News

Singurul cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro. Mulți nu vor să se mute acolo

Acesta este singurul cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro. Chiar și așa, nu mulți vor să se mute aici.
11.02.2024 | 10:00
Singurul cartier din Bucuresti unde pretul unui apartament sa ieftinit cu pana la 10000 de euro Multi nu vor sa se mute acolo
Singurul cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un cartier în București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro. În ciuda acestui lucru însă, multe persoane evită să se mute în această zonă. Despre ce este vorba?

Singurul cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro

Prețurile pentru apartamentele din București au ajuns la niveluri record. De altfel întreaga piață imobiliară din România a înregistrat o ascensiune fără precedent în ultimele luni de zile.

ADVERTISEMENT

Fie că vorbim de apartamente vechi, sau apartamente în blocuri noi, prețurile sunt extrem de mari. Excepție face însă acest cartier din București, unde prețul unui apartament s-a ieftinit.

Înainte de a afla despre ce zonă este vorba, trebuie menționat faptul că în 2023, prețurile medii pentru un apartament nu au scăzut sub 60.000 de euro în nicio zonă. Acum însă, iată că ceva s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Singurul cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro este cartierul Rahova-Sebastian. Conform celor mai recente date, prețul mediu pentru un apartament cu două camere a scăzut aici cu 10%.

Astfel, dacă anul trecut prețul mediu ajungea undeva pe la 64.700 de euro, iată că acum, prețul pentru același apartament este de 57.200 de euro. Vorbim despre o diferență de peste 10.000 de euro, arată economica.net.

ADVERTISEMENT

Zonele din București care s-au scumpit cel mai mult

Dincolo de acest cartier din București unde prețul unui apartament s-a ieftinit cu până la 10.000 de euro, mai sunt și alte zone ceva mai accesibile. Aici sunt șanse mari să găsești un apartament sub 70.000 de euro.

Este vorba despre zonele Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea, Grivița-Gara de Nord și Pantelimon. De cealaltă parte, în alte zone din București, prețurile sunt unele record. Dacă în zona Rahova au scăzut, iată că aici au crescut cu 16% față de aceeași lună a anului 2023.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre zonele Unirii, Moșilor, Victoriei-Romană, dar și Universitate. Aici, prețul mediu este de circa 118.000 de euro Un alt cartier din București unde au scăzut prețurile pentru apartamente este Ștefan cel Mare- Tei. Aici, media s-a redus cu până la 12%.

Astfel, dacă în luna ianuarie apartamentele costau în medie 83.000 de euro, acum ajung în medie la 72.600 de euro. La polul opus, creșteri de până la 11% avem în zonele Pantelimon, Iancului-Mihai Bravo, dar și Titan-Dristor, ori Grivița-Gara de Nord.

ADVERTISEMENT
Tags: