Sport

Când se joacă Simona Halep – Alison Riske în turul 1 la WTA Dubai. A fost anunţată ora de start

Meciul Simona Halep - Alison Riske, din turul 1 de la WTA Dubai, este primul pe care campioana noastră îl joacă după ce s-a oprit în optimi de finală la Australian Open.
13.02.2022 | 16:03
Cand se joaca Simona Halep  Alison Riske in turul 1 la WTA Dubai A fost anuntata ora de start
ADVERTISEMENT
13-02-2022
14:05

Organizatorii au anunţat ora meciului Simona Halep - Alison Riske

Meciul dintre Simona Halep şi Alison Riske se va disputa luni, nu înainte de ora 17:00. Înaintea acestei partide, pe terenul central se vor mai disputa meciurile Caroline Garcia – Barbora Krejcikova şi Cori Gauff – Jessica Pegula.

Fostul lider mondial a luat decizia să întrerupă colaborarea cu antrenorii Adrian Marcu și Adrian Dobre după primul Grand Slam al anului și a hotărât ca pentru moment  să nu angajeze pe altcineva.

Ajunsă de câteva zile în Emiratele Arabe Unite, dubla câștigătoare de Grand Slam se pregătește alături de Arnaud Restifo, un sparring partner de la academia reputatului antrenor Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Alison Riske, în turul 1 la WTA Dubai

În urma tragerii la sorți a tabloului de la WTA Dubai, turneu dotat cu premii în valoare de 703.580 de dolari, s-a stabilit ca în turul 1 să aibă loc întâlnirea Simona Halep – Alison Riske, un meci lejer la prima vedere pentru româncă.

Întâlnirea dintre cele două se va disputa ori luni, 14 februarie, ori marți, 15 februarie, în funcție de programul pe care îl vor stabili organizatorii. Americanca Alison Riske, beneficiară a unui wild card și locul 55 WTA, are trei titluri în palmares: la Tianjin – 2014, ‘s-Hertogenbosch – 2019 și Linz – 2021. Ultimul succes al ei a venit după o finală cu Jaqueline Cristian.

ADVERTISEMENT

Halep și Riske s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA și de fiecare dată s-a impus românca. A fost 6-3, 6-0 în turul 2 la Roma 2015, 6-3, 3-6, 6-2 în primul tur la Beijing 2017, când Halep a ajuns până în finală, și 2-6, 6-1, 6-1, în primul tur la Roland Garros 2018, când fostul lider mondial a pus mâna pe primul ei titlu de Grand Slam.

Nume grele în calea titlului cu numărul 24

După acest meci cu Alison Riske, pentru Simona Halep va începe greu la WTA Dubai. Ea va da în optimi de Paula Badosa din Spania, cap de serie numărul 3, pentru ca în sferturi principala contracandidată să fie Ons Jabeur din Tunisia, a opta favorită.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va ajunge în semifinale, Simona Halep ar putea să dea peste principala favorită a turneului, Aryna Sabalenka din Belarus, sau peste poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 8 și semifinalistă la Australian Open.

Halep a câștigat de două ori turneul de la Dubai. Prima dată în 2015, după o finală în două seturi cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6 (4), și a doua oară în 2020, după un meci intens cu Elena Rybakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5).

ADVERTISEMENT

Unde va juca Halep după Dubai

După turneul de la Dubai, Simona Halep va rămâne în zona Golfului și va participa în perioada 21-27 februarie la WTA Doha, din capitala Qatarului, competiție pe care a câștigat-o în 2014 după o finală cu Angelique Kerber.

Apoi, ea va trece Oceanul pentru turneele din Statele Unite ale Americii. Va juca mai întâi la Indian Wells (9-20 martie). apoi la Miami (22 martie – 3 aprilie), pentru ca în perioada 4-10 aprilie să participe în premieră la WTA Charleston.

Simona Halep face parte dintr-un top în care nimeni nu ar vrea să se regăsească. În 2021, românca de 30 de ani s-a aflat în categoria celor mai abuzați jucători de tenis pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT