Sport

Simona Halep a nominalizat-o pe Emma Răducanu dintre jucătoarele din noua generație, împotriva căreia și-ar dori să joace: ”E o tânără stea”

Simona Halep și Emma Răducanu nu s-au întâlnit niciodată în meci direct în circuitul mondial. Românca a nominalizat-o pe britanică între sportivele împotriva căreia i-ar plăcea să joace.
20.08.2022 | 16:47
Simona Halep a nominalizato pe Emma Raducanu dintre jucatoarele din noua generatie impotriva careia siar dori sa joace E o tanara stea
Dintre jucătoarele tinere pe care i-ar plăcea să le întțlnească într-un meci oficial, Simona Halep a nominalizat-o pe Emma Răducanu. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Învingătoare la WTA Toronto în urmă cu o săptămână, Simona Halep a revenit în Top 10 mondial și se numără printre favoritele la câștigarea US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Emma Răducanu, pe lista Simonei Halep

Sportiva din România a fost întrebată dacă există o jucătoare pe care ar vrea să o înfrunte, iar Simona Halep a mărturisit că i-ar plăcea să joace, într-o zi, împotriva Emmei Răducanu, deținătoarea trofeului la Flushing Meadovs.

ADVERTISEMENT

Sportiva care reprezintă Marea Britanie, dar are și origini românești, este una dintre cele mai iubite jucătoare din tenisul mondial. A devenit cunoscută anul trecut când a atins faza optimilor de finală la Wimbledon.

Avea să câștige ulterior US Open, la capătul unui turneu perfect în care a pornit din faza calificărilor și a încheiat competiția cu 6-4, 6-3 în finala cu Leylah Fernandez.

ADVERTISEMENT

”A câștigat un Grand Slam, deci este o tânără stea. Nu-mi amintesc dacă mai este altcineva (dintre jucătoarele tinere pe care ar vrea să le întâlnească – n.r.), e greu, pentru că am meciuri în fiecare săptămână. Dar am jucat împotriva multora și sunt foarte bune”, a spus Halep, pentru Tennis Canada.

Emma Răducanu nu a pierdut nici un set la Flushing Meadovs, anul trecut, și a devenit cea mai tânără câștigătoare a unui Grand Slam, de la Maria Sharapova, și prima jucătoare din Marea Britanie care se impune într-un turneu de Mare Șlem, după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep cade un loc în clasamentul WTA

După o săptămână perfectă la Toronto, Simona Halep s-a resimțit la Cincinnati și a abandonat competiția în turul secund, preferând să se pregătească în liniște pentru participarea la ultimul Grand Slam al anului.

Parcursul extrem de scurt de la WTA Cincinnati putea să o coste o cădere importantă în clasamentul mondial, dar Halep va începe săptămâna viitoare pe poziția a 7-a, doar o poziție mai jos decât la precedenta actualizare a topului.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea română stă foarte bine și în clasamentul Race, cel în baza căruia se stabilesc participantele la Turneul Campioanelor. Halep este în acest moment pe locul 4, cu 2591 puncte.

ADVERTISEMENT