News

Site-ul Titularizare 2024, lansat. A fost publicată lista posturilor disponibile pentru profesori, în fiecare județ

Site-ul Titularizare 2024 a fost lansat de Ministerul Educației. Profesorii sunt informați că a fost publicată lista posturilor disponibile.
23.02.2024 | 14:49
Siteul Titularizare 2024 lansat A fost publicata lista posturilor disponibile pentru profesori in fiecare judet
Site-ul Titularizare 2024, lansat. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Site-ul Titularizare 2024 a fost lansat, joi, 22 februarie 2024, potrivit anunțului venit de la Ministerul Educației. Totodată, profesorii sunt informați că a fost publicată lista posturilor disponibile, la ora actuală, în fiecare județ.

A fost lansat site-ul Titularizare 2024, anunț de interes pentru profesori

Cadrele didactice sau cei care vor să își desfășoare activitatea, în viitorul apropiat, în școlile și grădinițele din România, pot obține informații cu privire la posturile din învățământul preuniversitar. Este important de menționat faptul că lista va fi actualizată.

ADVERTISEMENT

Lista este împărțită în trei categorii: posturi complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani, posturi complete cu viabilitate sub 4 ani şi posturi incomplete, arată edupedu.ro. Aceasta poate fi consultată accesând titularizare.edu.ro.

Titularizarea se referă la examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o instituție de învățământ. Cadrele didactice trebuie să obțină cel puțin nota 7 la examenul scris, dar și la inspecția desfășurată la clase, pentru a primi titularizarea.

ADVERTISEMENT

În cazul suplinitorilor, angajarea se face pe perioadă determinată. Profesorii trebuie să reușească să ia minimum nota 5 la proba scrisă, cât și la inspecție. În urmă cu o lună de zile, Ministerul Educației a anunțat calendarul înscrierilor și perioada examenelor.

Când va avea loc examenul de titularizare

În 2024, profesorii se pot înscrie la examenul de titularizare în perioada 8 mai – 17 mai. Probele practice/orale și inspecțiile la clasă, precum și soluționarea contestațiilor va avea loc în perioada 29 mai – 28 iunie 2024. Rezultatele vor fi afișate până la data de 5 iulie.

ADVERTISEMENT

Proba scrisă va avea loc pe 17 iulie 2024, conform ordinului care a apărut în Monitorul Oficial. Rezultatele inițiale vor fi publicate până pe 23 iulie, urmând ca pe 23 și 24 iulie să fie depuse contestațiile la inspectoratele școlare.

Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 25 iulie – 30 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 31 iulie 2024. Pe 1 și 2 august se va face repartizarea candidaților în instituțiile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Amintim că anul trecut, rezultatele obținute de profesori la examenul de titularizare au fost criticate de experții în domeniu. Doar 48 la sută dintre candidați au reușit să obțină note peste 7. De asemenea, 33 la sută au luat note între 5 și 7.

 

ADVERTISEMENT