Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Situație incredibilă cu VAR-ul în SuperLiga: „Când plouă, nu se pot trage liniile!”

Botoșani trăiește periculos în acest start de sezon. Aflată pe ultimul loc în clasament, formația lui Valeriu Iftime caută soluții pentru a ieși din criză și pentru a scăpa de ghinion. Deciziile VAR au îngreunat parcursul echipei.
18.09.2023 | 10:01
Situatie incredibila cu VARul in SuperLiga Cand ploua nu se pot trage liniile
Caz INCREDIBIL in SuperLiga “Cand PLOUA, NU SE POT TRAGE LINIILE IN CAMERA VAR”. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime se luptă să o țină pe Botoșani în prima ligă. Fără victorie în acest sezon, Iftime l-a adus la echipă pe Dan Alexa în speranța că acesta va putea revitaliza clubul moldovean. Pe lângă forma proastă a echipei, Botoșani acuză și arbitrajele. Deciziile VAR l-au nemulțumit pe conducătorul echipei.

VAR-ul are probleme la Botoșani

“Asta este o poveste periculoasă. La Botoșani VAR-ul cum funcționează… când plouă nu poți să tragi liniile. Mie să nu-mi spună că tehnică proastă, este pur și simplu incompetența noastră. La Botoșani ploaia e altfel, vine cu curcubee. E o prostie fără cap.

ADVERTISEMENT

La Galați s-au anulat două goluri cu VAR din cauza că a fost offside. Acolo a picat pe arbitru, ăia de la VAR nu au putut să facă nimic. S-au chinuit, au stat 20 de minute, incredibil, la televizor vedeam mai mult decât la VAR-ul nostru. Habar nu am ce e acolo.

Mi-au anulat două goluri. În meciul celălat unde a fost offside evident la televizor s-a văzut că sunt două poziții evidente, nu a ridicat tușierul. VAR-ul e un martor orb care face un fel de alba-neagra. Nu are nicio legătura tehnica asta care să ne ajute pe noi”, a declarat Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Pe lângă problemele de arbitraj, Botoșani se luptă și cu aducerea de jucători. Dat ca și semnat, Ogenda nu mai răspunde la telefon în ciuda faptului că bătuse palma cu Iftime. FC Botoșani ocupă ultimul loc în clasament cu 4 egaluri, 4 înfrângeri și 12 goluri încasate în campionat.

Botoșani speră la arbitraje mai bune

“Cu tehnica gestionezi foarte multe lucruri care are în spate multe informații. Ideea era că avem un echipament care în condițiile acestea la limită să se ia o decizie cât de cât corectă. Îmi demonstrează că în două faze consecutive de la partida cu Galați, plus ultimul meci, că nu e așa.

ADVERTISEMENT

VAR-ul parcă ar fi împotriva mea. Pur și simplu împotriva mea. Nu cred că arbitrii, nu am niciun argument. Pur și simplu tehnica bate prost și nu s-a întâmplat ca tușierul să ridice fanionul. Dar pe un element evident tehnic, aproape de linie.

Se zice că trebuie să dai avantaj atacului, dă crezare atacului. Când ai două faze consecutive să le anulezi pe ambele. Iar e ceva care mă îndoiește în principiile mele de a spune că arbitrii sunt ok și că sunt corecți și că vor să facă bine. 

ADVERTISEMENT

Cu Petrolul am avut noroc chior. Un VAR prost. Sunt situații în care cred că VAR-ul nu merge. Sunt convins că acest sistem VAR nu funcționează bine. Nu poate detalia, nu are rafinament. Nu are acuratețea pe care trebuia să o aibă. Așa cred”, a declarat Valeriu Iftime.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO, de la 10:30. Emisiunea este live și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică vă așteaptă o ediție specială de FANATIK SUPERLIGA de la 10:30.

Rapid player

 

ADVERTISEMENT