Sport

Mesajul războinic al Dankăi Kovinic înaintea meciului cu Simona Halep din turul 3 la Australian Open: „Nimic nu mă va opri”

Jucătoarea muntenegreană de tenis Danka Kovinic (98 WTA) o va întâlni în turul 3 la Australian Open pe Simona Halep (15 WTA, cs 14) și i-a transmis un mesaj româncei.
21.01.2022 | 12:48
Mesajul razboinic al Dankai Kovinic inaintea meciului cu Simona Halep din turul 3 la Australian Open Nimic nu ma va opri
ADVERTISEMENT

Danka Kovinic a devenit prima jucătoare de tenis din Muntenegru care se califică în turul 3 al unui turneu de Mare Șlem, iar adversara ei de la Australian Open va fi Simona Halep, dublă câștigătoare a unor trofee de asemenea calibru.

Danka Kovinic vrea să scrie istorie și cu Simona Halep

Danka Kovinic a produs una dintre surprizele turului 2 de pe tabloul feminin de simplu de la Australian Open, după ce a eliminat-o pe britanica Emma Răducanu (18 WTA, cs 17) cu 6-4, 4-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, Danka Kovinic a transmis un mesaj fanilor ei. „Împreună am scris istorie. Mulţumesc tuturor pentru felicitări şi susţinere, am primit o mulţime de mesaje şi sunt foarte fericită că sunteţi atât de mulţi alături de mine.

În două zile, nimic nu mă va opri să încerc să fac totul la fel”, a scris Danka Kovinic, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Imediat după finalul partidei cu Emma Răducanu, ea a făcut scurte declarații pe teren. „Mulțumesc spectatorilor, au fost uimitori pe tot parcursul meciului. Sunt pentru prima dată în turul 3 la un turneu de Mare Șlem.

Scopul meu era să trec de primul tur. M-am pregătit pentru partida cu Emma Răducanu în mod obișnuit, ca pentru orice alt meci, chiar dacă ea are rezultate buine la turnee de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

Pentru mine este o experiență foarte frumoasă. Sunt bucuroasă că am jucat la un nivel ridicat. Am avut energia la un nivel mai scăzut la finalul setului 3.

Am încercat să mă concentrez pe mine, chiar dacă aveam emoții. Am vrut să-mi păstrez energia și să trec mai departe”, a declarat Danka Kovinic la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Simona Halep știe ce are de făcut pentru a câștiga meciul cu Danka Kovinic din turul 3

La ora la care a scris respectivul mesaj pe twitter, Danka nu cunoștea numele adversarei, deoarece meciul dintre Simona Halep și brazilianca Beatriz Haddad-Maia (82 WTA) abia începuse. Până la urmă, românca a făcut un nou tur de forță, impunându-se cu 6-2, 6-0.

Nu mai țin minte așa bine cum joacă, pentru că am întâlnit-o acum șase ani. Dar mâine am o zi liberă la simplu și voi avea timp să văd despre ce este vorba.

Dar am văzut puțin cum a jucat astăzi și este o jucătoare puternică, lovește mingea bine de tot. Sper să muncesc și să fac ceea ce trebuie ca să câștig meciul”, a declarat Simona.

Simona Halep a învins-o pe Danka Kovinic în primul meci direct

Va fi al doilea meci direct dintre cele două. Partida programată pe John Caine Arena este a doua a sesiunii de dimineață și începe la ora locală 12:30 (sâmbătă dimineața, la 3:30 în România).

Simona Halep și Danka Kovinic s-au mai înfruntat în iulie 2016, la BRD Bucharest Open, pe zgură, în faza sferturilor de finală. Atunci, românca, principala favorită, s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața celei care a fost desemnată a șasea favorită.

ADVERTISEMENT