Sport

Simona Halep, cea mai bogată sportivă în activitate din România. Ce avere are dubla campioană de Grand Slam

Simona Halep nu a avut un an foarte bun din punct de vedere sportiv, dar rămâne în continuare cea mai bogată sportivă în activitate din țara noastră cu o avere impresionantă.
21.12.2021 | 09:03
Simona Halep cea mai bogata sportiva in activitate din Romania Ce avere are dubla campioana de Grand Slam
Simona Halep nu a avut un an foarte bun din punct de vedere sportiv, dar rămâne în continuare cea mai bogată sportivă în activitate din țara noastră cu o avere impresionantă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla câștigătoare de Grand Slam a avut un 2021 pe care vrea să-l uite cât mai repede, ea nereușind să câștige niciun turneu WTA și acumulând cea mai mică sumă de bani din ultimii 9 ani în plan sportiv.

Campioana noastră a încheiat sezonul pe  un dezamăgitor loc 20 în clasamentul WTA, într-un an în care a ieșit pentru prima dată din Top 10 din 2013.

ADVERTISEMENT

Averea Simonei Halep, în ușoară creștere

Chiar dacă lucrurile nu au stat așa cum, și-a dorit pe terenul de tenis, Simona Halep a compensat la partea financiară prin afacerile de succes pe care le-a deschis și care sunt administrate de apropiații din familie.

Conform Top 300 al celor mai bogați români întocmit de revista Capital pentru 2021, Simona Halep are o avere estimată la 46-50 de milioane de euro și ocupă locul 146 în aceasă ierarhie. Banii au fost câștigați din sport și din afacerile imobiliare.

ADVERTISEMENT

Averea fostului lider WTA este într-o ușoară urcare față de anul 2020, atunci când era estimată la 42-48 milioane de euro, chiar dacă acest sezon a fost unul modest și a câștigat sub un milion de dolari din tenis.

Bani din imobiliare pentru Halep

Acest lucru arată faptul că Simona Halep a avut mai mult succes cu afacerile imobiliare pe care le are în orașul său natal, Constanța. Fostul lider WTA și-a deschis de curând un hotel de 4 stele cu vedere la mare în nordul stațiunii Mamaia.

ADVERTISEMENT

Un alt profit a fost înregistrat din vânzarea unui bloc cu 22 de apartamente în aceeași stațiune de la malul Mării Negre. Halep a reușit să obțină nu mai puțin de 2,5 milioane de euro din această afacere.

Conform ierarhiei întocmite de Revista Capital, cel mai bogat om de sport din România este fostul tenismen Ion Țiriac, cu o avere estimată la 1,9-2 miliarde de euro, urmat de finanțatorul FCSB, Gigi Becali, cu 325-425 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Halep joacă două turnee înainte de Australian Open

Simona Halep se află în aceste zile în România unde va petrece Crăciunul, iar apoi va pleca în Australia pentru primele turnee din 2022. Fostul lider mondial își  va începe anul 2022 la Melbourne Summer Set, care va avea loc între 4 și 9 ianuarie.

Apoi, ea va juca la Sydney Tennis Classic, între 10 și 15 ianuarie, acolo unde va avea parte de un tablou infernal. La competiția de la Antipozi sunt înscrie 16 dintre cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii la acest moment.

După aceste două turnee, campioana noastră va evolua la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, acolo unde alte patru românce au locul asigurat pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT