Sport

Simone Inzaghi își scoate pălăria în fața jucătorilor lui Inter, care au făcut un meci aproape perfect în finala cu City: „Au fost grozavi”

Simone Inzaghi și-a arătat și el măreția în finala UCL de la Istanbul și, deși Inter a pierdut în fața lui Manchester City, antrenorul și-a lăudat fotbaliștii.
11.06.2023 | 08:00
Simone Inzaghi isi scoate palaria in fata jucatorilor lui Inter care au facut un meci aproape perfect in finala cu City Au fost grozavi
Simone Inzaghi își scoate pălăria în fața jucătorilor lui Inter, care au făcut un meci aproape perfect în finala cu Man City: „Au fost grozavi”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter a pierdut finala Ligii Campionilor, scor 0-1, cu Manchester City, dar Simone Inzaghi a avut putere să zâmbească. „Nerazzurri” au prestat un joc excelent, în care au reușit să o închidă aproape perfect pe noua „Regină a Europei”, motiv de mândrie pentru tehnicianul italian.

Simone Inzaghi, ode pentru fotbaliștii lui Inter: „Nu aș schimba acești jucători pentru nimeni și nimic”

Înaintea finalei de pe Ataturk, lumea fotbalului o dădea victimă sigură pe Inter în confruntarea cu Manchester City. Lucrurile nu au stat însă deloc așa, iar „nerazzurri” au făcut un joc tactic excelent.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru italieni, un moment de slăbiciune, în minutul 68, i-a permis lui Rodri să înscrie și astfel Liga Campionilor a mers în Anglia. Presa din Italia a deplâns eșecul lui Inter, dar antrenorul Inzaghi e mândru.

„I-am felicitat pe jucători. Au fost grozavi, au făcut un joc grozav. Am pierdut o finală pe care am vrut să o câștigăm cu orice preț, dar trebuie să fie mândri.

ADVERTISEMENT

Nu aș schimba acești jucători pentru nimeni și nimic și astăzi întreaga lume a văzut de ce. Am cedat puțin împotriva unei echipe foarte puternice. Avem multe regrete, dar trebuie să fim mândri”, a declarat Simone Inzaghi, după Manchester City – Inter 1-0.

„Încă mă întreb cum e posibil să nu marcăm pe final”. Mesaj pentru suporterii lui Inter

Pe Inzaghi încă îl bântuie finalul de meci de la Istanbul. În minutul 90, „nerazzurri” au avut o ocazie colosală, prin Lukaku, care, din câțiva metri, a fost blocat in extremis de Ederson, iar Ruben Dias a evitat un autogol. Antrenorul italian e încrezător că acesta este doar început și că, în viitorul apropiat, echipa sa ar putea depăși performanța din acest sezon.

ADVERTISEMENT

„Este normal să avem regrete. Înfrângerea este cel mai rău lucru în sport. În același timp, jucătorii trebuie să fie mândri de sezon și de performanța din finală. Am jucat împotriva unui adversar grozav, dar clar că nu meritam să pierdem.

Mi-ar plăcea să-i îmbrățișez pe fiecare dintre suporterii Inter, la fel ca jucătorii mei. Sunt fantastici, sunt mereu alături de noi. Acesta este fotbalul, din aceste dezamăgiri învățăm. Încă mă întreb cum este posibil să nu marcăm pe final. În mod cert meritam mai mult.

ADVERTISEMENT

Această finală ar putea fi combustibilul pentru a încerca din nou sezonul viitor. Echipa a demonstrat că poate juca la acest nivel. Am avut multe ocazii pe final, am meritat mai mult. Acesta a fost planul nostru de joc, dar ne-am fi putut descurca și mai bine”, a conchis antrenorul lui Inter.

ADVERTISEMENT