Fotbal international

Arabia Saudită a învins Argentina, una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial de fotbal

Arabia Saudită a produs prima mare surpriză de la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să învingă Argentina lui Leo Messi.
22.11.2022 | 14:15
Arabia Saudita a invins Argentina una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial de fotbal
Arabia Saudită a produs prima mare surpriză de la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să învingă Argentina lui Leo Messi. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Saudiții s-au impus cu 2-1, reușind să întoarcă după pauză rezultatul. Sud-americanii au deschis scorul din penalty prin superstarul lor.

Prima mare surpriză de la Campionatul Mondial din Qatar: Argentina pierde în fața Arabiei Saudite

Cotată ca a doua mare favorită la câștigarea Campionatului Mondial, Argentina a pierdut neașteptat meciul de deschidere în fața Arabiei Saudite, într-una dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale.

ADVERTISEMENT

Deși a deschis scorul printr-un penalty transformat cu siguranță, Leo Messi a fost și demon pentru reprezentativa ”pumelor”. Superstarul argentinian a pierdut uşor o minge la mijlocul terenului în startul reprizei secunde, iar arabii au profitat imediat și au marcat golul egalizator.

Venit cu gândul de a-și trece în palmares singurul trofeu care îi lipsește chiar la ultima apariție la un Campionat Mondial, Messi ar putea rămâne și de această dată cu buza umflată. Și asta nu neapărat din cauza lui, ci din cauza coechipierilor care nu întotdeauna se ridică la nivelul așteptat.

ADVERTISEMENT

Este încă devreme pentru a da verdicte, Argentina mai având două meciuri în Grupa C, cu Mexic pe 26 noiembrie și cu Polonia pe 30 noiembrie. Șanse de calificare există, însă moralul a scăzut dramatic după eșecul în fața celei mai slab cotate formații din grupă.

Argentina lui Maradona a pierdut în fața Camerunului

Argentina nu este la prima surpriză negativă oferită la un Campionat Mondial. În meciul de deschidere al turneului final din 1990, sud-americanii lui Diego Maradona, care aveau să ajungă totuși în finală, pierdeau în fața modestei reprezentative a Camerunului, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

O altă națională africană care a dat lovitura la un Campionat Mondial a fost Senegalul. Aflată pentru prima dată la un turneul final, Senegalul a uimit lumea cu victoria în fața galonatei selecționate a Franței, scor 1-0, la meciul de deschidere din 2002.

Arabia Saudită a mai fost protagonista unei mari surprize, chiar dacă nu de nivelul acesteia în fața Argentinei. Atunci au învins Belgia, care însă nu era la nivelul actualei formații, în faza grupelor, scor 1-0 și s-a calificat în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

RFG și Italia, eșecuri istorice

O rușine istorică a trăit și formația Italiei la Mondialul din 1966. Dublă campioană mondială la acel moment, ”squadra azzurra” nici nu se gândea că se poate împiedica de micuța echipă a Coreei de Nord. Însă, asiaticii au detonat bomba și s-a impus cu 1-0.

Italienii au pățit-o și în fața Coreei de Sud, în optimile de finală ale ediției din 2002. Împinși de la spate de un arbitraj scandalos, asiaticii s-au impus cu 2-1 după prelungiri și golul de aur. Sud-coreenii trecuseră în grupă de Polonia și Portugalia, iar în sferturi au eliminat Spania pentru a încheia turneul final pe care l-au găzduit alături de Japonia pe locul 4.

O altă surpriză de proporții a avut loc la ediția din 1982, atunci când Republica Federală Germania pierdea neașteptat în faza grupelor în fața Algeriei, scor 1-2. Nemții au reușit să meargă mai departe doar datorită unei victorii controversate în fața Austriei care le-a dus pe amândouă în faza următoare.

ADVERTISEMENT
Tags: