Sport

Simona Halep, întâlnire de gradul zero pentru a lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris: „I-am spus să ne vedem la Miami”

Simona Halep va avea parte de o întâlnire importantă la Miami. Revenită în tenis, dubla campioană de Grand Slam visează să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris.
12.03.2024 | 17:47
Simona Halep intalnire de gradul zero pentru a lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris Iam spus sa ne vedem la Miami
Simona Halep va avea parte de o întâlnire importantă la Miami. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a plecat în Statele Unite ale Americii la începutul acestei săptămâni pentru a lua parte la turneul WTA Miami (19-31 martie). Este prima competiție oficială la care participă fostul lider WTA după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj. „Simo” se va întâlni la Miami cu Horia Tecău.

Simona Halep, întâlnire de gradul zero pentru a lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris: „I-am spus să ne vedem la Miami”

Simona Halep a anunțat după verdictul câștigător de la TAS că unul dintre obiectivele sale este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru a participa la competiția multi-sportivă care are loc în capitala Franței, în vara acestui an, Simona Halep trebuie să joace cel puțin două meciuri în Billie Jean King Cup și să fie clasată în Top 400 WTA după Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se va întâlni la Miami cu Horia Tecău, căpitanul-nejucător al naționalei feminine a României de Billie Jean King Cup. “Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt şanse minime.

Horia Tecău mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă”, a declarat Simona Halep, înainte de plecarea la Miami.

ADVERTISEMENT
  • România înfruntă Ucraina în perioada 12-13 aprilie 2024 în barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup

Simona Halep i-a făcut pe reporteri să râdă la plecarea spre Miami: „Nici nu mai știam ce trebuie să pun în geantă”

Simona Halep o va avea alături la Miami pe mama sa, dar și un sparring partner, Joao Monteiro, și un fizioterpeut. Dubla campioană de Grand Slam a recunoscut că are emoții înainte de primul meci oficial după o pauză de aproape un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

“Am doar un sparring partner și un fizioterapeut. Sunt aici cu mine băieții și plecăm împreună. Nu știu ce o să fie, am ceva emoții, dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren. O să vedem cum o să fie la turneu.

Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă, dar e un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună. Toate lucrurile pozitive sunt alături de mine.

ADVERTISEMENT

Da, mama e cel mai mare suporter. Cea mai mare susținere o am de la ea, de la tata și de la fratele meu. Vor veni și ei mai târziu. Vreau să îi am în lojă pe toți”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep nu și-a stabilit programul după revenirea în tenis. „Vreau să văd cum mă simt la întoarcere”

Simona Halep a dezvăluit că nu s-a gândit la ce turnee va participa după ce își va face debutul la WTA Miami. După întrecerea de 1.000 de puncte din Florida urmează sezonul de zgură cu competiții importante la Charleston și Stuttgart.

„Ultimele zile au fost foarte obositoare emoțional, dar foarte bucuroase în același timp. Am reușit ce îmi doream de la început, să fac dreptate și să vadă toată lumea că sunt un sportiv curat.

E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere. Miami e un turneu bun, mi-a plăcut mereu să joc acolo, dar e greu acum să spun ceva.

Am deja un an și jumătate de când nu joc meciuri oficiale și e greu să-mi dau cu părerea acum. Vreau să văd cum mă simt la întoarcere și după o să-mi setez obiectivele. Încă nu m-am gândit la ce turnee voi mai participa.

Vreau să văd cum mă simt la Miami și după aceea. N-am mai stat niciodată atât de mult, vreau să iau săptămână cu săptămână și să văd cum îmi reintru în formă”, au fost cuvintele Simonei Halep, la plecarea din România.

ADVERTISEMENT