Sport

Simona Halep, despre cel mai greu moment al anului înainte de debutul la Wimbeldon: “A apărut acel atac de panică, poate şi din cauza pandemiei”

Simona Halep va debuta în turneul de la Wimbeldon împotriva Karolinei Muchova. Înaintea primului meci, campioana din 2019 a vorbit despre cel mai dificil moment al anului, la Roland Garros.
28.06.2022 | 13:30
Simona Halep despre cel mai greu moment al anului inainte de debutul la Wimbeldon A aparut acel atac de panica poate si din cauza pandemiei
Simona Halep, după o victorie de la Wimbledon. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă primul meci la Wimbledon după trei ani. Ultima confruntare a româncei a fost finala din 2019 când a reuşit să câştige fără drept de apel meciul cu Serena Wiliams, scor 6-2, 6-2.

Simona Halep, despre cel mai greu moment al anului înainte de debutul la Wimbeldon

Înainte de a lua startul la actuala ediţie a turneului londonez, Simona Halep a vorbit despre aşteptările pe care le are de la Wimbledon, dar şi despre cel mai greu moment al anului, atacul de panică de la Roland Garros:

ADVERTISEMENT

“La 95% este ok gâtul. Sunt bine şi sunt gata să încep turneul. Sunt trei ani de când am jucat cel mai bun meci al carierei aici. Mă bucur că pot evolua şi că pot păşi pe aceste terenuri minunate.

Sper să mă bucur de acest loc pentru că este locul meu preferat. După acel moment de la Roland Garros am vrut doar să lucrez, să nu fac pauză. Am mers la Paris pentru a mă antrena cu Patrick.

ADVERTISEMENT

“De fiecare dată când câştig un turneu şi mă întorc în acel loc simt anumite lucruri”

Trebuia să lucrez mai mult. Simţeam că nu sunt la cel mai înalt nivel. Mă simt mai puternică din punct de vedere emoţional, sunt gata de joc.

De fiecare dată când câştig un turneu şi mă întorc în acel loc simt anumite lucruri. Wimbledon e diferit faţă de alte turnee din cauza suprafeţei. Nu ştii niciodată unde sare mingea.

ADVERTISEMENT

“Patrick a luat presiunea de pe umerii mei şi vreau să îi mulţumesc pentru asta”

O să am un meci greu în primul tur. Patrick a luat presiunea de pe umerii mei şi vreau să îi mulţumesc pentru asta. Nu a fost un moment uşor pentru mine.

Nu a fost din vina lui. Conduceam, a apărut atacul de panică, poate şi din cauza pandemiei. A fost un moment emoţionant şi a fost frumos că a luat presiunea de pe umerii mei. Este un antrenor minunat şi mă ajută mult”, a spus Simona Halep la Eurosport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în turul secund de la Roland Garros, fiind învinsă de Qinwen Zheng, scor 2-6, 6-2, 6-1. Românca a suferit un atac de panică la scorul de 6-2, 2-1 şi de atunci a mai câştigat doar două game-uri.

  • 2019 este anul în care Simona Halep a câştigat la Wimbledon
  • 2 turnee de Grand Slam a câştigat Halep
ADVERTISEMENT