Sport

Simona Halep – Sorana Cîrstea, rivalitate dincolo de terenul de tenis! Și-au întors spatele, la propriu, înaintea duelului din optimile Indian Wells. Foto

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt faţă în faţă după 12 ani, în optimile de finală de la Indian Wells. Cele două sportive au dus deseori rivalitatea şi în afara terenului, oferind câteva episoade tensionate.
15.03.2022 | 20:50
Simona Halep  Sorana Cirstea rivalitate dincolo de terenul de tenis Siau intors spatele la propriu inaintea duelului din optimile Indian Wells Foto
Simona Halep şi Sorana Cîrstea. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
15-03-2022
18:59

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au ignorat în drum spre terenul de joc

Duelul dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea, așteptat de iubitorii tenisului din România de mai bine de un deceniu, a început la Indian Wells încă înainte ca cele două mari sportive să pătrundă în arenă.

Pe drumul spre terenul care găzduiește înfruntarea, Halep și Cârstea au fost surprinsă în aceeași mașină pusă la dispoziție de organizatori, dar stând spate în spate.

Sursa foto: Digisport

În plus, cele două rivale nu și-au adresat nici un cuvânt pe durata deplasării. Rivalitatea dintre ele este arhicunoscută și datează încă din timpul junioratului.

„O imagine care nu ne face cinste. Dacă veneau cu o mașină normală, stătea una în față și una în spate? Nu e o imagine frumoasă”, a spus Marius Șumudică, prezent în studioul Fotbal Club, de la Digi Sport, în momentul în care au fost prezentate imaginile de la Indian Wells.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea vor fi faţă în faţă în optimile de finală de la Indian Wells, confruntare programată marţi. Cele două jucătoare sunt foarte apropiate în clasamentul WTA, fiind pe locurile 26, respectiv 27 în ierarhia mondială.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, rivalitate dincolo de terenul de tenis!

Cele două rivale nu au mai fost faţă în faţă de 12 ani, ultimul meci direct fiind câştigat de Sorana Cîrstea la turneul de la Cincinnati din 2010, scor 6-2 6-4. De altfel, Sorana Cîrstea este singura jucătoare din România cu palmares pozitiv în meciurile directe cu Simo: 2-1.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea mai poate da o lovitură şi să treacă peste Simona Halep în ierarhia WTA dacă va învinge în meciul de la Indian Wells. În ultimii 12 ani nu am mai avut dueluri directe între Simona şi Sorana, în schimb au fost destul de multe episoade tensionate în afara terenului între cele două jucătoare.

Sorana Cîrstea, revoltă la Australian Open pentru discriminarea!

La Australian Open 2021, majoritatea sportivilor au fost anunţaţi că nu vor avea voie să iasă din camerele de hotel timp de 14 zile. Excepţie au făcut jucătorii de top din WTA şi ATP, care au fost cazaţi la Adelaide şi care aveau condiţii de antrenament în aceeaşi perioadă.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea şi Simona Halep au fost în grupuri diferite la acel moment, iar Sorana a fost una dintre jucătoarele care s-au revoltat pentru că organizatorii au făcut această discriminare prin care unii jucători au fost favorizaţi.

Înaintea unui meci România – Canada din Fed Cup, Sorana Cîrstea a spus: “România nu stă în Simona Halep!”, săgeată directă spre fostul lider mondial WTA. Ulterior, Sorana s-a şi retras din echipă tocmai din cauza Simonei.

ADVERTISEMENT

Reacţia Soranei când Halep a urcat pe primul loc: “N-am apucat s-o felicit încă pe Simona. Am avut program încărcat şi n-am avut timp”

Pe 1 octombrie 2017, Simona Halep devenea lider în clasamentul WTA. Simo a primit felicitări de la toată lumea, mai puţin de la Sorana Cîrstea. Câteva zile mai târziu, la turneul de la Linz, Cârstea a spus de ce nu a apucat să o felicite pe Halep:

“N-am apucat s-o felicit încă pe Simona. Am avut program încărcat şi n-am avut timp. O să îi strig ceva de la balcon, probabil, că tot suntem vecine”, a spus Cîrstea.

ADVERTISEMENT

La acelaşi turneu, Sorana Cîrstea a făcut un bilanţ al anului, omiţând fix performanţa extraordinară a Simonei Halep: „A fost un an incredibil. Din punctul meu de vedere, nivelul a fost foarte ridicat. Toată lumea din top 100 joacă atât de bine şi, în zilele noastre, este imposibil să ai un meci uşor.

De când Serena Williams a rămas însărcinată, toată lumea a avut oportunitatea de a-şi arăta tenisul şi să fie mai încrezătoare. Din punctul meu de vedere, Muguruza a avut un an incredibil şi a meritat să fie numărul 1.

Ostapenko şi Stephens au avut momente minunate şi au jucat incredibil la Roland Garros şi US Open. A fost un an incredibil şi a adus foarte multe pentru tenisul feminin”, a spus Cîrstea la turneul respectiv.

Ce spunea Sorana înainte de prima finală de Grand Slam a Simonei: „Nu pot să-i urez succes, nu sunt în ţară”

În 2014, Simona Halep juca prima finală de Grand Slam a carierei. Campioana noastră o întâlnea pe Maria Şarapova şi se pregătea să calce pe urmele Virginiei Ruzici, care triumfase la Roland Garros.

Pro TV a făcut un material cu celelalte jucătoare de tenis din România care să vorbească despre performanţa Simonei, dar televiziunea s-a lovit de refuzul Soranei: „Nu pot să-i urez succes, nu sunt în ţară”, a fost răspunsul scurt al Soranei.

Victor Ioniţă i-a sugerat Soranei să înveţe din deplasarea în teren a Simonei! A fost dat afară

Să fii antrenorul Simonei Halep sau al Soranei Cîrstea este o sarcină dificilă. Se ştie faptul că ambele jucătoare au avut episoade tensionate cu antrenorii lor, însă colaborarea cu Sorana devine imposibilă în momentul în care tehnicianul o dă ca exemplu pe Simona Halep.

Victor Ioniţă a avut “neinspiraţia” să laude deplasarea în teren a Simonei Halep şi să îi ceară Soranei Cîrstea să facă la fel. Doar că jucătoarea de tenis a luat altă decizie la scurt timp după această lecţie: l-a dat afară.

Fostul antrenor al Simonei despre rivalitatea cu Sorana: “Există demult, de la junioare această relaţie rece”

Relaţia rece dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea a fost explicată şi de fostul antrenor al lui Simo, Firicel Tomai, care spunea într-un interviu pentru FANATIK: “Există demult, de la junioare această relaţie rece. Chiar la un meci challenger de aici, de la Bucureşti, unde Simona a fost aproape să o bată pe Sorana, au şi apărut discuţii după meci.

Niciuna nu voia să piardă, mai ales că atunci Sorana juca puţin mai bine ca Simona, fiind puţin mai mare. Sorana nu concepe să piardă, Simona voia să vină tare din spate să audă lumea de ea, a fost o dispută aprigă”, a spus Tomai pentru FANATIK.

Halep, marginalizată când a venit la Bucureşti: “Era destul de influenţată de faptul că, fiind machedoancă, era cam singură. Era privită mai distant”

De altfel, la începuturile carierei, Simona Halep era destul de marginalizată şi de celelalte colege, în momentul în care a ajuns la Bucureşti şi voia să le învingă pe cele care erau deasupra ei în clasament:

“Era destul de influenţată de faptul că, fiind machedoancă, era cam singură. Era privită mai distant şi simţea lucrul acesta. Mai ales că ea voia să bată fetele din România, pe astea mai bune şi simţea o mică răceală între ea şi cum se comportau celelalte jucătoare din Bucureşti. Se vedea puţin ţinută la distanţă”, a povestit Tomai.

Sorana Cîrstea poate să o detroneze pe Simona Halep de pe poziţia de “cea mai bine clasată româncă din circuitul WTA” după 9 ani în care Simo a strălucit. Dar, Halep susţine că nu şi-a spus ultimul cuvânt în tenis şi are de gând să mai rămână în top câţiva ani. Asta face meciul de marţi cu atât mai interesant.

  • 26 este locul ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA
  • 2-1 este raportul meciurilor directe, în favoarea Soranei Cîrstea

 

ADVERTISEMENT