cupa și Supercupa Turciei.

ADVERTISEMENT