Simona Halep

Simona Halep și-a făcut loc într-un top neașteptat. Victoria de la Wimbledon încă are ecouri

26.06.2020 | 16:15
Simona Halep sia facut loc intrun top neasteptat Victoria de la Wimbledon inca are ecouri
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep și-a făcut loc într-un top neașteptat, după ce anul trecut s-a impus la Wimbledon și a câștigat al doilea turneu de Grand Slam al carierei.

Succesul româncei pe iarba londoneză a surprins la acel moment pe toatălumea,știindu-se faptul că Halep nu este o specialistăpe această suprafață.

ADVERTISEMENT

Mai mult, fostul lider WTA a lăsat cu gura căscată întreaga lume a tenisului prin jocul aproape perfect reușitîn finala în fața galonatei Serena Williams.

Simona Halep, inclusă într-un top surprinzător

Ecourile acelui succes nu s-au estompat nici până acum, iar Simona Halep a fost inclusă într-un top cu totul neașteptat. Publicația Last Word On Tennis a întocmit un Top 10 al celor mai bune jucătoare pe iarbă din ultimii zece ani, iar românca se află acolo.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost plasată pe locul opt, ea având 37 de victorii și 15 înfrangeri pe iarbă, cu un procentaj de 71%. Performanța Simonei este cu atât mai specială având în vedere că România nu dispune de niciun teren de tenis pe iarbă.

Practic, Simona a învățat secretele acestei suprafețe doar antrenându-se an de an la competițiile organizate pe iarbă, turnee care nu sunt multe la număr. Prima poziție în această ierarhie este ocupat chiar de Serena Williams, învinsa din finala de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Americanca are un procentaj de 90% (55 victorii – 9 înfrângeri) și este urmată în acest clasament de Marion Bartoli (Franța – 84%), Petra Kvitova (Cehia – 79%), Angelique Kerber (Germania – 75%) și Maria Sharapova (Rusia – 74%).

Deasupra lui Halep se mai află Victoria Azarenka (Belarus – 73%) și Venus Williams (SUA – 72%), iar în spatele ei se regăsesc Agnieszka Radwanska (Polonia – 68%) și Garbine Muguruza (Spania – 63%).

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va participa anul acesta la US Open. Jucătoarea de tenis a spus că în 2020 va participa numai la turneele organizate în Europa. Sportiva din Constanţa a luat decizia de a nu fi prezentă la turneele care se vor desfăşura pe teritoriul SUA.

Circuitul WTA va începe la 3 august, atunci când se vor desfășura turneele de la Charleston și Palermo. Organizatorii competiției din Sicilia vor să-i ofere Simonei Halep un wild card și speră să reușească să aducă fanii în tribune, în ciuda pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: