Sport

Simona Halep și-a aflat adversarele la Wimbledon. Duel cu Karolina Muchova în primul tur, posibilă semifinală cu Iga Swiatek. Cu cine joacă celelalte românce

Simona Halep și celelalte șase jucătoare din România care intră în competiția de la Londra pe tabloul principal și-au aflat adversarele din runda inaugurală. Traseu dificil pentru Simo.
24.06.2022 | 12:10
Simona Halep sia aflat adversarele la Wimbledon Duel cu Karolina Muchova in primul tur posibila semifinala cu Iga Swiatek Cu cine joaca celelalte romance
Simona Halep și celelalte jucătoare române de pe tabloul principal de la Wimbledon își află adversarele din primul tur
ADVERTISEMENT
24-06-2022
09:32

Sorana Cîrstea - Aleksandra Krunic, în primul tur la Wimbledon 2022. Gabriela Ruse, cel mai greu adversar

Sorana Cîrstea, plasată de organizatori pe lista capilor de serie (numărul 21), o va întâlni în primul tur la Wimbledon pe jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic (locul 53 WTA).

Cel mai greu meci în runda inaugurală îl are Gabriela Ruse. Românca o va înfrunta pe Coco Gauff, cotată cu șanse foarte mari la câștigarea trofeului.

Ana Bogdan – Dayana Yastremska, Irina Bara – Chloé Paquet, Irina Begu – Ekaterine Gorgodze și Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk sunt celelalte meciuri ale jucătoarelor din România în turul I. 

Jucătoarele cu origini românești, dar care evoluează sub alte drapele, Bianca Andreescu și Emma Răducanu, le vor întâlni pe Emina Bektas (225 WTA), respectiv Alison Van Uytvanck (46 WTA), în primul tur.  

24-06-2022
09:23

Simona Halep o întâlnește pe Karolina Muchova în primul tur

Conform tragerii la sorți efectuată azi, la Londra, Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în runda inaugurală a turneului de la Wimbledon. 

Fostul lider mondial a fost plasată pe partea superioară a tabloului, ceea ce înseamnă că va avea adversare de calibru. În drumul spre finală le-ar putea întâlni pe Paula Badosa în optimi și pe finalista de anul trecut, Karolina Pliskova, în sferturi.

Dacă va ajunge în semifinale, Halep ar putea da peste liderul mondial Iga Swiatek. 

Simona Halep a fost plasată de organizatori între sportivele cu șanse reale să obțină un nou triumf la Wimbledon. Astăzi, fostul lider mondial și celelalte românce de pe tabloul principal își află adversarele din primul tur.

Simona Halep se întoarce la Londra

Fostă câștigătoare a turneului găzduit de All England Club, Simona Halep revine pe iarba de la Londra după triumful din 2019.

ADVERTISEMENT

În 2020 competiția a fost suspendată, iar anul trecut românca a ratat participarea din cauza unei accidentări grave, la Roma, care a ținut-o departe de teren o perioadă lungă de timp.

Astăzi, Simona și celelalte jucătoare din România își vor afla adversarele din runda inaugurală. Tragerea la sorți va avea loc la ora 12:00, ora României.

ADVERTISEMENT

Alături de Halep, pe tabloul principal de la Wimbledon se mai regăsesc Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Dintre acestea, Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost incluse de organizatori pe lista favoritelor. Fostul lider mondial intră în competiție din postura de cap de serie numărul 16, iar Cîrstea va fi cap de serie numărul 21.

ADVERTISEMENT

Simona Halep traversează o perioadă foarte bună

Racheta numărul 1 a României, Simona Halep revine încet, încet la forma sportivă care a consacrat-o. Românca a jucat semifinală la WTA Birmingham 250, iar la Bad Homburg va lupta pentru un loc în finală cu Bianca Andreescu.

Evoluțiile din ultima perioadă ale Simonei i-a convins pe bookmakeri că poate fi una dintre câștigătoarele turneului de la Wimbledon și i-au acordat a treia cotă.

ADVERTISEMENT

Favorita numărul 1 rămâne liderul mondial Iga Swiatek, 2,50 cotă de câștig, urmată de Ons Jabeur și Cori Gauff, la distanță mare, având o cotă de 12,00.

Simona Halep, Petra Kvitova și Karolina Pliskova sunt următoarele favorite ale bookmakerilor, toate având aceiași cotă – 15,00.

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului se va derula în perioada 27 iunie – 10 iulie.

ADVERTISEMENT