Simona Halep

Simona Halep, îngrijorată înaintea turneului de la Roma: „Trăim vremuri dificile. Pandemia a schimbat multe”

10.05.2021 | 12:41
Simona Halep ingrijorata inaintea turneului de la Roma Traim vremuri dificile Pandemia a schimbat multe
ADVERTISEMENT

După un start poticnit, Simona Halep e dornică să relanseze sezonul de zgură la Roma, tocmai turneul pe care l-a câştigat fără emoții anul trecut, contra Karolinei Pliskova, care s-a văzut nevoită să abandoneze în setul secund, la scorul de 6-0, 2-1 în favoarea româncei.

Chiar dacă schimbările provocate de pandemie nu îi fac deloc misiunea ușoară, Simona Halep așteaptă cu nerăbdare să evolueze din nou pe arena în care și-a început ascensiunea. Se întâmpla în 2013, când a fost eliminată de Serena Williams în semifinale, la capătul unui maraton început chiar din calificări.

ADVERTISEMENT

În turul secund al competiției din Capitala Italiei, sportiva noastră, ocupantă a locului trei în ierarhia mondială, o va înfrunta pe învingătoarea partidei dintre germanca Angelique Kerber (26 WTA) şi franţuzoaica Alize Cornet (60 WTA).

Gândurile Simonei Halep înaintea debutului la Foro Italico

Totul e frumos aici la Roma: stadionul, oraşul, turneul. Sunt foarte fericită să mă aflu din nou aici, mă simt bine: dimineaţă m-am antrenat şi sunt nerăbdătoare să încep turneul.

ADVERTISEMENT

E frumos să fii campioana în exerciţiu: acest lucru nu pune presiune şi nici nu am aşteptări deosebite, dar voi da tot ce pot. E un pic ciudat, deoarece au trecut doar opt luni de la ultima ediţie”, a declarat Simona Halep înaintea debutului la Foro Italico, arătându-se totodată surprinsă de pauza lungă între acest turneu și Roland Garros.

Nu s-a mai întâmplat să fie două săptămâni între Roma şi Paris, dar cred că poate să fie ceva pozitiv, să mă pregătesc mai bine pentru Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Amintirea cea mai frumoasă pe care o am de la Roma? Senzaţia de a mă simţi bine şi de a juca bine. Trăim vremuri dificile, pandemia a schimbat multe lucruri. Să câştigi sau să pierzi o partidă sau un turneu este mult mai puţin important”, a mai spus sportiva din Constanța.

Ar putea pierde locul trei WTA după turneul de la Roma

Trebuie spus, însă, că sezonul de zgură a început cum nu se putea mai prost pentru ocupanta locului trei în ierarhia mondială. Chiar dacă își menține această poziție, cu 6.520 de puncte, la 3.570 de liderul Ashleigh Barty și 1.130 în spatele japonezei Naomi Osaka, eșecul din optimile turneului de la Madrid ar putea să o coste scump.

ADVERTISEMENT

Concret pentru a-și păstra locul pe podium, sportiva noastră este nevoită să-și apere trofeul cucerit anul trecut la Foro Italico. În primul meci o va avea ca adversară pe învingătoarea duelului dintre Angelique Kerber și Alize Cornet.

ADVERTISEMENT