News

Situație alarmantă la Spitalul Municipal Drăgășani. Condițiile precare în care sunt tratați pacienții

În spațiul public au apărut imagini cu situația revoltătoare din unitatea medicală. Pacienți nevoiți să stea câte doi în pat, mizerie și degradare.
06.03.2023 | 10:09
Situatie alarmanta la Spitalul Municipal Dragasani Conditiile precare in care sunt tratati pacientii
Pacienții reclamă condițiile precare din Spitalul Municipal Drăgășani Foto: Facebook Marian Roșca
ADVERTISEMENT

Situația a fost semnalată de consilierul local Marian Roșca, cel care a dat publicității imaginile primite de la pacienți. Casa de Asigurări de Sănătate a anunțat că demarează verificări, însă deja au apărut acuzații că se încearcă mușamalizarea situației.

Condițiile precare în care sunt tratați pacienții la Drăgășani

”Lenjerie murdară, pereții, mobilier, obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare, pacienții obligați să stea câte doi în pat (secție de psihiatrie unde ar trebui să fie condiții speciale), o clădire care ar trebui să fie secție de psihiatrie în lucru de 4 (patru) ani… iar primarul ne spune că totul, de fapt, e minunat. La fel ca în comunism, minciuni și manipulare, deformarea adevarului…”, a scris Marian Roșca pe Facebook în postarea care însoțește fotografiile.

ADVERTISEMENT

După patru zile de la apariția imaginilor Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea anunță că se autosesizează și că va efectua acțiuni de control, îndemnând Primăria și Direcția de Sănătate Publică să efectueze, la rândul lor controale.

”Consecvenți politicii noastre – toleranță zero – la orice încălcări ale obligațiilor contractuale săvârșite de furnizorii aflați în relație contractuală cu instituția noastră, CAS Vâlcea se autosesizează și va efectua, pe nivelul său de competență, respectiv furnizarea serviciilor medicale la standardele de calitate impuse de dispozițiile legale, respectarea obligațiilor contractuale pe care Spitalul Municipal Drăgășani și le-a asumat prin contractul încheiat cu CAS Vâlcea, verificări la această instituție, solicitând și celorlalte instituții – Primăria orașului Drăgășani și DSP Vâlcea să efectueze verificările de rigoare și să dispună măsurile corective și legale ce se impun”, precizează CAS Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Acuzații de mușamalizare

Potrivit consilierului județean, care a semnalat neregulile în spațiul public, reprezentanții CAS Vâlcea au ajuns pe 1 martie în control la unitatea medicală. Marian Roșca precizează că a primit informații conform cărora, deși trebuia să fie un control inopinat, spitalul a fost anunțat dinainte și s-au făcut ”mici cosmetizări”.

”O delegație a Casei Județene de Sănătate Vâlcea, condusă de directorul acesteia, a reușit să facă ieri (1 martie n.r.) o vizită inopinată la Spitalul Municipal Drăgășani, abia la aproape o săptămână după ce am dezvăluit situația dezastruoasă din acest spital. Atât de inopinată a fost vizita, că delegația a fost întâmpinată cu flori…

ADVERTISEMENT

‘S-a anunțat înainte cu o zi, pacienții în plus față de paturi au fost trimiși acasă, lenjeria s-a schimbat, s-a dat cu var pe ici pe colea totul s-a mușamalizat’ – vă sună cumva cunoscut cu perioada comunistă când f[cea vizite Ceaușescu în teritoriu?”, scrie consilierul.

Primarul Drăgășaniului nu a avut încă o reacție publică pe acest subiect, însă pe pagina sa oficială de Facebook există două postări cu imagini de la lucrările de modernizare și dotare ale Spitalului Municipal “Costache Nicolescu” Drăgășani.

ADVERTISEMENT

”Investim în sănătate! Lucrările de modernizare la Spitalul municipal “Costache Nicolescu” Drăgășani. Secția ATI a intrat în programul de reabilitare și modernizare. Au fost renovate saloanele, instalate băi în fiecare salon, conexiunile electrice, de oxigen și sistemul care asigură o presiune pozitivă, mult mai mare decât cea exterioara”, a scris edilul pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: