Sport

Simona Halep şi mozaicul din deşertul californian! Singura campioană de la Indian Wells care are poza expusă. Exclusiv

Simona Halep este singura campioană de la Indian Wells a cărei fotografie imortalizată în momentul câștigării turneului supranumit al 5-lea Grand Slam.
16.03.2024 | 10:32
Simona Halep si mozaicul din desertul californian Singura campioana de la Indian Wells care are poza expusa Exclusiv
Simona Halep şi mozaicul din deşertul californian! Singura campioană de la Indian Wells care are poza expusă.
ADVERTISEMENT

Simona Halep este singura campioană de la Indian Wells a cărei fotografie imortalizată în momentul câștigării turneului supranumit al 5-lea Grand Slam este păstrată și expusă în centrul de presă aflat la ultimul etaj al terenului central.

Simona Halep şi mozaicul din deşertul californian! Singura campioană de la Indian Wells care are poza expusă

Fotografia din 2015 o arată pe Halep când privește către loja ei în care se afla, pentru prima dată, Darren Cahill, antrenorul australian pe care Victor Ioniță, tehnicianul cu care lucra Simona la acea dată, îl rugase să o ajute pe românca cu sfaturi pentru finala contra Jelenei Jankovic.

ADVERTISEMENT

Familia Cahill a anticipat revenirea Simonei în circuitul mondial și a ținut sa nu rateze momentul reîntoarcerii lui Halep după scandalul suspendării pentru dopaj: atât Victoria, soția lui Darren, cat și fiica, Tahlia, au crezut ca verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va fi dat astfel încât Simona să “prindă” cu un wild card turneul de la Indian Wells și au zburat de la Las Vegas la Palm Springs.

O săptămână i-a lipsit Simonei să poată juca la Indian Wells, primul turneu care a postat mesaj de felicitare către Halep imediat după decizia Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Victoria și Tahlia stau împreună cu Darren într-o casă închiriată de Jannik Sinner chiar în apropierea Indian Wells Tennis Garden, arena construită într-un desert, la 20 de kilometri distanță de Palm Springs.

ADVERTISEMENT

Sinner a preluat obiceiul impuse de Cahill lui Halep

Sinner a preluat obiceiul impus de Cahill lui Halep la Wimbledon: să închirieze o casă în vecinătatea arenei pentru a scăpa de stresul traficului și pentru a programa mai multe antrenamente odată ce sunt terenuri de pregătire disponibile.

În casa de la Indian Wells, familia Cahill este răsfățată de tatăl lui Sinner care este bucătar de meserie. Părintele lui Sinner a început să călătorească cu fiul lui de la jumătatea sezonului trecut

ADVERTISEMENT

Darren Cahill, la Indian Wells

Simona Halep n-a putut ridica trofeul din 2015: “Câte kilograme are? E foarte greu! Vreau să mai joc la Miami, așa că…”

Halep a rămas în memoria jurnaliștilor prezenți la conferința de presă după finala câștigată cu Jelena Jankovic în 2015 când, întrebată de o jurnalistă dacă poate ridica în brațe trofeul, Simona nu a ezitat să răspundă cu zâmbetul pe buze: “Sigur, am forță pentru asta!”.

Nu mică i-a fost însă mirarea româncei când nici nu a putut urni din loc masivul trofeu din cristal chiar dacă s-a ridicat și de pe scaun. Înecată în hohote de râs Halep a făcut haz de necaz după care a replicat: “Câte kilograme are? E foarte greu! Vreau să mai joc la Miami, așa că…”, a replicat Simona spre amuzamentul zecilor de ziariști.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

La vremea respectivă trofeul de la Indian Wells cântarea 17 kilograme și din 2008 de când se decerna, nicio câștigătoare n-a putut să-l ridice. În 2013, Maria Sharapova s-a învârtit secunde bune în jurul trofeului încercând să-l ridice, dar a renunțat.

La aceeași ediție de acum 11 ani, campionul de la masculin, Rafael Nadal, s-a pozat cu el în brațe mai puţin de 30 de secunde, apoi a recunoscut că e dificil de ținut.

Simona Halep are fotografia expusă în centrul de presă!

Despre fotografia din centrul media de Indian Wells, Halep a dezvăluit ca era încântată ca la finala contra Jelenei Jankovic au fost un tribune atât Nadia Comaneci, venită special din Oklahoma pentru a asista la primul mare triumf al Simonei din carieră.

Dar și Ion Țiriac, ajuns la Indian Wells după ce participase la cel mai mare târg de mașini de colecție din lume, Pebble Beach Concours d’Elegance’, unde achiziționase ultimul Rolls Royce Phantom IV din cele toate cele 7 modele Phantom încă existente din cele 18 produse.

Halep, mozaic în deşertul californian!

Prima mare victorie din cariera a Simonei încă este marcată nu numai de fotografia antologică din centrul de presă de pe arena centrală de la Indian Wells Tennis Garden dar și pe unul din pereții terenului 2 unde un mozaic cu Halep sfidează timpul.

În calitate de producător exclusiv de faianță murală, Whitehill Enterprises a scanat digital pânza pictată cu Halep de celebrul artist Mike Sullivan și apoi a imprimat-o digital pe plăci ceramice de 12” x 12”.

Simona Halep Indian Wells
Simona Halep Indian Wells

Tradiția de a onora campionii la Indian Wells a fost inițiată în 2013 de Larry Ellison, miliardarul care deține colosul Oracle și care este proprietarul turneului supranumit al 5-le-a Grand Slam.

  • 32 de ani are Simona Halep
  • 2015 este anul în care Simona Halep s-a impus la Indian Wells
ADVERTISEMENT