Sport

Simone Inzaghi exultă după calificarea Interului în semifinalele Ligii Campionilor: ”Este un vis”. Video

Inter merge mai departe în Liga Campionilor, după 3-3 cu Benfica, iar Simone Inzaghi, deși nu a scăpat de presiunea demiterii, exultă după calificarea în semifinale.
20.04.2023 | 08:24
Simone Inzaghi exulta dupa calificarea Interului in semifinalele Ligii Campionilor Este un vis Video
Simone Inzaghi a luat o gură de oxigen după calificarea Interului în semifinalele Ligii Campionilor. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Învingătoare în meciul tur, 2-0 la Lisabona, Inter a gestionat manșa retur într-o manieră menită a-i securiza calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. A condus cu 1-0 și 3-1 și chiar dacă pe final a fost egalată la 3 se pregătește acum pentru un dublu Derby della Madonnina în penultimul act al competiției.

Simone Inzaghi, înțepături pentru adversarii săi după calificarea în semifinale: ”Știu de unde vin criticile. Muncesc să-i fac fericiți pe fani”

O singură victorie în ultimele opt meciuri avea Inter înaintea returului cu Benfica din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Și era chiar cea împotriva lusitanilor, din manșa tur.

ADVERTISEMENT

Una care fusese urmată de un nou eșec în campionat, cu Monza, acasă, 0-1. Rezultat care o ține în afara zonei care duce în ediția viitoare a competiției. Astfel că, firesc, din nou s-a vorbit despre demiterea lui Simone Inzaghi, partida cu liderul din Portugalia devenind una capitală pentru viitorul său.

Însă, cum îi este obiceiul, Inzaghi a reușit din nou să reacționeze perfect sub presiune. Și și-a capacitat elevii pentru a-și asigura prezența în semifinalele UEFA Champions League. Pentru prima dată din 2009-10, atunci când câștiga trofeul.

ADVERTISEMENT

La adăpostul rezultatului din tur, Inter a mers pe arma contraatacului. Și avea 3-1 cu 5 minute înainte de finalul timpului regulamentar. Ulterior, două erori defensive au dus la o remiză, dar calificarea era a italienilor.

Firesc, la finalul întâlnirii, după ce a luat o gură de oxigen, Simone Inzaghi era extrem de fericit. A scos în evidență performanța echipei și nu a scăpat prilejul de a-i ”înțepa” pe cei care-l critică.

ADVERTISEMENT

”Suntem foarte fericiți, e o seară foarte importantă pentru Inter. Este o mare realizare pe care o așteptăm de atâta timp. Am meritat din plin această semifinală care înainte era doar un vis.

Când au avut loc tragerile la sorți la sfârșitul lunii august, toate acestea păreau foarte departe. Aveam o grupă foarte dificilă, cu FC Barcelona și Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Lucrăm însă în fiecare zi pentru a trăi aceste seri. Iar acum vrem să încheiem în cel mai bun mod. Sunt fericit pentru băieții.

Au jucat o serie nebună de meciuri, cu multe accidentări și suspendări, dar suntem în semifinalele Cupei Italiei și ale Ligii Campionilor.

Criticile nu sunt o problemă. Știu de la cine vin. Uneori li se sugerează să le facă. Eu sunt însă în fotbal de mult timp și m-am obișnuit. Lucrez pentru a-i face fericit pe fani”, a spus, la finalul meciului, Inzaghi.

Președintele Zhang are încredere

Calificarea Interului a fost salutată și de președintele clubului, Steven Zhang. Care a prefațat duelul italian din semifinale, cu marea rivală din oraș, AC Milan.

”Înseamnă mult să fim în semifinale. Am început acest drum cu jucători care nu au câștigat niciodată nimic în Europa. Dar acum suntem câștigători care ne propunem să luptăm până la capăt în această mare competiție.

Derby-ul? Va fi o revanșă, pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut și pentru stagiunea precedentă. Noi suntem gata”, a spus Zhang.

 

 

ADVERTISEMENT