Sport

Stere Halep, mesaj radical în cazul de dopaj al Simonei: ”Poate să dea și 100 de ani de suspendare”

Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat și a fost suspendată provizoriu din tenis. Stere Halep a oferit un mesaj radical despre cazul de dopaj al fiicei sale.
03.11.2022 | 18:25
Stere Halep mesaj radical in cazul de dopaj al Simonei Poate sa dea si 100 de ani de suspendare
Stere Halep a avut o reacție dezlănțuită după ce Simona a primit patru ani de suspendare. Foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat vineri, 21 octombrie, că a fost testată pozitiv într-un control anti-doping ce a avut loc la US Open. Singura sportivă din România care a câștigat pe iarba londoneză de la Wimbledon a anunțat că va lupta pentru adevăr. Stere Halep, tatăl fostului lider WTA, a oferit ultimele detalii despre cazul de dopaj al Simonei.

Stere Halep, despre cazul de dopaj al Simonei: ”Poate să dea şi 100 de ani suspendare”

Stere Halep a mărturisit că Simona Halep este ”curată 100%” și că nu a luat sub nicio formă substanțe interzise cu bună știință.

ADVERTISEMENT

”Indiferent cum, şi 20 de ani să dea, noi suntem curaţi. Simona e curată 100%. Poate să dea şi 100 de ani suspendare. Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”, a declarat Stere Halep, potrivit ObservatorNews.

Sport Resolutions, entitatea londoneză care se ocupă de audierea Simonei Halep în cazul de dopaj, a oferit ultimele reacții oficiale prin doi avocați români, reprezentanți ai forului.

ADVERTISEMENT

Reacție oficială a Sport Resolutions prin Paul Ciucur: ”Faza de investigație a luat sfârșit!”

Paul Ciucur și Dan Mihai au dezvăluit că faza de investigație a luat sfârșit, iar Simona Halep are la dispoziție 20 de zile fie să conteste acuzarea, fie să o accepte.

”Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur, pentru TVR.

”Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități, pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a declarat Dan Mihai, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va putea merge în zona oficială la meciul România – Ungaria din Billie Jean King Cup

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis, astfel nu își poate face apariția în zona oficială a vreunei competiții naționale sau internaționale.

Astfel, campioana de la Roland Garros și Wimbledon va putea merge în sala polivalentă din Oradea pentru meciul României cu Ungaria din play-off-ul Billie Jean King Cup doar dacă își va achiziționa un bilet.

Totuși, Simona Halep va putea participa la turneele demonstrative la care și-a anunțat prezența în luna decembrie. În perioada 3-4 decembrie, Halep va fi prezentă la turneul caritabil de la Johannesburg.

În intervalul 19-24 decembrie, Simona va fi prezentă la Dubai, pentru ”Liga Mondială de Tenis” alături de nume, precum Novak Djokovic, Iga Swiatek sau Nick Kyrgios.

ADVERTISEMENT