News

Site-ul Ministerului Educaţiei, atacat de hackeri. “Ce te învaţă şcoala în 10 ani, înveţi pe Youtube în 10 luni”

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost ţinta unui atac cibernetic. Hackerii au lăsat un mesaj denigrator la adresa profesorilor şi a şcolii româneşti.
08.05.2023 | 11:19
Siteul Ministerului Educatiei atacat de hackeri Ce te invata scoala in 10 ani inveti pe Youtube in 10 luni
Aşa arăta site-ul Ministerului Educaţiei, în timp ce STS lucra la repararea lui
ADVERTISEMENT

Într-o săptămână decisivă pentru educaţia din România, când legile ministrului Ligia Deca vor ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a fi votate, site-ul Ministerului Educaţiei a fost spart luni dimineaţă de hackeri.

Aceiaşi hackeri au spart în aprilie site-ul Ministerului Dezvoltării

Infractorii cibernetici au afişat pe site-ul ministerului un mesaj denigrator la adresa şcolii româneşti şi a profesorilor. Elevii sunt îndemnaţi să renunţe la şcoală, spunându-li-se că pot învăţa mai multe din mediul online decât din sala de curs.

ADVERTISEMENT

“Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii.

Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de … într-un mediu și mai de …. arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat. Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. ce te învață școală în 10 ani poți primi gratis pe youtube în 10 luni.

ADVERTISEMENT

Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați”, se arată în mesajul postat de hackeri.

Ministerul Educaţiei a confirmat atacul şi a dat asigurări că specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Ministerul dă asigurări că site-ul edu.ro nu conţine date cu caracter confidenţial.

ADVERTISEMENT

Acelaşi grup de hackeri pare să fi fost cel care a spart în urmă cu trei săptămâni şi Ministerul Dezvoltării. Mesajul transmis atunci de atacatori era unul împotriva corupției, care, spuneau ei afectează dezvoltarea socială și economică a României.

Hackerii ameninţau că în curând, parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor. “Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia.

ADVERTISEMENT

În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, se arăta în mesaj.

De asemenea, postarea infractorilor cibernetici cuprindea și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare, dar şi mesaje de susţinere pentru fraţii Tate.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul...
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul din România, a revenit în țară și la vechiul look
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8...
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8 😮 Nimeni nu se astepta sa revina dupa ce s-a intamplat sezonul trecut
De ce n-a mers Marius Elisei la înmormântarea Mioarei Roman. N-a plăcut-o niciodată
De ce n-a mers Marius Elisei la înmormântarea Mioarei Roman. N-a plăcut-o niciodată
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e...
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e incredibilă! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de...
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire