Sport

Simona Halep – Lesia Tsurenko, 6-1, 6-4. Prima reacție a româncei și câți bani a câștigat după calificare. Video

Simona Halep s-a calificat fără probleme în turul secund la WTA Birmingham, trecând în minimum de seturi de ucraineanca Lesia Tsurenko, la primul său turneu pe iarbă după o pauză de 3 ani.
13.06.2022 | 13:07
Simona Halep  Lesia Tsurenko 61 64 Prima reactie a romancei si cati bani a castigat dupa calificare Video
Simona Halep - Lesia Tsurenko Live video ora 16:00 în turul 1 WTA Birmingham. Primul meci pe iarbă după trei ani!. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
13-06-2022
15:17

Halep, mulțumită de debutul pe iarbă

Simona Halep s-a arătat satisfăcută de jocul arătat în meciul cu Lesia Tsurenko, mai ales că este primul pe care îl joacă pe iarbă după o pauză de 3 ani.

”Nu e niciodată ușor după o pauză, dar mă bucur că azi am rămas concentrată. Sunt foarte mulțumită de cum am jucat. Sper să mă recuperez bine. Am jucat de multe ori, știam la ce să mă aștept. Au fost trei ani de la ultimul meci jucat pe iarbă, sunt bucuroasă că am câștigat.

Îmi place să joc pe iarbă, voiam să joc multe turnee înainte de Wimbledon și mereu am fost primită bine la Birmingham. Vreau să le mulțumesc celor care au venit astăzi la meci. Ar însemna enorm să câștig trofeul, pentru că am avut ceva problemele în ultimul timp. E mereu plăcut să câștigi un trofeu, dar mai e mult până acolo”, a declarat Halep.

Întrebată dacă se teme de faptul că publicul nu o va mai susține la meciurl următor, ținând cont că o va întâlni pe Harriet Dart din Marea Britanie, Halep a răspuns: ”Mereu am parte de multă susținere, vom vedea cum va fi în meciul următor, mereu sunt români alături de mine”.

13-06-2022
15:12

Halep, premiu mic pentru calificarea în turul 2

Simona Halep s-a calificat fără probleme în turul 2 la WTA Birmingham, însă această victorie nu-i aduce o sumă foarte mare de bani.

Pentru accederea în turul secund, românca va primi un cec în valoare de 3.800 de dolari. Dacă va ajunge în sferturi, premiul va crește la 6.200 de dolari.

Pe lângă bani, Halep și-a asigurat și 30 de puncte în clasamentul WTA.

13-06-2022
13:26

Simona Halep – Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

Vezi aici cele mai importante momente

6-1, 6-4: Fostul lider mondial închide meciul cu un game la 0.

6-1, 5-4: Simona face un nou break și e la un pas de calificare.

6-1, 4-4: Românca răspunde pe măsură și egalează din nou.

6-1, 3-4: Ucraineanca revine cu forțe proaspete după pauză și își face serviciul.

6-1, 3-3: Halep reușește un game alb și egalează scorul. Tsurenko a cerut o pauză de vestiar.

6-1, 2-3: Dubla campioană de Grand Slam joacă mai bine la retur și face din nou break.

6-1, 1-3: Simona nu reușește să-și ridice jocul pe propriul serviciu și pierde un nou game important.

6-1, 1-2: Românca are o reacție excelentă și face imediat rebreak.

6-1, 0-2: Halep face un game catastrofal de serviciu și ucraineanca reușește primul său break în meci.

6-1, 0-1: Tsurenko începe bine setul secund.

6-1: Românca închide setul în stil de mare campioană cu un game la 0.

5-1: Halep face un nou break și e aproape de câștigarea setului inaugural.

4-1: Fostul lider mondial își continuă jocul foarte bun și păstrează avansul.

3-1: Tsurenko câștigă primul game din meci.

3-0: Simona face un game bun pe propriul serviciu și se distanțează pe tabelă.

2-0: Românca face primul break al meciului.

1-0: Halep salvează 3 mingi de break și pune primul punct pe tabelă.

A început meciul.

Meciul Simona Halep – Lesia Tsurenko are loc luni, 13 iunie, cu începere de la aproximativ ora 16:00 sau după această oră, în cadrul turului 1 al turneului WTA de 250 de puncte şi premii în valoare de 240.000 de dolari de la Birmingham. Este o competiţie premergătoare Grand-Slam-ului de la Wimbledon, care se desfăşoară pe iarbă.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Lesia Tsurenko, din turul 1 la WTA Birmingham

Întâlnirea Simona Halep – Lesia Tsurenko se dispută luni, 13 iunie, de la aproximativ ora 16:00, ora României, sau după această oră, pe Arena Centrală a turneului WTA de 250 de puncte de la Birmingham. Este un moment totuşi dificil pentru româncă, urmare a faptului că Simona nu a mai susţinut un meci pe iarbă de trei ani!

ADVERTISEMENT

Se întâmpla la Wimbledon şi avea să fie una dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa şi din cariera sportivei din România, deoarece reuşea să câştige al doilea turneu de Grand Slam după cel de la Roland Garros, în 2018. A fost o reală surpriză, deşi pe atunci Simona Halep era lider mondial WTA, pentru că era considerată o jucătoarea modestă pe gazon.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Lesia Tsurenko

Partida Simona Halep – Lesia Tusrenko se joacă luni, 13 iunie, de la ora 16:00 sau după această oră, în turul 1 al turneului WTA de la Birmingham şi este transmisă în direct şi în exclusivitate numai pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi viziona şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dacă organizatorii turneului precedent, de la Nottingham, au mai avut mici probleme cu precipitaţiile, prognoza meteo la Birmingham, cel puţin până sâmbătă, se anunţă una favorabilă tenisului. Nu va fi prea cald, maxima de numai 19 grade, dar cel mai important este faptul că nu există ameninţări de ploaie.

Simona revine la Birmingham după şapte ani

Este aşadar prima partidă pe care Halep o va juca pe iarbă după trei ani, pandemia dând peste cap doi ani din cariera ei. Anul trecut a vrut să participe, dar a avut probleme medicale şi a renunţat, pentru că timpul de recuperare era prea scurt pentru a se putea prezenta în condiţii optime din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Dobrogeanca revine pe terenurile de la Birmingham după şapte ani. Singura dată când a jucat aici a fost în 2015, dar nu sunt prea bune amintirile de atunci, pentru că a fost eliminată în sferturi de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic. În general, Simona Halep nu agrează iarba ca suprafaţă de joc, ea mai având performanţe, în afară de Wimbledon, doar la Hertogenbosch.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Lesia Tsurenko

Pentru bookmakeri, Lesia Tsurenko, locul 116 mondial, sportivă ucraineancă în vârstâ de 33 de ani, nici nu există în acest meci, deşi Halep are marele handicap de a nu mai fi jucat un meci pe iarbă de trei ani. 1,15 este cota la victorie pentru Simona, care este cotată drept a doua favorită după letona Jelena Ostapenko. Dacă Tsurenko dă lovitura, cota e uriaşă în tenis – 6,00, iar dacă ia un set are cotă 2,70.

ADVERTISEMENT

Probabil că se ţine cont şi de istoricul meciurilor directe dintre cele două jucătoare, care nu sunt puţine. Simona Halep a câştigat toate cele şapte partide disputate până acum şi a pierdut un singur set, la Wimbledon, în 2014, deci pe iarbă. Pe iarbă mai jucaseră şi în 2013, la Hertogenbosch, dar atunci fusese 2-0 pentru Halep.

ADVERTISEMENT