ADVERTISEMENT
News

Sinucidere la Spitalul Județean din Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etaj după ce a agresat cadrele medicale

Caz șocant la Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etajul spitalului județean. Anterior, acesta agresase mai multe cadre medicale.
Autor: Cerasela Stafie | 02.06.2021 | 15:28
Sinucidere la Spitalul Județean din Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etaj după ce a agresat cadrele medicale
Sinucidere la Spitalul Județean din Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etaj după ce a agresat cadrele medicale Sursa foto: Facebook/Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui

Bărbatul a fost internat în urmă cu câteva zile. El și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etajul trei al instituției medicale.

ADVERTISEMENT

Omul era internat la Secția de Cardiologie, însă a fost plasat într-un salon „tampon” până la sosirea rezultatelor testului Covid-19 pe care îl efectuase, transmite Libertatea.

Sinucidere la Spitalul Județean din Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etaj după ce a agresat cadrele medicale

Ulterior, marți seara, bărbatul a fost mutat într-un salon normal, alături de alți cinci pacienți. Potrivit informațiilor transmise de conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, omul a devenit agresiv și a atacat cadrele medicale, după schimbarea salonului.

Acesta a încercat să lovească o infirmieră cu un stativ, pe care l-a luat din salon. Apoi a alergat pe holurile spitalului până la geamul de la scara de urgență. Nu a reușit să-l deschidă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fugit la secția ORL, dorind să sară pe o fereastră din hol, însă nici acolo nu a reușit să o deschidă. Ulterior, a coborât un etaj, până la secția de Ginecologie.

Individul a găsit un geam deschis și s-a aruncat în gol. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au avut succes.

Bărbatul ar fi suferit și de patologie psihiatrică pe fondul consumului de alcool

Surse din cadrul instituției medicale au declarat, potrivit publicației citate mai sus, că bărbatul nu suferea doar de afecțiuni cardiace. Acesta prezenta și o patologie psihiatrică pe fondul consumului de alcool.

ADVERTISEMENT

„Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Din păcate, cadrele medicale sunt puse în situații în care nu știu ce măsuri să mai ia pentru a fi totul bine,” a declarat Ana Rinder, managerul spitalului din Vaslui.

„Dacă contenționăm pacienții, aparținătorii sunt nemulțumiți și ne reclamă că-i lipsim de libertate. Dacă nu-i contenționăm, iată unde se poate ajunge,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Comportamentul pacientului a fost unul normal, la internare. Medicii sunt de părere că tulburările comportamentale ar fi putut să apară din cauza intrării într-o stare de sevraj.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au declanșat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!