Sport

Simona Halep aplaudă performanța uluitoare a lui David Popovici. Mesajul mari campioane pentru cel mai rapid înotător al planetei

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător al planetei, spulberând recordul lumii în proba de 100 metri liber la Europenele din Italia. De peste Ocean, Simona Halep aplaudă performanța sportivului de 17 ani.
14.08.2022 | 11:27
Simona Halep aplauda performanta uluitoare a lui David Popovici Mesajul mari campioane pentru cel mai rapid inotator al planetei
De la Toronto, Simona Halep aplaudă performanța înotătorului David Popovici. Sursa foto: treizecizero.ro
ADVERTISEMENT

Performanța fabuloasă realizată de David Popovici în bazinul din complexul sportiv de la Foro Italico a fost aplaudată și de Simona Halep. Fostul lider mondial l-a felicitat pe proaspătul recordman mondial la înot.

Reacția Simonei Halep după recordul mondial stabilit de David Popovici

Ziua de 13 august 2022 va rămâne în istoria sportului românesc și mondial prin performanțele fantastice obținute de David Popovici, la înot, cele 6 medalii obținute de canotorii ”tricolori” la Europenele de la Munchen și datorită calificării Simonei Halep în finala de la WTA Toronto.

ADVERTISEMENT

Weekendul a început perfect și canotorii români au obținut șase medalii în cele 7 finale în care au fost prezenți la Campionatele Europene de la Munchen.

Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, dublu rame masculin și Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, dublu vâsle feminin au încheiat cursele pe prima poziție. Tot la Munchen, delegația României a mai obținut trei medalii, de bronz.

ADVERTISEMENT

Rezultatul care a făcut, însă, ocolul pământului a fost cel obținut de David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Europenele de natație de la Roma.

Românul a oprit acele cronometrului la 46.86 de secunde și a intrat în istoria sportului mondial. Performanța lui David Popovici reprezintă cel mai bun rezultat din toate timpurile, doborând recordul mondial deținut mai bine de 13 ani de brazilianul César Cielo Filho (46.91 secunde).

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, la Toronto, Simona Halep se califica în finala turneului de 1000 de puncte. Fostul lider mondial a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare – aplaudând de la distanță performanța sportivului de 17 ani.

David Popovici, felicitat și de fostul deținător al recordului mondial

Brazilianul César Cielo Filho, de acum fostul deținător al recordului mondial la 100 metri liber, a reacționat și el după performanța lui David Popovici. Sud-americanul l-a felicitat pe român.

ADVERTISEMENT

”Știam că va veni și ziua asta… Și s-a întâmplat! Recordul meu a fost doborât după 13 ani. Felicitări, Popovici! Despre asta este vorba în sportul de mare performanță, despre evoluție constantă. Sunt mândru și fericit că am putut deține acest record uriaș timp de atâția ani.

Acum momentul e numai al tău! Ți l-ai câștigat și îl meriți. Acum există un nou înotător care este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și de-abia se încălzește”, a scris Cielo, pe Instagram.

Proaspăt campion european și recordman mondial în proba ”Regină”, David Popovici atacă alte două medalii la întrecerile continentale de la Roma, la 200 și 400 metri liber.

Duminică dimineața românul s-a calificat cu al doilea timp în semifinala de la 200 metri liber și va intra în bazin în sesiunea de seară, pentru accederea în finala programată luni.

De urmărit este și evoluția adolescentului în proba de 400 metri liber, în care va înota în premieră într-o competiție majoră și unde este cotat, de asemenea, cu șanse reale la un loc pe podium.

ADVERTISEMENT