Sport

Antrenorul Simonei Halep a analizat evoluția sportivei la Transylvania Open. ”Tenisul se schimbă. Pierzi ritmul”

Simona Halep a disputat la Cluj prima finală WTA din acest an, iar antrenorul Daniel Dobre a tras primele concluzii după săptămâna de la Transylvania Open.
01.11.2021 | 16:52
Antrenorul Simonei Halep a analizat evolutia sportivei la Transylvania Open Tenisul se schimba Pierzi ritmul
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un parcurs ireproșabil până în finala turneului Transylvania Open desfășurat pe parcursul săptămânii trecute la Cluj-Napoca.

În ultimul act, însă, fostul lider mondial s-a înclinat în fața mai tinerei Anett Kontaveit din Estonia, scor 2-6, 3-6. Antrenorul Daniel Dobre spune că participarea la acest eveniment a fost extrem de stresantă pentru Halep.

ADVERTISEMENT

Presiunea cea mai mare a fost pe Simona Halep în turneul de la Cluj, spune Daniel Dobre

Tehnicianul care și-a reluat colaborarea cu Simona Halep în luna septembrie a acestui an, după despărțirea sportivei de Darren Cahill, a explicat de ce jucătoarea cotată cu prima șansă la câștigarea turneului de la Cluj a resimțit cea mai mare presiune.

”Simona a avut o săptămână stresantă, pentru că a jucat acasă, împotriva generației tinere. Tenisul se schimbă, s-a tot schimbat în ultimii ani. Nu vrei să pierzi, te întrebi dacă mai faci față. S-a descurcat cu brio!

ADVERTISEMENT

Simona vine după o perioadă grea. Anett are de 30 victorii și doar două înfrângeri de când a început colaborarea cu noul antrenor”, a spus Daniel Dobre la Digi Sport, în cadrul emisiunii Așii tenisului.

Antrenorul a mai spus că Simona Halep a resimțit în continuare dureri, chiar dacă nu este vorba de vreo recidivă a accidentării de la gambă, din acest an.

ADVERTISEMENT

”A durut-o cu spatele, au mai apărut niște dureri după ce a lovit mai tare. Simona își dorește să se îmbunătățească, în ultima perioadă nu a jucat atât de multe meciuri.

Când stai 3 luni, pierzi ritmul. Ea și-a dorit să joace bine acasă, se simte bine aici, știe că lumea o susține”, a mai spus Dobre la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea renunța să mai participe la turneul de la Linz

Din cauza durerilor invocate de antrenorul Daniel Dobre, sportiva ar putea să renunțe să mai participe la turneul de la Linz, programat în perioada 6-12 noiembrie.

Fostul lider mondial a primit un wild card din partea organizatorilor, dar prezența ei în Austria este pusă sub semnul întrebării. Într-un interviu acordat pentru FANATIK, Simona Halep a anunțat când va lua o decizie cu privire la participarea la ultimul turneu al anului din agenda ei.

”Vedem cum sunt cu spatele. Vreau să mă odihnesc două zile şi voi lua o decizie. Am avut acele dureri la spate care m-au chinuit şi vreau să văd cum mă simt”, a spus Halep pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT