Sport

Singurul antrenor care a învins campioana mondială Argentina în ultimele 36 de meciuri s-a mutat în fotbalul feminin. Update

Fostul selecționer al Arabiei Saudite, Herve Renard (54 de ani), a fost numit la cârma echipei naționale de fotbal feminin a Franței.
30.03.2023 | 21:40
Singurul antrenor care a invins campioana mondiala Argentina in ultimele 36 de meciuri sa mutat in fotbalul feminin Update
De 3 ani este Herve Renard selecționerul Arabiei Saudite. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-03-2023
18:46

Herve Renard, noul selecţioner al naţionalei feminine a Franţei

Fostul selecționer al Arabiei Saudite, Herve Renard, care a administrat singura înfrângere campioanei mondiale Argentina în ultimele 36 de meciuri, a devenit selecţionerul reprezentativei feminine a Franţei.

Renard, în vârstă de 54 de ani, îi succede antrenoarei Corinne Diacre, demisă la 9 martie. Contractul noului selecționer este valabil până în august 2024, ceea ce înseamnă că include şi Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris.

Tehnicianul a câştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, cu Zambia şi cu Coasta de Fildeş. Renard va anunţa primele sale convocări vineri, 31 martie, în perspectiva meciurilor amicale cu Columbia şi Canada, din 7 şi 11 aprilie.

Arabia Saudită a produs marea surpriză a Campionatului Mondial din Qatar, după ce a învins Argentina în primul meci din grupe. Echipa lui Messi avea să devină campioana mondială deși mulți nu credeau că se va mai califica în fazele eliminatorii.

Herve Renard, selecționerul Arabiei Saudite, ar putea prelua naționala Belgiei

Herve Renard este singurul antrenor care a reușit să învingă Argentina la turneul final și în anul ce a trecut. Arabia Saudită a reușit să revină de la 1-0 pentru Argentina, după ce Messi a deschis scorul din penalty, iar saudiții au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din istoria naționalei lor.

ADVERTISEMENT

Asta l-a adus în lumina reflectoarelor pe Herve Renard, care este selecționerul Arabiei Saudite de aproape trei ani.

Conform jurnaliștilor de la Nieuwsblad, antrenorul francez și-a depus CV-ul pentru a ocupa postul de selecționer al Belgiei, vacant după demiterea lui Roberto Martinez.

ADVERTISEMENT

Federația Belgiană de Fotbal a luat decizia să scoată la concurs postul de selecționer, iar mai mulți antrenori au aplicat cu CV-ul pe site-ul forului.

Ce contracandidați are Herve Renard pentru postul de selecționer al Belgiei

Antrenorul francez luptă pentru postul de selecționer cu nume grele ale fotbalului mondial: Thierry Henry și Andrea Pirlo, fiind printre cei care ar putea prelua naționala Belgiei din preliminariile Campionatului European din 2024.

ADVERTISEMENT

Herve Renard este deja un antrenor de succes și a câștigat sume importante din fotbal, chiar dacă nu a avut o carieră impresionantă ca jucător. Acesta a strâns aproximativ 125 de milioane de euro din fotbal. Actualul antrenor al Arabiei Saudite a fost și selecționerul Marocului și a mai antrenat pe USM Alger, Sochaux și Lille.

Renard are în palmares și două Cupe ale Africii pe Națiuni cu Zambia (2012) și Coasta de Fildeș (2015) și și-a început cariera ca antrenor secund.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, Herve Renard a evoluat la echipe mici, precum Cannes, Vallauris și SC Draguignan, echipă de la care s-a retras în anul 1998.

ADVERTISEMENT
Tags: