Sport

Simona Halep, veste excelentă după ce a fost suspendată pentru dopaj. Ce se întâmplă la finalul sezonului

Simona Halep (31 de ani) are un motiv în plus să lupte pentru a reveni pe terenul de tenis după suspendarea pentru dopaj.
09.11.2022 | 20:08
Simona Halep veste excelenta dupa ce a fost suspendata pentru dopaj Ce se intampla la finalul sezonului
Simona Halep a jucat ultimul meci de tenis pe data de 29 august. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep începe cel mai important meci după suspendarea pentru dopaj, însă cea mai bună jucătoare de tenis din România are motive să rămână optimistă.

Simona Halep termină anul 2022 în Top 10 mondial

Deși nu a mai jucat un meci de tenis de la US Open, Simona Halep a reușit să încheie anul pe locul zece în clasamentul mondial, un lucru nesperat după problemele medicale și scandalul de dopaj în care e implicată românca.

ADVERTISEMENT

Caroline Garcia s-a impus în finala Turneului Campioanelor în fața Arinei Sabalenka, iar în mod surprinzător, Simona Halep termină 2022 pe locul zece în clasamentul WTA.

Cum arată topul celor mai bune zece jucătoare din lume în 2022

  1. Iga Swiatek
  2. Ons Jabeur
  3. Jessica Pegula
  4. Caroline Garcia
  5. Aryna Sabalenka
  6. Maria Sakkari
  7. Coco Gauff
  8. Daria Kasatkina
  9. Veronika Kudermetova
  10. Simona Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep, susținută până în pânzele albe de familie: „E curată 100%”

Stere Halep, tată machidoancei, e convins că Simona Halep nu a greșit cu nimic: „Indiferent cum, şi 20 de ani să dea, noi suntem curaţi. Simona e curată 100%. Poate să dea şi 100 de ani suspendare. Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”, potrivit ObservatorNews.

Paul Ciucur și Dan Mihai, sunt doi dintre românii ce reprezintă Sport Resolutions, entitatea londoneză care se ocupă de soluționarea litigiilor sportive: „Numărul zece mondial încearcă să își demonstreze nevinovăția în fața tribunalului Sports Resolutions din Marea Britanie: „Faza de investigație a luat sfârșit!

ADVERTISEMENT

De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur, pentru TVR.

ADVERTISEMENT

„Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități, pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a completat și Dan Mihai.

ADVERTISEMENT