Sport

Singura cale de atac a Simonei Halep. Reacția expertului Cristian Jura. Avocații confirmă. Update

Simona Halep a primit o lovitură dură și a fost suspendată patru ani. Expertul în drept sportiv a vorbit pentru FANATIK. Reacție avocatului sportivei.
12.09.2023 | 23:27
Singura cale de atac a Simonei Halep Reactia expertului Cristian Jura Avocatii confirma Update
Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
12-09-2023
20:31

Anunțul avocatului Simonei Halep: „Vom continua să luptăm”

Howard Jacobs, unul dintre avocații Simonei Halep, a oferit prima reacție oficială pe contul său de Twitter: „Vom continua să luptăm pentru un rezultat corect pentru Simona Halep și așteptăm cu nerăbdare să prezentăm cazul ei la TAS”.

Simona Halep și Patrick Mouratoglou a anunțat că se va merge la TAS, unde speța ar putea fi judecată chiar de către Cristian Jura. Pe lângă avocatul american, Halep mai este reprezentată și de Bogdan Stoica.

Simona Halep își poate încheia cariera după ce și-a aflat sentința la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Londra, unde a fost anchetată de Sports Resolutions. Cristian Jura a dezvăluit pentru FANATIK care e singurul as din mânecă al fostului număr unu mondial.

Simona Halep are o singură cale de atac. Cristi Jura explică: „Ar putea ajunge cazul la noi”

Simona Halep are la dispoziție un termen limită pentru a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne: „Nu există nicio altă cale de atac. Are la dispoziție 21 de zile pentru a face apel.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu pot face mai multe declarații pentru că ar putea fi un caz care să ajungă la noi”, a dezvăluit expertul Cristian Jura, în exclusivitate pentru FANATIK.

Anunțul oficial a fost făcut de către ITIA: „Confirmăm că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping.

ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic

Simona Halep poate spera o reducere a pedepsei, așa cum s-a întâmplat în cazul Mariei Sharapova

În urma deciziei, Simona Halep are șanse mari să își încheie cariera, în cazul în care decizia va rămâne neschimbată și după apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de Lausanne.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, campioana noastră are șanse să primească o reducere a pedepsei, așa cum s-a întâmplat și în cazul Mariei Sharapova, depistată pozitiv cu o substanță numită Meldonium. Suspendată inițial doi ani, ea a primit în urma apelului o reducere a pedepsei la jumătate.

Ilie Năstase, surprins de suspendarea drastică dictată împotriva Simonei Halep

Ilie Năstase a primis vestea suspendării Simonei Halep de la reporterii FANATIK: „Cât știți voi știu și eu. Nu am ce face, cu ce să o ajutăm eu sau domnul Țiriac.

ADVERTISEMENT

Nu se poate! Nu este o decizie definitivă. O să facă sigur apel avocații ei. Ei trebuie să decidă. Dacă se reduce suspendarea e foarte bine bine”. 

ADVERTISEMENT