News
notix pixel id

Situație incredibilă la o școală din București. Copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalți copii

15.09.2020 | 08:04
Situație incredibilă la o școală din București. Copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalți copii
Un tată a făcut scandal în curtea unei școli fiindcă nu e de acord cu portul măștii în timpul orelor, așa că s-a ales cu o amendă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ciuda multiplelor recomandări și avertizări din ultima perioadă, un copil din București, cu tată infectat cu coronavirus, a fost adus alături de ceilalți copii la școală.

Familia acestuia nu a ținut cont de o chestiunea elementară: aceea că micuțul este contact direct cu părintele său, bolnav de Covid-19, iar sănătatea tuturor a fost pusă în pericol.

Conform normelor în vigoare din pandemie, dat fiind faptul că este contact direct, elevul ar fi trebuit să rămână în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Un copil cu tată infectat cu coronavirus, adus alături de ceilalți copii la o școală din București

Un copil dintr-o școală a Sectorului 2 din Capitală a petrecut circa 20 de minute alături de colegii lui în clasă, în ciuda faptului că are un părinte pozitiv la SARS-CoV-2.

La scurt timp după ce micuțul a ajuns în bancă pentru prima zi de școală, cei din conducerea unității au aflat despre această situație de la centrul social la care copilul stătea.

ADVERTISEMENT

Conform Digi24, instituția la care tatăl lucrează a anunțat centrul unde copilul locuiește că tatăl lui este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunțat, la rândul ei, școala. Când a aflat despre această situație, conducerea unității de învățământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la școală. Copilul a fost condus imediat la poartă de către medicul școlar.

Ce se întâmplă acum cu colegii băiatului

În ceea ce-i privește pe colegii copilului, care au petrecut scurt timp alături de băiatul cu tată infectat cu coronavirus, aceștia vor veni în continuare normal la școală. Băiatul în cauză este doar suspect că ar putea avea Covid.

ADVERTISEMENT

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a pornit deja o anchetă epidemiologică și se va face o dezinfecție în clasa respectivă și în celelalte spații pe unde a circulat copilul în prima zi de școală.

După acest caz destul de grav, autoritățile atrag din nou atenția că în cazul în care un copil sau un profesor este suspect de îmbolnăvire, fiind contact direct al unei persoane confirmate, trebuie să rămână în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri